امروزه با پیشرفت جوامع انسانی از نظر فناوری، شاهد افزایش جرم و جنایت نیز در فضای مجازی هستیم. دنیایی که قرار است انسان را به آرزوهایش برساند و زندگی را برایش راحتتر کند، گاهی با وجود افرادی سوءاستفادهگر ترسناک میشود. کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست و هر از گاهی خبری از این دست منتشر میگردد.
مدیرکل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران از پیگیری برای دستگیری عامل حملات سایبری به کسب و کارها و رسانه های کشور با همکاری معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور خبر داد.
به تازگی فرد یا گروهی از مجرمان سایبری با هدف قراردادن سرور برخی کسب وکارها و رسانه های آنلاین کشور، در پی باج خواهی از آنها برآمده اند. گفته میشود عامل این حمله سایبری که از نوع DDOS (دیداس) است منشا داخلی دارد و با نام «کفتار سایبری» شناخته می شود و از کسبوکارها تقاضای بیتکوین کرده است.
«دیداس» از رایجترین حملههای سایبری است که سرورها را مورد هدف قرار میدهد. البته هر کاربر عادی هم ممکن است بهگونهای درگیر این نوع حملات شود. فرآیند کار این حملات به نحوی است که حجم زیادی از تقاضای کاذب عمدا بهسمت سرور مورد هدف روانه می شود، تا آن سرور از کار بیفتد.
اگرچه مرکز ماهر، مرکز افتا و پلیس فتا به عنوان مراکز مسئول در امنیت فضای تبادل اطلاعات تاکنون در مورد عملیات خرابکارانه این مجرم سایبری گزارشی منتشر نکردهاند، اما محمد جعفر نعناکار مدیرکل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات در نامهای به معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی، آمادگی این سازمان را برای همکاری در دستگیری عامل حملات DDoS به کسب وکارها و رسانههای کشور اعلام کرد.
وی در توئیتر نوشت:
با هماهنگی رئیس سازمان فناوری اطلاعات در خصوص «کفتار سایبری»، نامهای به معاون فضای مجازی دادستانی کل کشور زدم و اعلام کردم سازمان فناوری اطلاعات آماده هرگونه همکاری در خصوص این مجرم سایبری است و تقاضا کردم که کیفرخواست به اشد مجازات مقرر قانونی صادر کنند.
در این باره امیر ناظمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات نیزدر توئیتر نوشت: اگرچه براساس تقسیم کار شورای عالی فضای مجازی، پلیس فتا مسئول امنیت کسب وکارها و مرکز ماهر مسئول امنیت سایتهای دولتی است اما ما امنیت را بیش از مسدودسازی و برآمده از مشارکت عمومی میدانیم و هم امنیت کسب وکارها را کمترین مسئولیت اجتماعی خودمان میدانیم.