چند روز پیش پاول دورف، مدیر عامل تلگرام، در مصاحبه ای در شهر دبی اطلاعات کاملی در مورد تلگرام را در اختیار بلومبرگ قرار داد. اینطور که پاول مدعی شده، در حال حاضر تلگرام بیش از 180 میلیلون کاربر دارد که 40 میلیون آنها ایرانی هستند.
همانطور که می دانید، در حال حاضر تلگرام هیچ گونه در آمدی ندارد و با وجود 500 هزار کانال فارسی زبان در تلگرام، ده ها هزار گروه و همچنین میلیون ها چت خصوصی، اطلاعات انبوهی در سرورهای این پیام رسان ذخیره شده است. همچنین هرکاربر در تلگرام می تواند به صورت نامحدود فایل در فضای ابری خود ذخیره کند. همه این ها دست به دست هم دادهاند که تلگرام با انبوهی از اطلاعات روبرو شود که روز به روز بر حجم آنها افزوده خواهد شد. شایان ذکر است، تمامی اطلاعات ذخیره شده در تلگرام، به صورت نا محدود باقی می مانند و فعلا هیچ گونه تاریخی برای حذف آنها وجود ندارد. اما در دیگر شبکه های پیام رسان، مانند واتس اپ، بعد از مدتی فایل های قدیمی حذف میشوند.
از همین رو، تلگرام که از هیچ راهی درآمدی ندارد چطور می خواهد در آینده از پس هزینه های خود بر آید؟ پاول دورف هنوز به صورت رسمی به این سوال پاسخ نداده اما تنها در گفته های خود به بلومبرگ گفته که از سال آینده تلگرام به درآمد خواهد رسید. به همین دلیل بیشتر کاربران و رسانه ها تصور کردند که شاید تلگرام به صورت کامل( مانند کاری که واتس اپل چند سال پیش انجام داد)، با پرداخت حق اشتراک فعال خواهد شد، اما این موضوع به صورت کامل رد شد.
حال براساس گزارش های رسیده، به نظر می رسد پاول دورف قصد دارد که حق اشتراکی برای کانال ها و گروه های پر بازدید در نظر بگیرید و حجم ذخیره اطلاعات را برای هر نفر محدود کند. برای مثال اگر کانالی بیش از 10 هزار عضو داشته باشد و یا هر کاربر در صورت استفاده بیش از 5 گیگابایت فضای ذخیره سازی ابری، مجبور به پرداخت حق اشتراک خواهد شد. البته هنوز این موضوع توسط پاول دورف تایید نشده و میزان محدودیت مشخص نیست اما برای شبکه پیام رسانی به وسعت تلگرام و ویژگیهای جدید، مانند کانال ها، می توان این راه را یکی از هدف های درآمدزایی پاول دورف دانست.
نظر شما در این مورد چیست؟