روزگاری کسی باور نمیکرد که بشود بدون ارتباط فیزیکی و سیمی بین دو نفر تماسی برقرار کرد؛ اما علم و مخابرات نگذاشتند عمر این توهم بیش از اندازه باشد و اولین گوشی همراه به وجود آمد. وقتی این واقعیت را میفهمیم که از معرفی اولین تلفن همراه تا امروز تنها کمتر از نیم قرن گذشته است.
پیشرفت و سرعت بالا گرچه بسیار جذاب و شیرین است، اما به طبع بهایی هم برای خود طلب میکند. مهمترین عیب این مقوله دقیقا بزرگترین مزیت آن یعنی سرعت بیش از حد و عبور از چارچوب زمان است. این اتفاق باعث میشود که انسانها نتوانند خود را با این وقایع هماهنگ کنند. این عدم هماهنگی و به نوعی اجبار برای هماهنگ شدن با این پیشرفت، باعث میشود گاهی انسان خود و داشته های خود را فراموش کند و تنها بدود و بدود و بدود و در دل این سرعت و پیشرفت غرق شود.
یکی از بزرگترین داشته بشر، روح و ذهن او میباشد. این داشته به ظاهر هر لحظه پیش اوست و ثانیهای او را ترک نمیکند، اما گاهی این انسان است که او را از یاد میبرد. روح مانند جسم نیاز به رشد و پرورش دارد و اگر رشد جسم و روح هماهنگ نباشند انسان دچار عدم تعادل و بیماری میشود. همانطور که میدانید غذای روح را کتاب مینامند؛ اما انسانها مدام در حال دویدن هستند و این دویدن مجالی برای خواندن کتاب نگذاشته است. از طرف دیگر هر پیشرفتی که انسان میکند، خواسته یا ناخواسته به کتاب وابسته است و از آن وام میگیرد. شاید ما انسان ها این واقعیت را یادمان رفته باشد اما علم، خود را مدیون به کتاب میداند و برای دوام خود میفهمد که باید کتاب را با خود همراه کند. یکی از بهترین این همراهی ها به وجود آمدن اپلیکیشن کتابخوان کتابچین است.
کتابچین، حاصل پیوند علم و تجربه
در دنیای اینترنت میتوان تنها با یک جست و جو به انواع مختلف سایتها و اپلیکیشنهای ایرانی و خارجی مربوط به کتاب دسترسی داشته باشیم؛ اما چرا به طور خاص از اپلیکیشن کتابخوان و دانلود کتاب کتابچین نام بردیم؟ برای پاسخ به این سوال باید چند خطی خارج از بحث اصلی صحبت کرد.
دنیای اینترنت دنیای رقابت است. دنیایی است که در هر تخصص و تجربه و زمینه ای رقبای بسیاری وجود دارد. این اتفاق ذات این دنیای شلوغ و جذاب میباشد. در این بین مهمترین چیز در این دنیا، جذب مخاطب حداکثری میباشد و این کاملا یک امر طبیعی و البته لازم برای ادامه حیات در اینترنت محسوب میشود؛ بنابراین خواهی نخواهی رقابتی خاص بین سایتها و اپلیکیشنهای هم رده ایجاد میشود. دنیای کتاب و دانلود کتاب و کتاب الکترونیک نیز از این داستان به هیچ روی مستثنی نمیباشد؛ اما کتابچین علاوه بر انجام رسالت خود در ترویج کتابخوانی توانسته مخاطب بالایی جذب کند؛ بنابراین سوال اصلی اینجاست که کتابچین چگونه توانسته مخاطبان خود را پیدا کند و آنها را برای خود نگه دارد؟
به راحتی میتوان با یک بررسی اجمالی این اپلیکیشن کتابخوان به این سوال پاسخ دهیم. منتهی قبل از شروع این بررسی بهتر است از یک ویژگی مهم و مشترک بین تمام این اپلیکیشنهای کتاب الکترونیک پرده برداریم؛ و آن این است که این اپلیکیشنها توانستند زمانهایی که به هیچ کاری نمیآیند و در زندگی ما کم هم نیستند را زنده کنند. زمانی که منتظر مترو هستیم، زمانی که در تاکسی و پشت ترافیک ماندهایم. شنیدن کتاب صوتی و خواندن کتاب الکترونیک میتواند مفیدترین کار تمام عمر ما در آن لحظهها باشد.
از شعار تا واقعیت
هنگامی که اپلیکیشن کتابخوان کتابچین را دانلود و نصب می کنیم و آن را برای بار اول اجرا می کنیم، زیر عنوان ” کتابچین ” شعار این اپلیکیشن یعنی ” دانش همراه شماست ” نوشته شده است. این شاید در ابتدا یک جمله معمولی به نظر بیاید؛ اما اگر کمی آن را واکاوی کنیم به نکات جذابی می رسیم. اولین نکته در کلمه “دانش ” می باشد. این کلام یک مفهوم گسترده را شامل می شود. دانش در حقیقت فراتر از علم است و تمام داشته های بشری از گذشته تا به امروز، در هر زمینه ای را شامل می شود. وقتی کتابچین مدعی می شود که با ما دانش همراه شماست مسلما باید تمام جنبه های دانش از ریز تا درشت آن را در نظر گرفته باشد. وقتی به فهرست دسته بندی کتاب ها در این اپلیکیشن نگاهی می اندازیم. متوجه می شویم که این شعار چندان از واقعیت دور نیست. چرا که این دسته بندی به شکل کاملا جامع و کاملی چیده شده است و حتی برای مجله و مطبوعات که معمولا در جامعه ما از اهمیت چندان بالایی برخوردار نیست، یک دسته جامع جدا در نظر گرفته شده است. کتابچین علاوه بر رمان و داستان و… ، کتاب های درسی را از خود دور نکرده است و برای آن ها نیز دسته ای جدا ایجاد کرده است. در کل با یک دید کلی به این دسته می توان به جامع بودن آن پی برد و شاید این دسته بندی به نوعی نیازهای خفته و فراموش شده ما را نیز به نوعی بیدار کند.
یک ویژگی منحصر به فرد
هر اپلیکیشن و یا سایتی برای داشتن توانایی رقابت، باید یک ویژگی منحصر به فرد نسبت به سایر هم ردههای خود داشته باشد. این “ویژگی منحصر به فرد ” است که میتواند بیشترین مخاطب را جذب کند و باعث شود آن سایت یا اپلیکیشن دیده شود. کتابچین به خوبی این نیاز را تشخیص داده و با هماهنگ کردن این نیاز با رسالت اصلی خویش و با توجه به نیاز جامعه ایرانی امروز بخش ماراتن را ایجاد کرده است. شما در این بخش میتوانید با خودتان، دوستانتان و یا با تمام کسانی که کتاب میخوانند رقابت کنید. ذات رقابت در پیشرفت نهفته شده است. از طرفی وقتی شما یک اتفاق کیفی مانند کتاب خواندن را به شکل کمی میتوانید مشاهده کنید، کتاب خواندن برایتان جذاب تر میشود.
اما این تمام کار نیست. هدف تنها کتاب خواندن نیست. باید کتاب بخوانید، راجب آن بحث و گفت و گو کنید و آن را به دیگران معرفی کنید. این مثلثی است که یک کتابخوان حرفهای آن را رعایت میکند. چرا که او می داند این تنها راه نجات فرهنگی جامعه محسوب میشود. کتابچین این سخن را به خوبی درک کرده و برای پاسخ به این نیاز قسمتی را به امتیاز دهی تخصیص داده است. در حقیقت امتیاز دادن بهانه است که شما برای خرید کتاب، نظر دادن، انتشار کتاب، مطالعه کتاب و … تشویق میکند. این تشویق می تواند هر کسی را در مسیر درست کتابخوانی قرار دهد. شما نیز میتوانید این برنامه جذاب و دوست داشتنی را از راههای زیر دانلود و نصب کنید و از داشتن یک کتابخانه حرفهای لذت ببرید.
اپلیکیشن کتابچین را بسته به نسخه مورد نظر خود انتخاب و دانلود کنید.
این مطلب یک رپورتاز آگهی است و دیجی رو هیچ مسئولیتی در قبال محتویات آن ندارد.