کمپرسور باد یا پمپ باد دستگاهی است که برای متراکم کردن و فشردهسازی هوا در داخل یک محفظه مورد استفاده قرار میگیرد. هوای فشرده شده با خروج از محفظه و ایجاد فشار با سرعت زیاد به سمت بیرون پرتاب شده و برای ایجاد نیروی محرک در تجهیزات پنوماتیک موجود در صنایع مختلف مانند پتروشیمی، خودروسازی، صنایع تاسیساتی، حوزههای پزشکی و دندانپزشکی و غیره کاربرد دارد. کمپرسورهای باد انواع مختلفی دارند و برای خرید این دستگاه باید به خوبی با ویژگیهای و کاربردهای هر یک از کمپرسورها آشنا شوید. انتخاب دقیق و آگاهانه تاثیر زیادی در بازدهی بالای این دستگاه دارد. بنابراین اگر قصد خرید یکی از انواع کمپرسور هوا را دارید، پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید. در این مقاله توضیح میدهیم که کمپرسور چیست و سپس به معرفی انواع پمپ باد خواهیم پرداخت.
کمپرسور باد چیست؟
در پاسخ به این سوال که کمپرسور چیست باید بگوییم که کمپرسور باد دستگاهی است که برای فشرده کردن هوا مورد استفاده قرار میگیرد و با استفاده از انرژی مکانیکی حجم زیادی از هوا را با قدرت مکش و سرعت بالا به داخل مخزن خود میکشد و سپس با کاهش دادن حجم هوا از طریق متراکم کردن و فشردهسازی دمای آن را به میزان زیادی بالا میبرد. در واقع هوای اولیه که وارد کمپرسور شده بود به یک هوای پرفشار تبدیل شده و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. هوای خروجی کمپرسور انرژی مورد نیاز صنایع را تامین میکند. کمپرسور باد پس از پمپها به عنوان یکی از پرمصرفترین دستگاههای به کار رفته در صنایع معرفی شده است. در همه کمپرسور ها یک روان کننده مخصوص برای روانکاری بین قطعات محرک وجود دارد. خرید و فروش کمپرسور رونق بسیار زیادی پیدا کرده است و مدلهای مختلف آن در کیفیتها و قیمتهای متنوعی به فروش میرسند.
کمپرسور باد چه کاربری دارد؟
هوا هم مانند همه منابع انرژی مانند برق، آب و گاز به عنوان یک منبع انرژی به شمار میرود. کمپرسور باد به عنوان یکی از تجهیزات مهم پنوماتیکی هوای فشرده مورد نیاز صنایع مختلف را تامین میکند و معمولا در صنایع معدن، صنایع ساخت مبلمان، صنعت خودروسازی، صنایع دندانپزشکی و پزشکی و غیره کاربرد دارد. این دستگاه برای خنک کردن لولههای انتقال دهنده مواد دارویی در کارخانههای داروسازی، خنک کردن لولههای انتقال مواد غذایی در صنایع غذایی، برای جداسازی مواد زائد، جابهجایی سیالاتی مانند رنگ یا آب در دستگاههایی مانند رنگ پاش یا واتر جت استفاده میشود.
کاربردهای دیگر انواع پمپ باد شامل استفاده به عنوان منبع تغذیه در میخکوب بادی، منگنه کوب، دریل و فرز بادی، باد کردن چرخ و لاستیک،نقاشی خودرو، نقاشی ساختمان، باد کردن وسایل بادی مانند توپ، تامین فشار در صنایع مختلف، فشرده کردن گازهای آزمایشگاهی، استفاده در سیستمهای بالابر، تمیز کردن وسایل خانگی و صنعتی، سمپاشی کردن باغها و مزارع، استفاده در یخچال برای گردش هوای سرد، استفاده در تجهیزات حرارتی و برودتی و غیره میباشد. انواع کمپرسور باد بر اساس توان مصرفی، نوع پروژه و میزان مصرف برق انتخاب و خریداری میشود.
آشنایی با مهمترین انواع کمپرسور باد
-
کمپرسور باد پیستونی یا رفت و برگشتی
یکی از رایجترین انواع کمپرسور هوا که در صنایع خدماتی کاربرد فراوانی دارد، کمپرسور باد پیستونی است. این دستگاه از نوع جابهجایی مثبت است و کوچکتربن مدلهای آن دارای توان 2 الی 3 اسب بخار و حجم بین 25 الی 50 لیتر میباشند. این دستگاه حجم ثابتی از هوا را فشردهسازی کرده و سپس با کاهش حجم هوا باعث افزایش فشار آن میشود. برای دستیابی به باد بیشتر باید مخزن و قدرت موتور کمپرسور پیستونی را افزایش دهید.
-
کمپرسور باد اسکرو یا پیچ دوار
این نوع پمپ باد نیز مانند نوع پیستونی دورانی و از نوع جابهجایی مثبت است. در صنایعی که نیاز به فشار هوای دایمی داشته باشند، از کمپرسور اسکرو استفاده میشود. فشردهسازی هوا در کمپرسورهای اسکرو با استفاده از موتور مارپیچی انجام میشود. حجم هوای تولیدشده توسط این نوع کمپرسور هوا نسبت به نوع پیستونی بیشتر است، این کمپرسور ها در قدرت های مختلفی طراحی و تولید میشوند.
-
کمپرسور باد بدون روغن
یکی دیگر از انواع پمپ باد در صنایع خاصی مانند صنایع دارویی، دندانپزشکی، غذایی، تولید کاغذ، دندانسازی، کپسول اکسیژن و غیره کاربرد دارد، پمپ باد بدون روغن است. در این دستگاه هوا در دو یا چند مرحله باید فشرده شود و به دلیل بدون روغن بودن ،هوای فشرده تمیز تری را نسبت به مدل های دیگر تولید میکند.
-
کمپرسور باد روغنی
در این نوع کمپرسور هوا برای کاهش سایش و جلوگیری از خرده شدن و روان کردن قطعات متحرک از روغن استفاده شده است. این نوع پمپ باد به دلیل کار کردن با روغن ،نیاز به مراقبت بیشتری دارد.نوع روغن،میزان روغن مصرفی و زمان تعویض از مهمترین مواردی است که در هنگام استفاده از این دستگاه باید مدنظر قرار دهید. کمپرسور پیستونی، روتاری، اسکرو و تیغهای به عنوان کمپرسورهای روغنی شناخته میشوند.
-
کمپرسور هوا فندکی یا مینی کمپرسور
پمپ باد ماشین یا مینی کمپرسور در خودروهای مختلف کاربرد دارد و میزان مصرف برق آن 12 ولت است. از این دستگاه برای باد کردن لاستیک خودرو، تشک بادی، لاستیک وسیلههای نیمه سنگین و توپ استفاده میشود. بعضی از این دستگاهها را میتوان به سر باتری وصل کرد و دوکاره هستند.
-
کمپرسور هوای سایلنت یا بیصدا
یکی از انواع کمپرسور هوا که در زمان کار کردن صدای بسیار کمتری نسبت به انواع دیگر تولید میکند، کمپرسور سایلنت است. این دستگاه در دو نوع بدون روغن و یخچالی تولید میشود. از این کمپرسور برای کارهایی مانند دندانپزشکی، ساخت جواهرات، نجاری و کار در منزل استفاده میشود.
مزایای استفاده از انواع کمپرسور باد
یکی از مهمترین مزایای انواع کمپرسور هوا ایمنی بالا و راحت بودن استفاده از این دستگاهها است. هر نوعی از کمپرسور باد با توجه به نیاز هر شغل طراحی و تولید میشود. کار کردن در شرایط متفاوت مانند دمای پایین و بالا یکی دیگر از مزایای این دستگاه است. توان کمپرسورهای باد در زمان کار کردن به حدی زیاد است که در همه شرایط استفاده میشود. نگهداری از این کمپرسور های سایلنت به دلیل کم بودن قطعات داخلی آنها بسیار راحت است. همچنین میزان سر و صدای دستگاه هنگام کار کردن زیاد نیست و به راحتی در کارگاههای خانگی نیز میتوان از آنها استفاده کرد. صرفهجویی در مصرف انرژی، اندازههای متنوع، طول عمر و دوام بالا از مزایای دیگر این مدل از کمپرسورهای هوا به شمار میروند.
نکات مهم برای افزایش طول عمر کمپرسور هوا
- برای افزایش طول عمر انواع مختلف کمپرسور باد حتما باید از یک برقکار ماهر و باتجربه بخواهید که از کنتور یک سیم برق مخصوص برای دستگاه وصل کند.
- به صورت روزانه باید سطح روغن کمپرسورهای روغنی چک شود و از مجاز پایینتر نباشد.
- از سلامت شیر تخلیه مایعات در زیر مخزن نیز باید مطمئن شوید.
- کثیف بودن فیلتر هوا در کمپرسور میزان مصرف برق این دستگاه را به میزان زیادی افزایش داده و در نهایت طول عمر و کارایی آن را کاهش میدهد.
- برای جلوگیری از این اتفاق فیلتر هوا را به صورت ماهانه تمیز کنید و هر شش ماه یکبار آن را با یک فیلتر جدید تعویض نمایید.
- برای جلوگیری از کاهش عمر قطعات کمپرسور از سرویس دورهای غافل نشوید.
- پیچ و مهرههایی را که به مرور زمان شل شده است، به خوبی محکم کنید.
- قطعات فرسوده باید هر چه سریعتر تعویض شوند.
- چک کردن مرتب شلنگها و لوله کشی ها نیز نباید فراموش شود.
- رطوبت و آلودگی هوا به عنوان دو عامل مهم به این دستگاه آسیب وارد میکنند. اگر در مناطق مرطوب از این دستگاه استفاده میکنید، حتما باید در کنار آن یک خشک کن نیز تهیه شود تا رطوبت موجود در هوا ی خروجی از بین برود.
- از قرار دادن کمپرسور در محیط های بسته مانند انباری یا اتاقک ها پرهیز کنید.بهتر است از یک فن در کنار کمپرسور استفاده کنید تا موتور را خنک کند.
- برای افزایش طول عمر کمپرسور استفاده از فیلتر هوا الزامی است.
- خرید کمپرسور باد از گروه صنعتی ایران پمپ
برای خرید انواع کمپرسور باد با قیمت مناسب میتوانید به سایت گروه صنعتی ایران پمپ با آدرس اینترنتی https://iranpump.com مراجعه کنید. شرکت ایران پمپ یکی از بهترین تولیدکنندگان کمپرسور بدون روغن و بیصدا در ایران است که با استفاده از مجربترین مهندسان و پیشرفتهترین تکنولوژیهای روز دنیا توانسته محصولاتی با کیفیت را با قیمتی بسیار مناسب به بازار عرضه کند. تمام کمپرسورهای ارائه شده در ایران پمپ دارای یک سال گارانتی و خدمات پس از فروش هستند. تمام محصولات این شرکت از طرف اصناف مختلف و دندانپزشکان مورد استقبال واقع شده است. قبل از خرید از سایت ایران پمپ مطالب سایت را به دقت مطالعه کنید و در صورت نیاز با مشاوران سایت تماس بگیرید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.