افرادی که قصد خرید گوشی هوشمند در سال 2017 دارند باید منتظر خبرهای جدید از دنیای تلفن های همراه باشند. دستگاه ها قرار است نازک تر، سریعتر و احتمالا کمی زیادی هوشمند باشند!
واقعیت مجازی به گوشی های ارزان تر نیز خواهد رسید و این دستگاه ها با گرافیک و وضوح بالاتری عرضه خواهند شد و حافظه ی بیشتری خواهند داشت. همچنین احتمالا بیشتر از هر زمان دیگری با گوشی خرید های خود را انجام می دهید و اینترنت گردی می کنید.
یادگیری عمیق گوشی ها باعث می شود تا این دستگاه ها نحوه ی کار کاربران را تشخیص دهند و تجربه ی بهتری در اختیار شما قرار دهند. احتمالا سال آینده تغییرات زیادی در طراحی گوشی ها شاهد خواهیم بود و شاید هدفون های بی سیم جای جک های 3.5 میلیمتری را بگیرند. همچنین در گوشی ها بیش از پیش از درگاه USB-C استفاده خواهد شد.
در زیر 10 تغییر بزرگی که احتمالا در گوشی های سال 2017 خواهیم دید را با هم بررسی می کنیم. با دیجی رو همراه باشید.
- طراحی های جدید
شایعات زیادی از طراحی های جدید گوشی ها به گوش می رسد. گفته شده که اپل به مناسبت ده سالگی آیفون تغییرات زیادی در طراحی این گوشی به وجود آورده و سامسونگ به دنبال ساخت گوشی های خم شونده است. شاید همه ی این شایعات امسال اتفاق نیفتند اما باید منتظر طرح های جدید باشیم.
شاید مهم ترین تغییری که در سال 2016 در طراحی تلفن های هوشمند شاهد بودیم ورود گوشی هایی بود که بخش هایی از آز آنها قابل تعویض بود. Moto Z و LG G5 جزو این دسته از گوشی ها بودند که ایده ی اولیه ی خود را از پروژه ی ناتمام گوگل به نام Ara گرفته بودند. از بعضی نوآوری ها مثل تلفن های همراه خم شونده امسال رونمایی شد. لنوو گوشی CPlus را معرفی کرد که کاربران می توانند آن را مثل ساعت دور مچ دست خود ببندند. خبرهایی نیز از سامسونگ و LG به گوش می رسد که در حال ساخت تلفن های همراه با قابلیت خم شوندگی هستند.
- پردازنده هایی سریع تر
در سال آینده گرافیک دستگاه ها روان تر و اپلیکیشن ها با سرعت بالاتری اجرا خواهند شد. کوالکام پردازنده اسنپدراگون 835 را معرفی کرده که گوشی های پرچمدار و پیشرفته سال آینده از آن استفاده خواهند کرد. مدیاتک نیز پردازنده ده هسته ای خود به نام هلیو X30 را معرفی کرده است، تا بحال هیچ پردازنده ی موبایلی این تعداد هسته نداشته است. با این تفاسیر باید منتظر باشیم تا تلفن های همراه از لحاظ قدرت پردازش باز هم به کامپیوترهای خانگی نزدیکتر شوند.
- واقعیت مجازی
توانایی اجرای برنامه های واقعیت مجازی سنگین یکی از دلایلی است که سازندگان قدرت پردازش دستگاه های موبایل را بالاتر برده اند. این گوشی های قدرتمند 2017 را می توانید به هدست های جدید واقعیت مجازی مثل دی دریم DayDream گوگل متصل کنید تا فیلم ها و بازی های VR را اجرا کنید.
واقعیت مجازی با کیفیت فعلا فقط برای گوشی های قدرتمند مثل HTC 10 و گلکسی S7 وجود دارد اما در سال آینده گوشی های میان رده نیز از این قابلیت پشتیبانی خواهند کرد. این گوشی ها باید وضوح تصویر بالایی داشته باشند تا تجربه ی واقعیت مجازی خوبی در اختیار کاربر قرار دهند.
- سرعت بالاتر شبکه های مخابراتی 4G LTE
با پیدایش تکنولوژی های جدید سرعت شبکه های LTE بسیار بیشتر خواهد شد. گوشی های گلکسی S7 و اپل آیفون 7 با استفاده از شبکه ی LTE می توانند می توانند با سرعت 600Mbps اطلاعات را دانلود کنند و سرعت آپلود آنها 150Mbps خواهد بود. تکنولوژی جدید موجود در مودم اسنپ دراگون X16 سرعت دانلود اطلاعات را تا 1Gbps افزایش خواهد داد. این تکنولوژی احتمالا به گوشی هایی که در نیمه ی دوم سال عرضه می شوند خواهد رسید. البته شرکت های مخابراتی نیز باید از این تکنولوژی های جدید پشتیبانی کنند.
- USB-C
درگاه های میکرو USB-2 جای خود را کم کم به درگاه های USB-C خواهند داد. این درگاه های جدید قابلیت های بسیار بیشتری نسبت به نمونه های قبلی دارند. به جز شارژ کردن دستگاه و اتصال به کامپیوتر، با استفاده از آنها می توانید گوشی را مستقیما به صفحه نمایش های بزرگ، هدفون، حافظه های فلش و هارد درایو متصل کنید.
- صدای بی سیم
به نظر می رسد در سال آینده نیز بیشتر گوشی ها با جک هدفون 3.5 میلیمتری یا USB-C عرضه شوند، اما بعضی تولید کنندگان مثل اپل این سیستم را کنار گذاشته اند و از هدفون های بلوتوثی استفاده می کنند. احتمالا به همین دلیل بازار عرضه ی هدفون های بی سیم در سال آینده نیز داغ خواهد شد. با حذف هدفون های سیم دار، گوشی های آینده سبک تر و نازک تر خواهند شد. موتورولا و LeEco نیز در بعضی گوشی های جدید خود از هدفون های بی سیم استفاده کرده اند.
- شارژ سریعتر
گوشی های هوشمند با درگاه USB-C سریعتر شارژ می شوند. همچنین تکنولوژی هایی مثل شارژ سریع Quick Charge 4.0 شرکت کوالکام نیز به گوشی ها این قابلیت را می دهند تا فقط با 5 دقیقه شارژ بتوانید به مدت 5 ساعت از آنها استفاده کنید. این تکنولوژی در گوشی های سال آینده وجود دارد.
- هوشمندتر شدن دستگاه ها
قابلیت واقعیت افزوده Phab 2 Pro لنوو می تواند اشیاء را تشخیص دهد، نقشه ی اتاق ها را ترسیم کند و اطلاعات مورد نیاز کاربر در مورد هر شیئ را ارائه کند. این قابلیت نمونه ی خوبی است تا نشان بدهد که گوشی های هوشمند تا چه حد می توانند به زندگی کاربران وارد شوند.
تکنیک های یادگیری عمیق در گوشی های هوشمند باعث می شود تا دستگاه ها رابطه ی بهتری با کاربر پیدا کنند. مثلا گوشی بعد از مدتی تشخیص می دهد که کاربر از کدام اپلیکیشن ها بیشتر استفاده می کند و با استفاده از همین اطلاعات تنظیمات سخت افزار دستگاه را به نحوی تنظیم می کند که کمترین مصرف باطری و بهترین کارایی را داشته باشد. همچنین در حال حاضر توانایی تشخیص عکس و صدا به صورت آنلاین در گوشی ها وجود دارد اما انتظار می رود با یادگیری عمیق این قابلیت به صورت آفلاین نیز در دستگاه ها وجود داشته باشد.
- بلوتوث 5
دستگاه ها به زودی به سیستم بلوتوث 5 مجهز خواهند شد. این سیستم 2 برابر سرعت بیشتر و 4 برابر محدوده کار بیشتری نسبت به بلوتوث 4.2 که در حال حاضر در گوشی ها وجود دارد، خواهد داشت. محدوده کار بلوتوث 5 در صورتی که چیزی مزاحم آن نباشد تا 400 متر نیز می رسد، البته طبق بررسی های انجام شده در حالت های عادی بلوتوث 5 تا 140 متر کار می کند. این زیاد شدن محدوده کار باعث می شود تا کاربران راحت تر دستگاه های بلوتوث دار مثل بلندگوها یا خودروی خود را روشن کنند.
- ذخیره سازی اطلاعات
زیاد شدن حافظه گوشی ها برای ذخیره ی هرچه بیشتر عکس ها، فیلم ها و اپلیکیشن ها همیشه خوب است. در حال حاضر بیشترین حافظه ی داخلی ای که در گوشی ها وجود دارد 256 گیگابیت است و کارت های حافظه ی میکرو اس دی در بیشترین حالت 512 گیگابیت حجم دارند. اما سندیسک (SanDisk) به تازگی کارت حافظه ی 1 ترابایتی خود را معرفی کرده و به نظر می رسد که به زودی از این کارت های حافظه در گوشی ها می توان استفاده کرد.