ساختن خانهی جدید میتواند بسیار هیجان انگیز باشد مخصوصا اگر با مراحل ساخت آشنا باشید. در این مقاله بر آنیم که شما را با پروسهی ساخت یک بنای جدید آشنا و مراحل مختلف آن را آشنا کنیم. دقت داشته باشید که مراحل میتوانند در بین سازندهها و مناطق مختلف، متفاوت باشند.
اگر میخواهید از یک متخصص کمک بگیرید میتونید در قدم اول میتوانید برآورد قیمت بنایی ساختمان را در شهر خودتان داشته باشید. مثلا اگر به دنبال یک بنا در تهران باشید میتوانید درخواست بنایی ساختمان ثبت کنید و پس از زمانی کوتاه پیشنهاد متخصصان فعال در بازار را مشاهده کنید. از آنجایی که این متخصصین در بازار صاحب امتیاز و سابقه و کارنامه هستند با در نظر گرفتن همین موارد و نظرات مشتریان قبلی ایشان، میتوانید انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنید.
مرحلهی اول، آماده سازی محل ساخت و پی ریزی:
- گرفتن مجوز ساخت
- صاف کردن محل ساخت
- پی موقت با استفاده از قالب چوبی
- اتصال پای ستونها
قبل از این که سازنده بخواهد زمین محل ساخت را بیل بزند، دولت محلی باید طرح را تایید کند و اجازهنامههای لازم را برای انجام انواع کار ساخت و ساز، صادر نماید. ساخت جدید باید از نظر فاصله با خیابان، مورد تایید قرار بگیرد و همچنین کارهایی نظیر برقکاری، لوله کشی، سیستم آب و فاضلاب و غیره بدون گرفتن مجوز، نمیتوانند شروع شوند. بعد از گرفتن مجوزهای لازم، پروژهی ساختمانسازی استارت میخورد.
غالبا پروسهی پیریزی توسط همان سازندهها انجام میشود ولی اگر زمین مناسب کار نباشد نیاز است از افراد کاربلد کمک گرفت. افراد با استفاده از بیل مکانیکی و بولدوزر، سنگها، خرابهها و درختها را از محل ساخت خارج میکنند. سپس زمین را صاف میکنند و قالبهای چوبی را در زمین قرار میدهند. بعد از این مرحله، نوبت به حفاری زمین برای پای ستونها میرسد. اگر خانه نیاز به چاه داشت، حفاری آن در این مرحله انجام میگردد.
اگر خانه دارای زیرزمین بود، در این مرحله فاصلهی بینابین پر نمیشود اما اگر خانه بدون زیر زمین بود، بعد از اتصال پای ستونها، فاصلهی بین بعد از قرار گرفتن لولههای فاضلاب و سیمهای برق، پر میشود.
بعد از ریخته شدن سیمان به درون حفرهها، به زمان نیاز دارد تا خشک شود. در این حین باید از انجام هرگونه کار بر روی محل ساخت، خودداری کرد.
بعد از خشک شدن سیمان ریخته شده، سازنده از یک غشای ضدآب بر روی پی استفاده میکند. سپس نوبت اتصال لولههای آب و لولههای فاضلاب است.
مرحلهی دوم، اسکلت بندی:
- اسکلت کف، دیوارها و سقف کامل میشود.
- غلافهایی برای دیوارهای بیرونی، تعبیه و با یک لایهی محافظ پوشیده میشود.
در این مرحله، اسکلت ساختمان تکمیل میشود. بعد از آن با استفاده از تخته چند لا و یا غلافهایی از جنس دیگر، دیوارهای خارجی، سقف، پنجره و در متصل میگردند. سپس با استفاده از یک لایهی محافظ، غلافها با یک لایهی محافظ پوشانده میشوند تا از ورود آب به ساخت جلوگیری شود. این عمل مانع پوسیدن چوب و کپک زدن میگردد.
مرحلهی سوم، لوله کشی و تاسیسات:
در این مرحله، این موارد متصل میگردند:
- لولهها و سیم کشی
- لولههای فاضلاب
- لولههای آب
- وان و دوش حمام
- لولههای مربوط سیستم گرمایشی و تهویه
بعد از پایان اسکلتبندی، سقف و دیوارهها متصل میشوند. در همین حین، لوله کشی و سیم کشی درون دیوارهای داخلی، سقف و کف، میتوانند شروع به کار کنند. لولههای آب نیز وصل میشوند و وان یا دوش حمام نیز در این مرحله در جای مناسب متصل میگردند.
لولههای مربوط به سیستمهای گرمایشی و تهویه نیز باید وصل شوند. این لولهها درون سقف، کف و دیوارهای داخلی، وجود دارند.
بعد از انجام این مرحله، یک برقکار، اتصالاتی را نظیر پریز و کلید برق را تعبیه میکند. هم چنین کابلهای مخصوص تلفن و تلویزیون نیز در این مرحله وصل میشوند.
توجه داشته باشد که اتصال لولههای مربوط به آب و تهویه زودتر از سیم کشی ساختمان انجام میگیرد چرا که برعکس این قضیه، کار را با مشکل رو به رو میکند.
بعد از انجام اتصالات لازم، کل کار بازبینی میشود تا اشکالات احتمالی رفع گردد. در این مرحله لایههای گچی نیز برای اتصال آماده می گردند.
مرحلهی چهارم، عایقبندی:
در این مرحله از:
- فایبرگلاس
- سلولز
- فوم
- بلوکهای سیمانی
- پنلهای عایقبندی
- پشم معدنی
استفاده میشود.
عایقکاری نقش مهمی را در یک ساخت مناسب و استاندارد، ایفا میکند. یکی از نقشهای حیاتی عایقکاری، جلوگیری از هدر رفتن گرما است. اکثر خانهها در دیوارهای خارجی، عایق بندی شده اند. عایق بندی میتواند در اتاق زیرشیروانی و زیرزمینها نیز صورت بگیرد.
یکی از معمولترین روشها برای عایق کاری، استفاده از فایبرگلاس، سلولز و یا فوم است. استفاده از مواد مختلف برای عایق کاری، به منطقه و آب و هوایی که در آن ساکن هستید، بستگی دارد. مثلا خیلی از سازندگان از سایر متریالها مانند پشم معدنی و یا پنلهای عایقبندی استفاده میکنند.
از فایبرگلاس معمولا در دیوارههای داخلی و اتاقهای زیرشیروانی استفاده میشود.
مرحلهی پنجم، استفاده از پنلهای گچی برای قسمتهای داخلی خانه:
- اتصال پنل گچی
- استفاده از یک لایه رنگ
- استفاده از نماهای مختلف مثل سنگ
در این مرحله از پنلهای گچی استفاده میشود و سپس روی آن رنگ زده میشود. در اینجا میتوانید از متریال مختلفی مثل سنگ و یا گچکاری، بر روی رنگ استفاده کنید.
مرحلهی ششم، اتصال چارچوبها و ورودی و دالانها:
- اتصال هره و قاب پنجره و درگاهی
- نصب چارچوب
- اتصال کابینتها و شومینه
- رنگ نهایی
در این مرحله، چارچوبها وصل میشوند و محل اتصال در مشخص میگردد. بعد از اتمام کار، نوبت رنگ زدن دیوارهاست. همچنین میتوان در صورت تمایل از کاغذدیواری نیز استفاده کرد.
معمولا در این مرحله، دالانها و راهروها و نیز پاسیو مشخص میگردد. بسیاری از سازندهها، ترجیح میدهند تا این مرحله را به پایان کار موکول کند. اما عدهای نیز هستند که در زمان پیریزی، راهرو و دالانها را مشخص می کنند.
مرحلهی هفتم، کفسازی و اتصال رویهی کانترها:
در این مرحله، از انواع پوشش میتوان در کف ساخت، استفاده کرد. پوششهای نظیر سرامیک و یا چوب بسیار مورد استفاده هستند. همچنین باید از زهکشی مناسب اطمینان حاصل کرد.
مرحلهی هشتم، اتصالات سرویسهای بهداشتی:
در این مرحله، اتصالاتی نظیر پریز و تهویه صورت میگیرد. همچنین سینک، توالت و شیر در جای خود قرار میگیرند.
مرحلهی نهم، نصب آینهها، درب حمام و تزئینات خارجی:
آینهها، درب حمام و کفپوش در این مرحله نصب میشوند. همچنین میتوانید در این مرحله زمین آرایی کنید و از درخت و چمن برای تزیین محوطهی بیرونی استفاده کنید.
مرحلهی دهم، بررسی نهایی:
در نهایت، سازنده ساخت نهایی را به شما نشان میدهد تا قسمتهای مختلف ساخت مورد بررسی شما قرار بگیرد. در این مرحله اگر نیاز به تغییر قسمتی از ساخت داشتید، حتما با سازنده در میان بگذارید تا در صورت امکان آن را تغییر دهد. کانترها و سطحهای رویی را بررسی کنید تا مطمئن شوید سالم هستند. گاهی اوقات افرادی که سازنده هستند ممکن است در حین پروسهی ساخت، به سطوح آسیب برسانند.
این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغدهنده تهیه شده است.
ممنون از مطلب مفیدتون برای مراحل مختلف بنایی. ای کاش از قیمت بنایی (***) هم بیشتر گفته بودین.