با قسمتی دیگر از خلاقیت کده دیجی رو در خدمت شما خوانندگان محترم هستیم. با بالا رفتن حافظه ذخیرهسازی دستگاههای مختلف و گسترش روزافزون استفاده از فضاهای ابری، فلشهای USB بسیاری از کاربردهای گذشته خود را از دست دادهاند و شاید شما هم یک یا چند عدد از این فلشها را در منزل دارید که دیگر استفاده چندانی از آنها نمیکنید. اگر این طور است بهتر است بدانید که این حافظههای قابل حمل تنها برای جابجایی ساده فایلها و پوشهها، طراحی نشدهاند و میتوانید حتی با وجود فضاهای ابری پرسرعت و حجیم، استفاده جالبی از آنها داشته باشید. اگر شما هم علاقهمندید تا با کاربردهای فلشهای USB بیشتر آشنا شوید، حتماً در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
4 مورد از کاربردهای جالب فلشهای USB
1- احتمالاً برای شما هم اتفاق افتاده که بخواهید از رایانه دوست خود برای کار کردن با یک نرمافزار خاص استفاده کنید، اما به دلیل نصب نبودن آن برنامه در رایانه، دچار مشکل شده باشید. یا حتی فرض کنید بخواهید به مرور اینترنت و وب گردی بپردازید، اما به دلیل دسترسی نداشتن به بوکمارکها و آدرس سایتها که در مرورگر خود ذخیره کردهاید، امکان این کار را هم نداشته باشید.
در چنین مواقعی استفاده از نسخه قابل حمل و یا در اصطلاح پرتابل (Portable) برنامهها، میتواند چارهساز باشد. کافیست تا نسخه قابل حمل برنامه مورد نظر خود را دنلود کرده و آن را در فلش ذخیره کنید. از این به بعد هر زمان که نیاز داشتید، با اتصال فلش خود به رایانه، مستقیماً برنامه را از روی فلش اجرا کرده و به این ترتیب هیچ تغییری هم در سیستم به وجود نخواهید آورد.
2- با نصب یک نسخه زنده و یا لایو (Live) از سیستم عامل ویندوز و یا لینوکس، بر روی فلش USB خود، میتوانید هر زمان که رایانه دچار اختلالات نرمافزاری شده و قادر به بوت شدن نبود، آن را از طریق فلش بوت کرده و اقدام به تعمیر آن و یا نجات دادن فایلهای مهم خود کنید.
3- شما حتی میتوانید از فلش USB خود به عنوان یک کلید برای باز کردن قفل لپتاپ خود استفاده کنید. انجام این کار بسیار ساده است و به کمک برنامههای رایگانی نظیر Predator میتوانید به هدف خود برسید.
این نرم افزار یک کلید ویژه در فلش USB ایجاد کرده و برای حفاظت موثرتر این کلید، هر چند دقیقه یکبار آن را تجدید میکند. بدین ترتیب هر زمان که مجبور به ترک رایانه خود باشید، تنها کافی است تا فلش USB را از رایانه جدا کنید. با این کار صفحه نمایش سیاه شده و موس و کیبورد نیز از کار خواهند افتاد. البته جای هیچ نگرانی نیست و با وصل مجدد فلش به رایانه، برنامه Predator آن را به حالت طبیعی برخواهد گرداند.
4- از فلشهای USB حتی میتوان برای بهبود کارایی رایانه نیز استفاده کرد. ReadyBoost یکی از ویژگیهای ویندوز است که در نسخههای ویستا،7، 8، 8.1 و 10 وجود داشته و به کاربر امکان میدهد تا از حافظههای قابل حمل، مانند فلشهای USB، به عنوان حافظه کش سیستم استفاده کرده و کارایی آن را تاحدودی افزایش دهند.
خلاقیت کده امروز هم به پایان رسید و امیدواریم تا نهایت استفاده را از آن برده باشید. نظرات خود را در مورد این بخش حتماً با ما در دیجی رو در میان بگذارید. ما همواره منتظر نظرات شما عزیزان هستیم.