معرفی 5 مورد از برترین و خاطره‌انگیزترین گوشی‌های عرضه شده در 10 سال گذشته

سال 2007 سال بسیار هیجان‌انگیزی برای علاقه‌مندان تلفن‌‌های همراه بود. فضای ذخیره‌سازی این دستگاه‌ها به چند گیگابایت ارتقاء یافته بودند و این حجم بالای حافظه (!) کم کم در حال تبدیل شدن به یک استاندارد در بین گوشی‌های رده‌بالا بود، گوشی‌ها قابلیت اتصال بیشتری یافته بودند، و از همه مهم‌تر، صفحات نمایش لمسی بسیار محبوب‌تر از قبل شده بودند. با وجود اینکه نوکیا و سیستم عامل سیمبیان این شرکت همچنان پیشتاز بازار تلفن‌های همراه بودند، اما اولین آیفون تولیدی اپل نیز وارد بازار شده بود. هر چند که سیستم عامل اندروید هنوز به مرحله تجاری‌سازی نرسیده بود.

با این مقدمه، در مطلب پیش رو قصد داریم تا نگاهی به تأثیرگذارترین و خاطره‌انگیرترین گوشی‌های هوشمندی که در طی 10 گذشته راهی بازار شده‌اند، بیندازیم. البته هیچ رتبه‌بندی خاصی انجام نداده‌ایم و ترتیب معرفی گوشی‌ها نیز بر اساس حروف الفبای انگلیسی بوده است. با دیجی رو همراه باشید

اپل آیفون

در حالی که این گوشی هوشمند توسط استیو جابز فقید در 9 ژانویه 2007 (19 دی 1385) معرفی شد، اما اولین نسخه آیفون حدود شش ماه بعد یعنی در تاریخ 29 ژوئن (8 تیر 1386) در دسترس خریداران قرار گرفت. این اولین (و آخرین) باری بود که یک گوشی آیفون مدت کوتاهی پس از معرفی، در دسترس قرار نمی‌گرفت. گوشی آیفون که مراحل توسعه و تولید آن بیش از دو سال طول کشید، به عنوان یک محصول سه کاره در نظر گرفته شده بود: یک آیپد با صفحه نمایش عریض، یک تلفن همراه و یک دستگاه انقلابی برای اتصال به اینترنت و تعامل با آن. این گوشی تبدیل به اولین گوشی هوشمند فوق موفق لمسی در جهان شد، به طوری که اپل تنها در کمتر از 3 ماه توانست بیش از 1 میلیون واحد از آن را به فروش برساند. دوست داشته باشید یا نه، به نظر می‌رسد آیفون نقطه عطفی در تاریخ گوشی‌های موبایل بوده است.

نخستین مدل آیفون به خاطر صفحه نمایش 3.5 اینچی چند لمسی و کاربر پسند خود که وضوحی برابر 480 در 320 پیکسل داشت، بسیار مورد تحسین قرار گرفت. به علاوه، قابلیت‌های بالای رابط کاربری آن و همچنین قابلیت‌های چند رسانه‌ای و ارتباط با اینترنت، نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته بودند. البته عدم وجود برخی ویژگی‌ها که در دیگر گوشی‌های هوشمند رده‌بالای آن زمان وجود داشتند (مانند اتصال به شبکه‌های 3G و برخورداری از GPS) باعث مطرح شدن برخی انتقادها نیز شده بودند. آیفون اولیه در مدل‌هایی با 4 و 8 گیگابایت حافظه داخلی عرضه شده بود که البته بعدها اپل این مدل‌ها را ارتقا داده و به 8 و 16 گیگابایت تغییر داد.

بلک‌بری کرو 8300 / 8310 / 8320

در سال 2007، بلک بری رویکرد کاربر پسند خود را که از سال 2006 و با سری بلک بری پرل (BlackBerry Pearl) آغاز کرده بود، ادامه داد و اقدام به عرضه خانواده بلک‌بری کرو (BlackBerry Curve) نمود که بلک‌بری کرو 8300 هم اولین عضو این خانواده به حساب می‌آمد. در مقایسه با گوشی‌های هوشمند پیشین بلک‌بری که از صفحه کلید QWERTY کامل برخوردار بودند، کرو 8300 طراحی بهتری داشت و ویژگی‌های مختلف چند رسانه‌ای، از جمله دوربین 2 مگاپیکسلی در پشت بدنه، قابلیت بهتر پخش موسیقی، و بلوتوث استریو، از جمله نقاط قوت آن به شمار می‌رفت. مدل‌های بعدی سری کرو که در سال 2007 عرضه شدند، حتی از GPS (کرو 8310) و وای فای (کرو 8320) هم برخوردار بودند.

اچ تی سی تای تی ان 2

جانشین گوشی «تای تی ان» (TyTN) اصلی که در سال 2006 عرضه شده بود، با نام «اچ تی سی تای تی ان 2» عرضه شد و یکی از بهترین گوشی‌های ویندوز موبایل زمان خود به شمار می‌رفت. این گوشی تقریباً یک محصول کامل بود و در کنار قابلیت‌های نرم‌افزاری ویندوز موبایل 6، از ویژگی‌هایی مانند مکان‌یاب (GPS)، اتصال به شبکه‌های نسل سوم (3G)، وای فای، و دو دوربین (عقب و جلو) برخوردار بود. به علاوه، «تای تی ان 2» از یک صفحه کلید QWERTY کامل و صفحه نمایش لمسی 2.8 اینچی با وضوح 320 در 240 پیکسل بهره می‌برد. بر خلاف صفحه نمایش‌های لمسی امروزی (و همچنین برخلاف صفحه نمایش آیفون اولیه)، صفحه نمایش «تای تی ان 2» از نوع مقاومتی بود، به همین دلیل هم کار کردن با آن به وسیله قلم استایلوس، بسیار راحت‌تر از انگشت بود.

نوکیا ان 95

نوکیا ان 95 در سپتامبر 2006 معرفی شد، اما عرضه آن به بازار از ماه مارس 2007 آغاز گردید. این گوشی هوشمند که از دید برخی کاربران به عنوان یکی از بهترین گوشی‌های هوشمند عرضه شده تا به امروز (صرف نظر از نوع سیستم عامل) شناخته می‌شود، پیشرفته‌ترین گوشی سیمبیانی محسوب می‌شد که تا آن زمان راهی بازار شده بود. این گوشی به عنوان پرچمدار سری N، شامل بهترین ویژگی‌هایی بود که نوکیا تا به آن روز معرفی نموده بود. با وجود اینکه نوکیا ان 95 حتی در مقایسه با استانداردهای سال 2007 نیز بدنه بسیار بزرگی داشت، اما مکانیزم کشویی دو طرفه آن بسیار جالب بود. حالت کشویی بدنه، از یک طرف امکان دسترسی به صفحه کلید عددی را مهیا می‌ساخت، و از طرف دیگر نیز مجموعه‌ای از کلیدهای چند رسانه‌ای را در اختیار استفاده کننده قرار می‌داد.

علاوه بر طراحی جالب و نوآورانه، از ویژگی‌های برجسته نوکیا ان 95 می‌توان به یک دوربین 5 مگاپیکسلی با لنز کارل زایس و قابلیت ضبط ویدیو با وضوح 480p و نرخ 30 فریم در ثانیه، بلندگوهای استریو، پشتیبانی از تمام روش‌های اتصال موجود در سال 2007، و حافظه داخلی 4 یا 8 گیگابایتی با قابلیت ارتقاء به وسیله کارت‌های حافظه، اشاره کرد. به علاوه، کاربران این محصول قادر به استفاده از قابلیت مولتی تسکینگ (اجرای همزمان چند برنامه) سیستم عامل سیمبیان و همچنین بسیاری از برنامه‌های کاربردی، از جمله سرویس نقشه نوکیا، بودند. صفحه نمایش 2.6 اینچی N95 که وضوحی برابر 320 در 240 پیکسل داشت، با وجود عدم لمسی بودن، کیفیت خوبی داشت و کاربران را با مشکل خاصی مواجه نمی‌کرد. شاید بتوان گفت تنها نقطه ضعف نوکیا ان 95، باتری نسبتاً ضعیف آن بود.

سونی اریکسون W960

گوشی W960 که به عنوان یکی از محصولات سری واکمن سونی اریکسون عرضه شده بود، یک گوشی رده‌بالای سیمبیان بود که البته تمرکز زیادی بر روی قابلیت‌های چند رسانه‌ای داشت. این گوشی هوشمند مجهز به یک صفحه نمایش لمسی مقاومتی (همراه با قلم استایلوس) در اندازه 2.6 اینچی و با وضوح تصویری 320 در 240 پیکسل بود که البته کلید‌های موسیقی حساس به لمس، و یک صفحه کلید عدد و الفبایی معمولی نیز برای آن در نظر گرفته شده بود. از دیگر ویژگی‌های جذاب این گوشی می‌توان به پشتیبانی از شبکه‌های نسل سوم (3G)، وای فای، دوربین پشتی 3.2 مگاپیکسلی با فلش LED دوگانه و 8 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی (غیر قابل ارتقاء) اشاره نمود. W960 مسلماً یکی از بهترین گوشی‌های هوشمند ساخته شده توسط سونی اریکسون، قبل از توقف سرمایه‌گذاری مشترک در سال 2012 (زمانی که سونی سهم اریکسون را خرید و سونی موبایل را تأسیس نمود)، به شمار می‌رود.

منبع phonearena
مطالب پیشنهادی
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها