دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: اوبونتو لینوکس چیست و چه برتری‌هایی نسبت به ویندوز دارد؟
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > آموزش > آموزش سیستم عامل > اوبونتو لینوکس چیست و چه برتری‌هایی نسبت به ویندوز دارد؟
آموزش سیستم عاملمقالات گوناگون

اوبونتو لینوکس چیست و چه برتری‌هایی نسبت به ویندوز دارد؟

هاشم رضاپور 9 آبان 1397 ساعت 15:30
زمان مطالعه: 9 دقیقه
اوبونتو لینوکس چیست و چه برتری‌هایی به نسبت ویندوز دارد؟
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

همه‌ی ما ویندوز را دوست داریم و بدون شک می‌دانیم سیستم عامل فوق العاده‌ای است، اما اگر به شما بگوییم اوبونتو سیستم عامل بهتری است، عکس العمل شما چگونه خواهد بود؟ ممکن است بخندید و با اطمینان بگویید امکان ندارد سیستم عاملی بهتر از ویندوز وجود داشته باشد. اما قصد ما آشنایی بیشتر شما با سیستم عامل اوبونتو لینوکس است و در این مقاله 6 برتری این سیستم عامل نسبت به محصول مایکروسافت را توضیح خواهیم کرد.

لیست
1.به‌روزرسانی سیستم عامل و نرم افزارها2. امنیت کامپیوتر 3. سفارشی سازی دسکتاپ4. منابع سیستم5. محیط زنده 6. رایگان است

احتمالا تصور می‌کنید اوبونتو فقط برای افراد حرفه‌ای است و کاربران معمولی نمی‌توانند از آن استفاده کنند، پس چگونه امکان دارد چنین سیستم عاملی برتر از ویندوز باشد؟ در پاسخ باید گفت استفاده از اوبونتو در حقیقت دشوار نیست و حتی در برخی جهات استفاده از آن ساده‌تر از ویندوز خواهد بود! پس با دیجی رو همراه باشید تا نگاهی به سیستم عامل اوبونتو که یک توزیع لینوکس است داشته باشیم و با نقاط قوت آن آشنا شویم.

1.به‌روزرسانی سیستم عامل و نرم افزارها

شرایطی را تصور کنید که روی میز کار خود نشسته‌اید تا کاری را بر روی کامپیوتر شخصی انجام دهید و درست در هنگامی که به مرحله مهم کار خود می‌رسید پنجره پاپ آپی ظاهر می‌شود که از شما می‌خواهد ویندوز خود را به‌روزرسانی کنید. در این هنگام اگر کاربر دقیقی باشید و به امنیت سیستم خود اهمیت دهید، گزینه به‌روزرسانی ویندوز را انتخاب می‌کنید و سپس مجبور می‌شوید سیستم را ری استارت کنید.

پس از گذشت 10 دقیقه و سپری شدن مراحل به‌روزرسانی این بار یکی از برنامه‌ها مانند برنامه اپل از شما می‌خواهید نسبت به به‌روزرسانی اقدام کنید. همانطور که مشاهده می‌کنید این شرایط آزار دهنده است.

windows-updates-popupsاین مشکل به این دلیل رخ می‌دهد که ویندوز به طور جداگانه به‌روزرسانی می‌شود و برنامه‌ها نیز هر کدام به صورت جداگانه باید به‌روزرسانی شوند. به همین دلیل است که برای برنامه‌های متفاوت پاپ آپی ظاهر می‌شود که کاربر را به سمت به‌روزرسانی برنامه تشویق می‌کند که این امر باعث مزاحمت و سردرگمی کاربران در ویندوز می‌شود تا جایی‌که بسیاری از کاربران به‌روزرسانی برنامه‌ها را خاموش می‌کنند.

ubuntu-software-updaterاما اوبونتو متفاوت است و همه چیز در یک بخش مجزا انجام می‌شود که مدیریت به‌روزرسانی سیستم عامل و برنامه‌ها را بر عهده دارد. بنابراین شما می‌توانید تمام آپدیت‌های خود را از یک بخش مدیریت کنید. این روند باعث می‌شود مزاحمت‌های پنجره پاپ آپ و … از بین برود و کاربران دلیلی برای خاموش کردن آپدیت‌ها نداشته باشند که این به این معناست که سیستم شما امن‌تر و به‌روزتر باقی خواهد ماند.

2. امنیت کامپیوتر

ویندوز چندین قابلیت ویژه جهت بهبود امنیت سیستم دارد اما هیچ شکی نیست که اوبونتو سیستم عامل امن‌تری نسبت به ویندوز است.

حساب‌های کاربری در اوبونتو نسبت به ویندوز از دسترسی‌های کمتری برخوردارند که به این معناست که اگر شما بخواهید تغییری در سیستم به وجود آورید، مانند نصب یک اپلیکیشن و .. برای انجام آن لازم است تا رمز عبور خود را وارد نمایید. این در حالیست که در ویندوز چنین شرایطی وجود ندارد، بنابراین اجرای نرم افزارهای مخرب یا ویروس در اوبونتو به مراتب سخت از ویندوز است.

اوبونتو همچنین نسبت به ویندوز محبوبیت بسیار کمتری دارد بنابراین کسانی که به تولید ویروس‌های جدید مشغولند اهمیتی به آن نداده و برای نوشتن بد افزار برای اوبونتو زحمتی به خود نمی‌دهند که این خبر بسیار خوبی برای کاربران این سیستم عامل محسوب می‌شود. همچنین بسیاری از هکرها و سازندگان ویروس خود از شاخه‌های لینوکس نظیر اوبونتو استفاده می‌کنند.

بنابراین اگرچه اوبونتو غیر قابل نفوذ نیست، اما احتمال بسیار کمی برای آلوده شدن سیستم شما به ویروس وجود دارد. به طور کلی ویروسی شدن سیستم عامل اوبونتو بعید است، اما غیر ممکن نیست، به همین دلیل باید همواره از آنتی ویروس بر روی سیستم استفاده کنید.

clamav-virus-scanner
3. سفارشی سازی دسکتاپ

ویندوز 10 امکانات بیشتری نسبت به نسخه‌های قبلی در زمینه سفارشی سازی در اختیار کاربر می‌گذارد اما همچنان قابلیت‌های سفارشی سازی در ویندوز قابل مقایسه با اوبونتو نیست.

سفارشی سازی در ویندوز به انتخاب تصویر زمینه و تغییر رنگ منوها محدود می‌شود اما در اوبونتو تمام زوایای دسکتاپ را به آسانی می‌توانید مطابق سلیقه خود تغییر دهید. اگر می‌خواهید دکمه‌های مربوط به ویندوز در سمت راست صفحه قرار بگیرند یا آیکون‌ها و فونت ویندوز را تغییر دهید هیچ محدودیتی وجود ندارد و به سادگی تمامی این‌ها امکان پذیر است.

اسکرین شات زیر مربوط به دسکتاپ اوبونتو است و اعمال تمامی تغییرات تنها 5 دقیقه زمان برده است.

ubuntu-1604-desktop4. منابع سیستم

هرکسی توانایی خرید یک سیستم همه فن حریف و قدرتمند را ندارد، بنابر این ممکن است برخی کاربران توانایی نصب و استفاده از آخرین نسخه سیستم عامل ویندوز را نداشته باشند اما آخرین نسخه اوبونتو به سیستم چندان قدرتمندی نیاز ندارد.

در یک تست اوبونتو و ویندوز 10 همزمان بر روی یک سیستم نصب شدند و همانطور که نتایج را در زیر مشاهده می‌کنید، ویندوز 10 تقریباً 2 برابر اوبونتو رم مصرف می‌کند. با این حال از آنجایی که سیستمی که تست در آن انجام شده از رم 8 گیگابایتی برخوردار بوده ممکن است این میزان مصرف چندان تفاوتی ایجاد نکند. اما اگر سیستم شما به طور مثال 2 گیگابایت رم داشته باشد پیش از شروع برنامه‌های کاربری 60 درصد رم شما در اوبونتو مصرف خواهد شد و این رقم در ویندوز 10 به 90 درصد می‌رسد.

windows-system-resourcesubuntu-system-resourcesحتی اگر سیستم شما منابع کمتری از آنچه گفته شد نیز داشته باشد، باز هم در این حالت می‌توانید از نسخه‌های سبک‌تر لینوکس و اوبونتو استفاده کنید که منابع به شدت کمتری مصرف می‌کنند.

5. محیط زنده

اگر تاکنون از ویندوز استفاده نکرده‌اید و قصد دارد این سیستم عامل را امتحان کنید باید قبل از هرچیزی ویندوز را روی سیستم خود نصب کنید. این امر می‌تواند باعث برخی مشکلات نظیر از دست دادن اطلاعات و داده‌ها شود به ویژه اگر مدتی بعد بخواهید مجدداً ویندوز را حذف کنید. اما شرایط در اوبونتو به این شکل نیست.

در اوبونتو و بسیاری از توزیعات لینوکس، شما می‌توانید ایمیج را روی سی دی رایت کنید یا از روی USB بوت کنید و به همین طریق به یک نسخه تمام و کمال از اوبونتو دسترسی داشته باشید، بنابراین بدون نیاز به نصب می‌توانید از تمام امکانات این سیستم عامل استفاده کنید. اگر هم اوبونتو را نپسندیدید به سادگی با ریبوت کردن سیستم می‌توانید به سیستم عامل قبلی خود بازگردید.

ubuntu-1604-desktop
6. رایگان است

اوبونتو 100 درصد رایگان است و یک ریال هم برای شما خرج بر نمی‌دارد. اما شما برای استفاده قانونی از ویندوز باید پول خرج کنید! برای مثال اگر بخواهید نسخه Home ویندوز 10 را خریداری کنید باید مبلغ 119.99 دلار هزینه نمایید و قیمت نسخه Professional آن نیز 199.99 دلار است که این مبلغ برای یک سیستم عامل به نظر زیاد است و چرا به جای پرداخت آن آخرین نسخه اوبونتو را به صورت رایگان دانلود نمی‌کنید؟

ویندوز در مقابل اوبونتو: کدام یک را ترجیح می‌دهید؟

در مجموع هم ویندوز 10 و هم اوبونتو سیستم عامل‌های فوق العاده‌ای هستند و هرکدام نقاط ضعف و قوت خود را دارند و چه قدر خوب است که چنین انتخاب‌هایی پیش روی ما قرار دارد!

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: اوبونتو, سیستم عامل, لینوکس, ویندوز
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise1
مقاله قبلی نگاهی به پورشه پانامرا 2019 نگاهی به پورشه پانامرا 2019؛ تعادلی فوق‌العاده بین راحتی و قدرت
مقاله بعدی زد تی ای نوبیا ایکس «ZTE Nubia X» گوشی زد تی ای نوبیا ایکس «ZTE Nubia X» رونمایی شد؛ دو صفحه نمایش و دو اسکنر اثر انگشت!
18 نظرات 18 نظرات
  • دیوونه تو says:

    من خودم سالهاست از اوبنتو استفاه میکنم و به قدری بهش وابسته ام که با وجود این که ویندوز هم کنارش برای بازی و … دارم هیچوقت از این محیط نمیتونم بیرون بیام.
    شروعش واقعا سخته برای کسی که هیچی نمیدونه ولی اگه کسی که هیچی از کامپبوتر نمیدونه کار کردن با لینوکس خیلی راحت تره براش تا ویندوز ما نمیخوایم تغییر کنیم میگم خیلی سخته …
    امیدوارم روزی برسه که حداقل مردم اسم اوبنتو به گوششون بخوره …
    موفق باشید …
    یا مهدی …

    پاسخ
    • hacker says:

      نظر من هم مانند شما است دوست عزیز

      پاسخ
  • پوریا says:

    چوم

    پاسخ
  • میلاد روزبان says:

    من شخصا دوس دارم ک ازین سیستم عامل استفاده کنم ، اما ن تو سیستمی ک باهاش مشغول کارم ، تا اونجایی ک اطلاع دارم نرم افزارای گرافیکی مثل فتوشاپ برای لینوکس وجود نداره ، و این موجب میشه من و خیلیای دیگه نتونیم برای همیشه از ویندوز کوچ کنیم ، هر دوتا سیستم عامل مزایای خودشونو دارن ، و بنظرم جفتشون در کنار هم بهتره

    پاسخ
    • hacker says:

      سلام دوست عزیز به نظرم شما می توانید از kali linux استفاده کنید . کالی لینوکس ترکیبی از ویندوز و لینوکس است .
      الیته با فشردن یک دکمه می توانید در میان ان ها سوییچ کنید.

      پاسخ
  • D: says:

    متاسفانه به دلیل بعضی محدودیتای نرم افزاری توی اوبونتو مثل فتوشاپ(که البته جایگزینش هست)، بازی هایی مثل csgo و فورتنایت و… و اینکه اوبونتو داخل ایران جا نیفتاده از ویندوز باید استفاده کرد ولی شما کانتر برای لینوکس بیارید و من همین الان سوییچ کنم به اوبونتو!

    پاسخ
    • hacker says:

      سلام شما که می خواهید از لینوکس برای بازی استفاده کنید می توانم بگویم سخت در اشتباهید
      ابونتو لینوکس برای انسان های حرفه ای مانند : هکر ها ، برنامه نویس ها یا developers، کسانی که به html مسلط هستند و امنیت شبکه ها استفاده می شود

      پاسخ
      • محمد says:

        اوبونتو و گنو/لینوکس ارث پدری کاربر های حرفه ای نیست
        گنو/لینوکس برای همست 🙂

        پاسخ
      • برگزیده says:

        تسلط به html رو از کجات دراوردی هکر =))))))))))))))

        پاسخ
      • ناشناس says:

        تسلط به css هم خیلی مهمه

        پاسخ
        • dddddd says:

          خخ اون که اره

    • محمد says:

      همین الان از تو استیم اوبونتو میتونین بازی کنید 🙂

      پاسخ
  • مهدی says:

    عاقا این پنجره چیه وسط صفحه روی متن باز شده . خداییش برید یکم وب نویسی یاد بگیرید . من متن رو به هزار زحمت تونستم بخونم .

    پاسخ
    • هاشم رضاپور says:

      از کدوم صفحه صحبت میکنید دوست عزیز؟

      پاسخ
  • محممدعلیـ says:

    سلام و درود
    خیلی مقاله خوبی نوشته اید .
    درعین سادگی خیلی پرمحتوا است .
    بنده این نوشته را در رسانه “دکترکامپیوتر” درسایت کلوب به اشتراک گذاشتم . (البته باذکرمنبع)
    خیلی هم متشکرم . موفق باشین .

    https://digiro.ir/wp-content/uploads/2016/09/Ubuntu-1604-Desktop.png

    پاسخ
  • www.codebox.ir says:

    من عاشق فایروال اوبونتو هستم.

    پاسخ
  • ابوالفضل says:

    شما یه برتری ویندوز نسبت به بقیه سیستم عامل ها رو فراموش کردید و اون اینکه ویندوز بیشتر نرمافزار ها و بازی ها رو پشتیبانی میکنه و همچنین اگه سیستم عامل برا هک و امنیت میخای چی بهتر از کالی؟
    و اوبونتو رو فقط بخاطر چندتا برتری مسخره مث شخصی سازی دسکتاپ و اپدیت برنامه ها بخام به ویندوز ترجیح بدم؟ هیچوقت
    این فقط نظر منه موفق باشید

    پاسخ
  • Ebi says:

    هیچی جای ویندوز رو نمیگیره

    پاسخ

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

گلکسی A14

پایان راه گلکسی A14 با One UI 7؛ آیا وقت تعویض گوشی رسیده است؟

جزئیات جدید از وان پلاس پد 2 پرو

جزئیات جدید از وان پلاس پد 2 پرو؛ نمایشگر 3.4K و باتری 12140 میلی آمپری

افزایش فروش سایت با سئو نمو مارکتینگ

راز افزایش فروش سایت در شیراز با ترفندهای سئو و دیجیتال مارکتینگ

مطالب مرتبط

افزایش فروش سایت با سئو نمو مارکتینگ
مقالات گوناگون

راز افزایش فروش سایت در شیراز با ترفندهای سئو و دیجیتال مارکتینگ

21 اردیبهشت 1404 ساعت 15:30
چگونه با پشتیبانی نمایندگی HP تماس بگیریم؟ شماره تلفن و راهنمای ارتباط
مقالات گوناگون

چگونه با پشتیبانی نمایندگی HP تماس بگیریم؟ شماره تلفن و راهنمای ارتباط

15 اردیبهشت 1404 ساعت 16:15
ساعت سیکو و ساعت اورینت
مقالات گوناگون

نکات مهمی که قبل از خرید ساعت باید بدانید

15 اردیبهشت 1404 ساعت 15:35
آموزش ساخت اپل آیدی در سال 2025
مقالات گوناگون

آموزش ساخت اپل آیدی در سال 2025

13 اردیبهشت 1404 ساعت 15:30

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور