اگر با این پرسش که کدام گوشی در طول تاریخ بیشترین فروش را به خود دیده است مواجه شویم، بسیاری از ما بدون درنگ آیفون را به عنوان پاسخ به زبان می آوریم. اما صبر کنید، آیفون حتی به پاسخ واقعی نزدیک هم نیست! می دانیم گوشی های اپل همیشه فروشی نجومی داشته اند. به طور مثال آیفون ۶ در طول تنها سه ماه، به فروش ۷۱٫۵ میلیون واحدی دست پیدا کرد و از این رو هیچ رقیبی را در مقابلش نمی بیند. اما این قهرمان هیچوقت نتوانسته به رکوردی که نوکیا ۱۱۰۰ از خود بر جای گذاشته، حتی نزدیک شود.
نوکیا ۱۱۰۰ یک گوشی بسیار ساده و معمولی بود که در سال ۲۰۰۳، پا به بازار رقابت گذاشت. این گوشی نه دو دوربین در جلوی خود داشت و نه صفحه نمایشی خمیده، بلکه چراغ قوه و صفحه کلید ضد گرد و غبار تنها امکانات اضافه این گوشی به شمار می رفتند. نوکیا این گوشی کلاسیک خود را برای بازار در حال رونق چین و دیگر کشورهایی طراحی کرده بود که بوی پول از آن ها به مشام می رسید.
اما ۱۱۰۰ چه چیزی را برای نوکیا به ارمغان آورد؟ در طول تقریبا ۵ سال، نوکیا تعدادی بالغ بر ۲۵۰ میلیون واحد از این تلفن همراه را به فروش رساند که این رقم نه تنها بیشترین فروش در کل تاریخ تلفن های همراه بوده، بلکه بیشترین تعداد فروش در کل ابزارهای الکترونیکی در جهان است. جالب است بدانیم، نوکیا در سال ۲۰۰۵ توانست به فروش یک میلیارد تلفن همراه ( تمامی مدل ها از ابتدای شروع فعالیت این کمپانی فنلاندی ) دست پیدا کند که از قضا یک میلیاردمین گوشی نیز یک ۱۱۰۰ بود که در کشور نیجیره به فروش رفت.
اما چه چیزی باعث شد کشورهای در حال توسعه روی خوشی به این تلفن همراه نشان بدهند؟ اگر بخواهیم کوتاه پاسخ دهیم، خیلی چیزها! ابتدا می توان به قیمت بسیار به صرفه ۱۱۰۰ اشاره کرد که مبلغی در حدود ۱۰۰ دلار بود.
نوکیا ۱۱۰۰ چه امکاناتی را به کاربر ارائه می کرد؟
چراغ قوه ای که در بالای گوشی تعبیه شده بود، وجود ۴۳ رینگتون، کاور های قابل تعویض، صفحه کلیدی ضد گرد و قبار و نرم، فضا برای ۵۰ پیام، دفترچه تلفن با ظرفیت ۵۰ عدد، ۴۰۰ ساعت طول عمر باطری در حالت استندبای و البته مهم ترین مورد… بازی Snake! شاید این بازی در مقابل عنوان های سه بعدی امروزی حرفی برای گفتن نداشته باشد، اما ۲۵۰ میلیون نفر از آن لذت می بردند.
نوکیا در سال ۲۰۰۹ به تولید ۱۱۰۰ خاتمه داد تا با این کار، بازار فروش گوشی های کارکرده به رونق برسد. رونق بازار برای گوشی های کارکرده ۱۱۰۰ تا جایی پیش رفت که قیمت این گوشی که زمانی ۱۰۰ دلار بود، تا ۳۲ هزار دلار هم برسد.
به نظر می رسد نوکیا برنامه هایی را برای گوشی ۱۱۰۰ خود در سر دارد. در ماه مارس امسال، تلفن هوشمند اندرویدی [درست شنیده اید هوشمند] توسط نوکیا در بنچمارک GeekBench پدیدار شد که از پردازنده ای ۴ هسته ای مدیاتک با کلاک ۱٫۳ گیگاهرتز بهره می برد. اما قردادی که بین دو کمپانی نوکیا و مایکروسافت امضا شده به آن ها این اجازه را نمی دهد تا قبل از به پایان رسیدن آن، اقدامی برای تولید تلفن همراه انجام دهند، اما می توان امید داشت تا پس از اتمام این قرارداد، حیات دوباره ای به ۱۱۰۰ تاریخی داده شود تا باری دیگر موفقیت های اجدادش را تکرار کند… می دانیم که طرفداران بی شماری در جای جای جهان منتظر به واقعیت پیوستن این اتفاق هستند.