شرکت رایانهی ایسوس ( ASUSTeK Computer Incorporated) از بزرگترین کمپانی های تولیدکنندهی رایانه و تجهیزات جانبی آن در دنیا محسوب می شود که مرکز آن در تایپه پایتخت تایوان قرار دارد.
تولد ایسوس
شرکت ایسوستک که معمولاً با نام اختصاری ایسوس (یا آسوس) شناخته میشود، در تاریخ ۲ آوریل ۱۹۹۰ توسط چهار مهندس کامپیوتر در تایوان تأسیس شد. ایده تاسیس ایسوس توسط مهندسان اسبق شرکت ایسر شکل گرفته و در نهایت افرادی مانند TH Tung ،Ted Hsu ،Wayne Hsieh و MT Liao به عنوان اولین هیئت مدیره و بنیانگذاران ایسوس معرفی شدند. نام کمپانی ایسوس از ۴ حرف آخر کلمه پگاسوس (اسب بالدار افسانههای یونان باستان) گرفته شدهاست.
مدیریت و پرسنل
در حال حاضر این شرکت، محصولات خود را در سایر کشورهای ۵ قارهی جهان نیز توزیع میکند و بزرگترین شرکت تولیدکننده مادربورد در دنیا به حساب می آید.
Jonney Shih به عنوان مدیر عامل و Jerry Shenبه عنوان CEO وظیفه مدیریت و کنترل محصولات ایسوس را بر عهده دارند. ایسوس در مجموع ۷ کارخانه در سطح جهان دارد که یکی از آنها در دره سیلیکون می باشد و در مجموع تعداد ۱۱۳،۳۲۴ نفر پرسنل دارد که این امر توانایی و گستردگی این شرکت را در جهان نشان می دهد (این آمار در سال ۲۰۰۹ ارائه شده است).
محصولات
محصولات اصلی آن شامل مادربورد، مادربورد سِرور، رایانهی شخصی، سیستم سِرور، لپتاپ، نمایشگر کریستال مایع (اِل سی دی)، کارت ویدیو، کارت ویدیوی ۳ بعدی و دستگاههای اینترنت پهنباند میباشد.
از دیگر محصولات این شرکت میتوان به تلفن همراه، رایانهی جیبی، دیسکگردانهای نوری، روتر ارتباط بیسیم، قطعات شبکه و دیگر ابزارهای جانبی مانند ابزار حکاکی بر روی دیسک و وببین (وبکم) اشاره کرد. ایسوس همچنین برای دیگر فروشندگان قطعات رایانهای چون هیولت پاکارد یا همان اچ پی و آیبیام نیز، خدمات تولیدی ارائه میدهد.
از محصولات موفق ایسوس، رایانهی شخصی «ای» (Eee PC) بود که در سال ۲۰۰۷ به بازار ارائه شد و جوایز متعددی را از آن خود کرد. این نوتبوک کوچک، ارزان و سبک وزن برای کاربران کم تجربه رایانه که به تمام ابزارهای یک رایانهی کامل احتیاجی نداشتند، طراحی شده بود و بهخاطر برنامههای سازگار با اینترنت در آن، به «نِتبوک» شهرت یافت. با استقبال بازار از این محصول، دیگر شرکتهای رقیب مانند ایسر، لِنووُ، توشیبا، دِل و هیولت پاکارد نیز، بیدرنگ به ساخت نتبوکهای مشابه پرداختند و تا جایی که شرکت ایسر در فروش این نوع محصول، از ایسوس پیشی گرفت.
در سال ۲۰۱۰ این شرکت یک محصول جدید را با نام «ایپَد» (EeePAD) به سبد تولیدی خود اضافه کرد. این محصول نسل جدیدی از «رایانهی لوحی» است که از ویژگیهای جالبی برخوردار میباشد. همچنین ایسوس، نخستین نوتبوک سهبعدی بدون نیاز به عینک را در نمایشگاه سبیت ۲۰۱۱ رونمایی کرد.
اولین محصولات ایسوس شامل مادربوردهای بر پایهی پردازنده های اینتل بودند که حاصل امضای قراردادی در سال ۲۰۰۰ با شرکت اینتل بود. البته مدتی بعد AMD نیز دست به کار شد و با توجه به فروش بالای ایسوس در بازارهای جهانی، اقدام به ارائهی قرارداد همکاری با این کمپانی نمود. البته قرارداد ایسوس و اینتل منفعت بیشتری برای ایسوس در برداشت و آنها پس از IBM، دومین شرکتی هستند که اطلاعات پردازنده های آیندهی اینتل را در اختیار دارند. نکته جالب توجه، ارائهی مادربوردهای مبتنی بر پردازنده های اینتل توسط ایسوس، پس از گذشت ۶ ماه از عرضهی همان محصولات توسط IBM است! محصولات ایسوس در طیف وسیعی تولید می گردند و شامل مادربورد (اینتل و AMD) ، کارت های گرافیک، تجهیزات شبکه، نوت بوک، نت بوک، تبلت، صفحهی نمایش، کارت صدا، تجهیزات سرور، UPS و GPS می شوند.
تمام محصولات ایسوس در سه سطح برای کاربران عادی، حرفه ای و خاص طراحی و تولید می شود. محصولات خاص ایسوس بیشتر در بخش کارت گرافیک تولید می گردند که می توان به کارت گرافیک افسانه ای ARES اشاره کرد. هم اکنون کارت های سری MARS II و Direct CU II در ردهی خاص قرار می گیرند. کارت های گرافیک تولیدی با خنک کننده های اختصاصی Direct CU II و MARS II، از قدرتمندترین و پرفروش ترین کارت های گرافیکی جهان به حساب می آیند. تجهیزات سرور ایسوس بدون اغراق از بهترین ها درجهان بوده و این امر توسط اکثر سایت های معتبر و مراکز داده جهان مورد تایید قرار گرفته است. در سال ۲۰۰۵ شرکت ایسوس اولین کارت گرافیکی مجهز به فناوری Physx انویدیا را روانه ی بازار کرد و پنجره ی جدیدی را برای بازی دوستان گشود.
در سال ۲۰۰۶ نیز برای اولین بار نوت بوک های خاص ایسوس به سفارش شرکت اتومبیل سازی لامبورگینی (Lamborghini) با پسوند VX معرفی شد. این نوت بوکها در تعداد محدود تولید شدند و قیمت بالایی نسبت به دیگر رقبا داشتند.
البته در همین سال ایسوس در پروژهی Origami شرکت مایکروسافت همکاری کرد تا محصولات UPMC را وارد بازار کند. UPMC جرقهی تولید تبلت های امروزی بودند و در سال ۲۰۰۶ بیشتر به سمت اسمارت فونها کشیده می شدند. اما پروژهی Origami برای ایسوس موفقیت آمیز نبود، ولی تجربه ای مفید بود برای تولید تبلت های امروزی و هم اکنون ایسوس یکی از حرفهایترینهای بازار تبلت است. همچنین مادربورد Crosshair VI Formula ایسوس به عنوان مادربورد تیم FX شرکت AMD جهت ثبت رکورد جهانی فرکانس پردازنده، مورد استفاده قرار گرفت و موفق به ثبت رکورد در کتاب گینس شد.
یکی از دلایل موفقیت ایسوس، توزیع گسترده و مناسب در سطح جهانی می باشد، به طوری که همیشه محصولات ایسوس به راحتی در دسترس همگان است.
وب سایت رسمی شرکت ایسوس: http://usa.asus.com