عملکرد سخت‌افزار و طول عمر باتری

بررسی پیکسل اسلیت «Pixel Slate»: سخت‌افزار قوی و نرم‌افزار ضعیف

به طور کلی، ما پیکسل اسلیت را همانند کروم‌بوک‌های معمولی استفاده می‌کنیم؛ قرار گرفته در کیبورد فولیو به همراه اپلیکیشن‌های وب برای تقریبا همه‌ی نیازهای شما. من تعددی از اپ‌های اندرویدی را نیز روی آن اجرا کردم (به طور مثال، ادوبی لایت روم که عملکردی بسیار قوی داشت)، اما تقریبا همه‌ی نیازهای ما بدون نیاز به اپلیکیشن اندروید قابل حل است.

زمانی که اسلیت به صورت تبلت مورد استفاده قرار گیرد، بیشترین کاری که با آن انجام می‌شود مرور وب، تماشای ویدیو و بازی کردن است. مرور وب طبعا یکی از بهترین ویژگی‌های اسلیت است؛ زیرا در یک تبلت، شما نسخه‌ی کامل کروم را دارید و می‌توانید با آن به راحتی وب‌سایت‌های مورد علاقه‌تان را مرور کنید! از سوی دیگر، آیپد پرو نسخه‌ی موبایل سفری را مورد استفاده قرار می‌دهد که البته در طی سالیان رشد داشته، اما هم‌چنان با کروم اختلاف زیادی دارد، و همان‌طور که قبل‌تر گفتیم، اسلیت یک گزینه‌ی بسیار مناسب برای تماشای فیلم در فضای بیرون از خانه یا روی رخت‌ خوابتان است.

در مورد گیمینگ نیز عملکرد متفاوت است؛ گوگل بازی‌های خاصی همانند آسفالت 9 و Don’t Starve را پیشنهد می‌دهد که انصافا کیفیت آن‌ها بالا بود و به روانی اجرا می‌شدند. اما بعضی موارد دیگر، همانند Alto’s Odyssey که یکی از بازی‌های مورد علاقه‌ی ماست، به روانی که از سخت افزار قدرتمند پیکسل اسلیت انتظار می‌رود، نبود. احتمالا دلیل این موضوع بهینه‌سازی نشدن اپلیکیشن‌ها برای معماری x86 باشد؛ اما برای یک کاربر عادی این موضوع اهمیت چندانی ندارد؛ چیزی که اهمیت دارد این است که آیپد پرو بدون هیچ مشکلی هر اپلیکیشنی که بخواهید را اجرا می‌کند.

پیکسل بوک پن 99 دلاری که سال گذشته عرضه شد نیز با واکنش‌های مختلفی رو به رو شد. بعضی اپلیکیشن‌های اندرویدی همانند اسکویید، نبو و اسکچ‌بوک اتودسک، پاسخ خوبی داشتند، اما دیگر اپلیکیشن‌ها، حتی اپلیکیشن‌های خود گوگل کمی آهسته به نظر می‌آید. در مقایسه‌ی قلم بین پیکسل و آیپد، در همه‌ی کیس‌ها آیپد برنده می‌شود و اگر شما به طراحی و کلا تولید محتوا علاقه دارید، آیپد پرو و یا حتی آیپد معمولی گزینه‌ی بهتری است.

در مورد باتری هم، عملکرد آن قابل قبول بوده اما چندان قدرتمند نیست. پیکسل اسلیت تنها 8 ساعت در تست ویدیوی ما کار کرد که با توجه به قول گوگل مبتنی بر پخش 12 ساعته کمی ناامید کننده بود. البته نمی‌دانیم که گوگل در آزمایش خود به کدام یک از مدل‌های پیکسل اسلیت اشاره دارد، اما این تبلت 5 کانفیگ مختلف دارد که ممکن است کور آی 5 اینتل راندمان کمتری از سلرون یا M3 داشته باشد.


مشخصات و قیمت

بررسی پیکسل اسلیت «Pixel Slate»: سخت‌افزار قوی و نرم‌افزار ضعیف

قیمت بالای اسلیت، آخرین مشکل این دستگاه است. دستگاه مورد تست ما 999 دلار قیمت داشت و قلم و کیبورد هم به ترتیب 99 و 199 دلار، به ترتیب، قیمت داشتند. گوگل 4 کانفیگ دیگر از پیکسل اسلیت را می‌فروشد که از 599 دلار شروع می‌شود. دستگاه 599 دلاری فقط 32 گیگابایت حافظه‌ی داخلی، 4 گیگابایت رم و پردازنده‌ی سلرون دارد. بر اساس تجارب ما، پیشنهاد می‌شود که دستگاهی با این قدرت ضعیف خریداری نکنید.

نسخه‌ی 799 دلاری هم دارای پردازنده‌ی M3 اینتل، 64 گیگابایت و 8 گیگابایت بوده و به نظر می‌رسد که قدرت کافی برای رفع نیازهای روزمره را داشته باشد؛ اما این مقدار پول هم برای دستگاهی که دارای مشکلات نرم‌افزاری فراوان است، زیاد به نظر می‌رسد.


جمع بندی

ما تبلت‌ها و کروم او اس را دوست داریم، و امیدوار بودیم که پیکسل اسلیت بتواند انتظارات مارا برآورده کند. با وجود مشکلاتی که وجود دارد، اسلیت نکات مثبت زیادی هم دارد. زمانی که از آن به عنوان یک لپ‌تاپ استفاده کنید، یکی از بهترین دستگاه‌های کروم او اس موجود در بازار خواهد بود. صفحه‌ی نمایش فوق‌العاده است، عملکرد روان بوده و طراحی گوشی هم جذاب، باریک و زیبا است. متاسفانه، ترکیب مشکلات سخت‌افزار و باگ‌های نرم‌افزاری آن را تبدیل به دستگاهی می‌سازد که پتانسیل دست نیافته‌ی زیادی دارد.