برند قدیمی نوکیا زیر چتر شرکت HMD Global موفق شده جان تازهای بگیرد و بار دیگر همانند روزهایی که مشغول کار بر روی گوشیهای ویندوزی بود، این بار با سیستم عامل اندروید سر زبانها بیافتد. این شرکت برخی از گوشیهای محبوب قدیمی خود نظیر نوکیا 3310 را احیا نموده و محصولات مدرنی همچون نوکیا 7 پلاس را نیز عرضه کرده است، اما هیچ یک حامل نوآوری نیستند. در عوض، اچ ام دی گلوبال عملکرد دیگر سازندهها را الگوی خود قرار داده و وارد دنیای «ناچ» شده است. نوکیا ایکس 6 از نخستین گوشیهای دارای ناچ شرکت نوکیا است که به لطف طراحی زیبا، مشخصات فنی منحصر به فرد و قیمت عالی که دارد، میتواند مشتریان زیادی را جذب کند.
داخل جعبه گوشی چیست؟
وقتی جعبه را باز میکنیم، یک کاغذ مقوایی وجود دارد که روی آن برند شرکت و عکسی از طراحی قاب جلویی گوشی نقش بسته است. محتویات اصلی جعبه شامل موارد زیر است:
- گوشی نوکیا ایکس 6
- یک قاب سیلیکونی شفاف
- آداپتور شارژ
- کابل شارژ USB Type C
- ابزار خارج کردن سیم کارت
- دفترچه راهنما
اچ ام دی گلوبال پیشتر یک جفت هدفون توگوشی را نیز در جعبهی گوشیهای نوکیا قرار میداد، اما به خاطر مهار هزینهها دیگر همراه گوشیهای اقتصادی خود هدفونی را قرار نمیدهد. این نکته در مورد نوکیا ایکس 6 نیز صدق میکند.
مشخصات فنی نوکیا نوکیا ایکس 6 – Nokia X6
پیش از آنکه بخواهیم به بررسی جزء به جزء گوشی اقتصادی نوکیا بپردازیم، بیایید نگاهی کوتاه به جدول مشخصات ایکس 6 بیاندازیم.
ابعاد | 147.2 در 71 در 8 میلیمتر |
وزن | 151 گرم |
نمایشگر | 5.84 اینچ فول اچ دی پلاس، IPS LCD، نسبت ابعاد 19:9 |
پردازنده | هشت هستهای Qualcomm Snapdragon 636 |
پردازشگر گرافیکی | آدرنو 509 |
رم | 4 گیگابایت |
حافظه داخلی | 64 گیگابایت، قابل ارتقاء تا 256 گیگابایت |
دوربین پشتی | دوگانه 16 مگاپیکسلی (f/2.0) + 5 مگاپیکسلی (f/2.4) با فوکوس خودکار تشخیص فاز، فلاش دوگانه LED، فناوریهای EIS و HDR |
دوربین جلو | 16 مگاپیکسلی (f/2.0) |
سیستم عامل | آندروید 8.1 اوریو، زیر نظر برنامه Android One |
باتری | 3،060 میلیآمپر ساعت لیتیوم یونی، جدانشدنی |
سنسورها | اسکنر اثر انگشت پشتی، شتابسنج، ژیروسکوپ، مجاورتی، قطبنما |
ارتباطات | بلوتوث 5، وای فای، وای فای دایرکت، یو اس بی تایپ سی، جک هدفون 3.5 میلیمتری، جی پی اس، گلوناس |
رنگبندی | مشکی و آبی |
طراحی و کیفیت ساخت
زمانی که گوشی را از داخل جعبه بردارید و در دست بگیرید، متوجه یک گوشی نسبتا سبک با بدنهی شیشهای میشوید که میتواند نقطه تمایز آن نسبت به دیگر گوشیهای اقتصادی هم رده ایکس 6 باشد. یک نمایشگر، بیشتر فضای جلویی گوشی را به خود اختصاص داده و یک ناچ نیز در بالای آن قرار دارد.
در سال 97 هستیم و تقریبا همهی مردم با ناچ که به یک استاندارد در گوشیهای اندرویدی تبدیل شده، آشنا هستند. ناچ بالای نمایشگر نوکیا ایکس 6 که چندان هم کوچک نیست، از اسپیکر رو گوشی، دوربین جلو و سنسورهای ضروری گوشی میزبانی میکند. خوشبختانه این ناچ، کمک کنندهی خوبی برای ارائهی نسبت ابعاد مناسب در گوشیها است که علاوه بر این به طراحی جمع و جور و سبک نیز میانجامد.
در زیر نمایشگر نیز یک چانهی نسبتا باریک به چشم میخورد که بر روی آن لوگوی شرکت نوکیا قرار گرفته است. این باعث شده تا ظاهر نوکیا ایکس 6 شباهت زیادی با همتای چینی خود، هواوی آنر 9 ان پیداکند، اما این دخالتی در تجربه کاربری گوشی ندارد.
یکی از جنبههای دوستداشتنی طراحی این گوشی، ساخت تمام شیشهای براق آن است که کمک میکند نوکیا ایکس 6 بسیار محبوبتر از دیگر گوشیهای فلزی یا پلاستیکی همردهی آن باشد. اگرچه قاب شیشهای پشتی بسیار زیباست، اما حضور یک اسکنر اثر انگشت درست در وسط آن کمی به زیبایی ظاهر آن لطمه وارد کرده است.
صحبت از سنسور اثر انگشت شد، این سنسور در گوشی اقتصادی نوکیا بسیار سریع کار میکند و به لطف یک بازخورد هپتیک مدرن، هرگونه نگرانی در مورد بازنشدن قفل صفحه گوشی با یک بار لمس را از بین میبرد. البته با توجه به بررسی که بر روی گوشی اندرویدی نوکیا انجام دادیم، جایگاه این سنسور کمی پایینتر از حد معمول است و باعث میشود گاهی انگشت شما به اشتباه، فلاش دوربین را لمس کند.
دکمههای فیزیکی در قسمت راست فریم قرار دارند که فشار دادن آنها احساس خوبی دارد، به علاوه یک پورت USB-C و اسپیکرها نیز در فریم زیری جای گرفتهاند. در قسمت بالا، یک جک 3.5 میلیمتری هدفون نیز دیده میشود. تمام موارد ذکر شده از Nokia X6، محصولی خوب حتی برای مشتریان معمولی ساخته است.
نمایشگر
گوشی اقتصادی نوکیا از یک نمایشگر 5.84 اینچی با وضوح فول اچ دی پلاس، پنل IPS LCD و نسبت ابعاد بسیار خوب 81.5 درصدی به خاطر وجود یک ناچ در بالای آن، بهره میبرد. این ناچ باعث شده تا تراکم پیکسلی بسیار خوب 432 به دست آید.
به لطف نسبت ابعاد بیش از 80 درصدی، فضای بیشتری از قاب جلویی در اختیار نمایشگر قرار گرفته است که در محصولی با رده قیمتی متوسط میتواند بسیار خوب باشد. کیفیت این پنل IPS LCD در بررسی که ما انجام دادهاین خوب بوده و انتشار رنگ مناسبی را نیز در اختیار دارد.
شفافیت نمایشگر گوشی نوکیا ایکس 6 چه در محیطهای داخلی و چه خارج از خانه خوب است. ما در شرایط تابش مستقیم آفتاب نیز این گوشی را بررسی کردم و خوشبختانه تمام محتوای به نمایش درآمده بر روی صفحه گوشی، رویت شدنی بودند.
عملکرد
نوکیا ایکس 6 از پردازنده اسنپدراگون 636 قدرت میگیرد که با 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی همراه شده است. اندروید 8.1 اوریو در این گوشی اجرا میشود و در طول چندین هفتهای که ما به بررسی آن پرداختم، هیچ مشکلی با عملکردش نداشتم. اسنپدراگون 636 یک تراشهی اقتصادی عالی است که میتواند تقریبا از پس هر کاری برآید. راهاندازی اپلیکیشنها سریع است و در کسری از ثانیه بارگذاری میشوند، اسکنر اثر انگشت سریع بوده، دوربین آن پاسخگو است و به اعتقاد ما تجربهی کار با نسخهی خام اندروید را میتوانید بهتر از هر زمان دیگری با این گوشی به دست آورید.
اگر یک گیمر موبایلی هستید، خبر خوب این است که گوشی اقتصادی نوکیا میتواند از پس اغلب عناوین جدید و قدرتمندی نظیر “Shadow Fight 3” و “Asphalt 9” نیز برآید و بدون هرگونه مشکلی آنها را اجرا کند. گرچه برای اجرای “PUBG” باید کمی تنظیمات بازی را دستکاری کنید. بازی به صورت پیشفرض با ضعیفترین تنظیمات اجرا میشود، اما ما با تنظیمات بهتر نیز بازی را اجرا کردیم و باید بگویم همه چیز خوب و بیایراد بود. در هر صورت شما باید درک کنید که اسنپدراگون 636، یک پردازندهی میانرده است.
در مقایسه با نوکیا 7 پلاس، گوشی نوکیا ایکس 6 به خاطر اندازهی کوچکتر و تجربه کاربری خوبی که ارائه میکند، گزینهی جذابتری برای استفادهی روزمره خواهد بود.
تجربهی استفاده
همانطور که گفتیم، نوکیا X6 به لطف آنکه عضوی از برنامه Android One گوگل است، به صورت پیشفرض اندروید 8.1 اوریو را اجرا میکند. با این پروژه، گوشی جدید نوکیا عاری از هرگونه اپلیکیشنهای از پیش نصب شدهی اضافی و تبلیغاتی است. این چیزیست که حتی بسیاری از شرکتهای تولیدکنندهی بزرگ نیز از انجام آن عاجزند. همین دلیل خوبی برای خریداران است تا گوشیهای پروژهی اندروید وان را برای خرید انتخاب کنند.
زمانی که با این گوشی سپری کردیم، کاملا رضایت بخش بود و هیچگونه تأخیر یا مشکل خاصی در اپلیکیشنها مشاهده نکردیم. تمام اپلیکیشنها، دوربین، تنظیمات و انیمیشنها به خوبی پاسخگو هستند و همین باعث ارائه تجربهی استفادهی خوبی با این گوشی میشود. علاوه بر همهی اینها، اندروید خامی که در آن شرکتها دستی نبرده باشند، بسیار محبوب هستند. این گوشی دارای قابلیتهای نرم افزاری خوبی نظیر ژستهای حرکتی و قفلگشایی با چهره است. شرکت اچ ام دی نیز متعهد شده تا 2 سال، آپدیتهای بزرگ نرم افزاری را برای نوکیا ایکس 6 عرضه کند (پس اندروید پی را نیز دریافت میکند) و به مدت 3 سال نیز پچهای امنیتی برایش ارسال شوند. این یکی دیگر از نقاط قوت گوشی جدید نوکیا است.
دوربینها
دوربین دوگانهی پشتی گوشی نوکیا ایکس 6 را سنسور اصلی 16 مگاپیکسلی و سنسور عمق 5 مگاپیکسلی به همراه تثبیت کننده الکترونیکی تصویر تشکیل میدهد، در حالی که در دوربین سلفی از یک سنسور 16 مگاپیکسلی با لنز f/2.0 استفاده شده است.
دوربین پشتی گوشی میتواند عکسهای شفافی را بگیرد که با توجه به بازه قیمتی گوشی، مناسب است. با این حال، عملکرد آن در انتشار رنگ همیشه خوب نیست و گاهی رنگ نسبتا اشباع شدهای را میبینیم.
عکاسی در شب با دوربین نوکیا ایکس 6 ایده آل نیست. هرچند دوربین دوگانه پشتی گوشی میتواند سوژه را درخشان نشان دهد، اما سطح نویزی که بر روی تصویر ایجاد میشود، قابل قبول نخواهد بود. حتی اگر نویزی وجود نداشته باشد هم، شما دانههای عجیب و غریبی را بر روی عکسها مشاهده میکنید.
اما یکی از مهمترین المانها در گوشیهای اقتصادی، دوربین جلو است. دوربین سلفی این گوشی میتواند عکسهای شفاف و خوبی را بگیرد. در حقیقت، این دوربین سوژه را برجسته میکند و نتایج نهایی بسته به محیطهایی که در آنجا عکس میگیرید، متفاوت هستند. به طور کلی، عکسهای سلفی تهیه شده در بررسی انجام داده را مثبت ارزیابی میکنیم.
حالت پرتره در دوربینهای جلو و عقب
یکی از قابلیتهای سودمند گوشی نوکیا ایکس 6، حضور یک حالت پرتره در بخش دوربین است. در اکثر دیوایسهایی که ارائه کنندهی چنین قابلیتی هستند، میتوانیم مشکل تار شدن بیش از حد یا ناکافی فضای پشتی یا بیدقت بریده شدن لبههای سوژه را ببینیم. در گوشی جدید نوکیا، تشخیص لبهها عمدتا درست است، اما تاری ناپایداری از سوی دوربین پشتی ایجاد میشود. همین مشکل را میتوان در حالت پرتره دوربین جلو نیز یافت.
به طور کلی باید گفت که این گوشی میتواند تصاویری خوب با «افکت بُکه» ثبت کند، اما احتمالا نخستین عکس شما را راضی نخواهد کرد و باید چندین مرتبه عکس بگیرید تا نتیجهی مورد پسند به دست آید.
صدا
پس از یک هفته بررسی گوشی نوکیا ایکس 6، ما میتوانیم تأیید کنیم که کیفیت صدای بلندگوی قرارگرفته در ناچ نمایشگر خوب بوده و صدای فرد در مکالمات، واضح به گوش میرسد. ما هیچ مشکل خاصی هم با ارتباطات شبکهای دو سیم کارت قرار داده شده در گوشی نداشتیم.
یک اسپیکر برای لذت بردن از موسیقی کافی نیست
تنها یک اسپیکر در پایین گوشی، درست در سمت راست پورت شارژ USB Type-C قرار دارد. این جای ایدهآلی برای اسپیکر نیست، چرا که وقتی با حالت لنداسکیپ در حال استفاده از گوشیتان هستید، ناخودآگاه دستتان بر روی اسپیکر میرود.
البته منظور ما این نیست که اسپیکر گوشی بد است، اتفاقا آن بسیار بلند بوده و وقتی آهنگ “In the End” از لینکین پارک را با گوشی اجرا کردیم، به خوبی از صدای بلند آن لذت بردیم. با این وجود، وقتی صدا بیش از حد بلند میشود، همه چیز ایده آل به گوش نمیرسد. البته این روزها کمتر پیش میآید که بخواهیم با اسپیکر گوشی به موسیقی گوش دهیم، یک هدفون خوب میتواند دوای درد ما باشد.
باتری
ظرفیت باتری نمیتواند تنها ملاک برای تعیین عمر باتری یک گوشی باشد. به طور مثال بودند گوشیهایی که از باتری بزرگی انرژی میگرفتند، اما فاصلهی بین هر بار شارژ کردن آنها کمتر از سایر گوشیها بود. به همین خاطر بررسی دقیقتری را بر روی باتری این گوشی انجام دادیم. نوکیا ایکس 6 از یک باتری 3،060 میلیآمپر ساعتی در زیر قاب خود استفاده میکند. هرچند این ظرفیت این روزها دیگر زیاد نیست، اما گوشی به خوبی مصرف انرژی را مدیریت میکند تا با متوسط استفاده، بتوانید حداقل یک روز از گوشی خود استفاده کنید. ما در حالی که 6 تا 7 ساعت از گوشی استفاده کرده بودیم، نزدیک به 20 درصد از شارژ باتری باقی مانده بود.
به اعتقاد ما، اگر شما به اندازهی متوسطی از گوشی خود در طول روز استفاده کنید، آن همچنان روشن خواهد ماند و پاسخگوی نیازهای شماست. البته اگر شارژ باتری پایان یافت هم نگران نباشید، گوشی اقتصادی نوکیا از فناوری Quick Charge 3.0 کوالکام نیز پشتیبانی میکند که میتوانید به لطف آن خیلی سریع گوشیتان را مجددا شارژ کنید. گوشی شما تنها در 35 دقیقه از 10 درصد به 60 درصد میرسد.
همچنین جای خوشحالی دارد که اچ ام دی گلوبال پورت مدرن USB Type-C را فدای مهار هزینهها نکرده است. اغلب گوشیهای اقتصادی (نظیر گوشیهای شیائومی) از پورت قدیمیتر microUSB برای شارژ گوشی برخوردارند.
سخن پایانی: گوشی اقتصادی با ظاهر شیک و کارایی بالا
نوکیا ایکس 6، یک گوشی میانرده مجهز به اندروید 8 اوریو، طراحی شیشهای، نمایشگر بزرگ در بدنهای کوچک، فناوریهای نرم افزاری مدرن، دوربین و باتری معقولانه است که میخواهد تمام رقبای میانردهی خود در بازار را شکست دهد. با توجه به اقتصادی بودن قیمت این گوشی، چنین هدفی ممکن است، اما اچ ام دی گلوبال رقبای سرسختی نظیر سامسونگ و هواوی را نیز سر راه خود میبیند.
اگر به دنبال خرید یک گوشی جدید در انتهای سال 97 هستید که میخواهید هم قیمت آن مناسب باشد و هم قابلیتهای جذابی را در اختیار شما قرار دهد، توصیهی ما به شما خرید نوکیا ایکس 6 است.
شما می توانید این گوشی را از فروشگاه بست چاینا خریدای کنید:
قیمت چند درمیاد مهمه .
قیمتش چنده الان؟
سلام
بین 3 تا 3.500 فروخته میشه
قیمتش چنده الان؟
سلام
بین 3 تا 3.500 فروخته میشه
من تازه الان با سایتتون آشنا شدم
و چقد خوبه سایتتون❤❤
خوشحالیم 🙂