سال 2018 رو به پایان است و رسانهها در این سال هم با فیلمها و سریالهای زیبا و سرگرم کننده مخاطبان خود را مجذوب کردند. این روزها بهترین سریالها و فیلمها و مستندها را میتوان نه فقط در شبکههای تلویزیونی بلکه در غولهای پخش آنلاین مثل نتفلیکس هم میتوان تماشا کرد. کارشناسان رسانه معتقدند ما اکنون در عصر طلایی سریالهای تلویزیونی به سر میبریم چون کیفیت سریالهای تلویزیونی از هر نظر بهتر از سالهای گذشته است، چه از نظر فنی و چه از نظر محتوا. در هر صورت اگر جزو علاقمندان به سریالهای تلویزیونی هستید در این مقاله با ما همراه باشید تا با بهترین سریال های سال 2018 آشنا شوید.
10- بازگشت به خانه Homecoming
جای تردیدی وجود ندارد که ما اکنون در عصر طلایی سریالهای تلویزیونی به سر میبریم و جالب این جاست که این عصر طلایی بیش از آنچه که تصور میشد طولانی شده است. اما سریال تخیلی Gimlet Media، بازگشت به خانه از مرزهای تعریف شده هم فراتر رفته و یک ساختار روایی رمزآلود به وجود آورده است. سازنده سریال موفق Mr. Robot سم اسماعیل با همکاری آمازون این سریال موفق را تهیه کرده است که مانند منبع داستانی آن حالت رمزآلود و اغفال کنندهای دارد. جولیا رابرتز در این سریال در نقش هایدی برگمن یکی از موفقترین بازیهای خود را ارائه داده است. هایدی یک کارمند دولت است که وظیفه او کمک کردن سربازان برای بازگشت به زندگی عادی است. اما رازهای اصلی این داستان در دو خط زمانی مجزا افشا میشوند و تریلری هیچکاکی را به وجود میآورند. این داستان پر از پیچیدگی و پارانویا است که شخصیتها را از نظر هویت و رفتار در حلقهای بیانتها گرفتار میکند.
9- وست ورلد WestWorld
این سریال یکی از پرهزینهترین و بهترین سریال های سال 2018 و محصول شبکه HBO است که پس از انتظاری طولانی، فصل دوم آن در ماه آوریل، در ده اپیزود به نمایش درآمد. مانند فصل اول، فصل دوم نیز در زمانهای متفاوتی میگذرد و ما با موجوداتی روبرو هستیم که همانند انسانها هستند اما انسان نیستند و تواناییهایی بسیار فراتر از تصور ما دارند. در فصل دوم سریال وست ورلد، داستان از پارک تفریحی وست ورلد که در فصل قبل شناختیم فراتر میرود و با داستانهای پیچیده و گیج کننده خود و با بازیهای عالی بازیگران آن از جمله تندی نیوتون، ایوان ریچل وود، جفری رایت و اد هریس ما را همراه میکند. این سریال سوالاتی درباره “انسان بودن” مطرح میکند و مفهوم هوش مصنوعی را به چالش میکشد که دیالوگهای آن میتواند برای امروز و آینده راهگشا باشد.
8- سرگذشت ندیمه The Handmaid’s Tale
سریال سرگذشت ندیمه بدون تردید موفقترین سریال شبکه Hulu بوده است که جزو بهترین سریالها در سالهای اخیر نیز به شمار میرود. فصل دوم این سریال نسبت به فصل اول تا حدی دچار افت شد اما هنوز هم در لیست سریالهای موفق سال 2018 قرار میگیرد. فصل دوم با یک سکانس ناراحت کننده و دردناک آغاز میشود و با مجموعهای از اپیزودها که در گذشته و زمان حال میگذرند ما را با جزئیات داستان اصلی بیشتر همراه میکند. در این میان اپیزودهایی که روی نقش امیلی (الکسیس بلدل) و خانم واترفورد (ایوان استراهاوسکی) متمرکز شدهاند از کشش داستانی بیشتری برخوردار هستند. در هر صورت، این سریال علاوه بر منبع داستانی خوبی که دارد از بازیگران بسیار ماهری هم بهره میبرد که نقاط قوت آن محسوب میشوند.
7- بهتره به سال زنگ بزنی Better Call Saul
پس از پایان سریال Breaking Bad علاقمندان آن سالها بود که منتظر پخش سریالی بودند تا بتوانند آن را با این سریال مقایسه کنند. جالب است که اسپین آف همین سریال، یعنی Better Call Saul توانست در سال 2018 به این مرتبه برسد و حتی به سریالی بهتر از آن نیز تبدیل شود. این موفقیت مرهون تلاشهای وینس گیلیان و همکارانش است که توانستند دنیایی شگفت انگیز بسازند اما در این میان نمیتوان از بازی فوق العاده باب اودنکرک و ریا سیهورن هم گذشت. داستان جیمی مک گیل یا همان سال گودمن حتی از داستان والتر وایت هم درناکتر و تلختر است و این سریال را به یکی از بهترین سریالها در سال 2018 تبدیل کرده است.
6- جای خوب The Good Place
با پایان عجیب و شگفت انگیزی که فصل اول این سریال داشت و بینندگان را در بهت و حیرت نگه داشت کمتر کسی تصور میکرد که این سریال کمدی بتواند به موفقیت خود در فصل دوم ادامه دهد. اما خوشبختانه مایکل شور و تیم او ثابت کردند که حقههای زیادی در آستین خود پنهان کردهاند و با همین ترفندها، موفقیت سریال را در فصل دوم و سوم نیز رقم زدند طوری که “جای خوب” در رده بهترین سریالها در سال 2018 قرار گرفت. معماهایی که در این سریال مطرح میشوند بیش از آن که فلسفی باشند هوشمندانه و سرگرم کننده هستند و بیننده را تا آخر با خود همراه میکنند.
5- آمریکاییها The Americans
ششمین فصل از مجموعه آمریکاییها در سال 2018 به نمایش درآمد و موفقیت آن باعث شد تا در رده بهترین سریالها قرار بگیرد. زوج کری راسل و متیو ریس در این سریال در نقش الیزابت و فیلیپ جنینگ حضور دارند، زوجی که در پوشش شهروندان آمریکایی برای سازمان KGB جاسوسی میکنند. ما در این شش فصل شاهد بزرگ شدن دو فرزند این زوج هم بودهایم، با همسایه آنها که مامور FBI هم هست آشنا شدهایم و ماجراهای آنها را دنبال کردهایم. اما امسال این سریال بالاخره به پایان خود رسید و در انتها، تمام کاراکترهای محبوب ما به نوعی دچار خسران و درد شدند. تماشای چنین پایانی شاید ناراحت کننده باشد اما قطعا یک تجربه فراموش نشدنی است.
4- قتل جانی ورساچه: داستان جنایی آمریکایی American Crime Story
مجموعه داستان جنایی آمریکایی محصول شبکه FX است که در هر یک از فصلهای خود به یکی از پروندههای جنایی تاریخ معاصر آمریکا میپردازد. این سریال پس از موشکافی محاکمه او.جی سیمپسون به اتهام قتل همسرش در فصل اول، در فصل دوم پرونده دیگری را دنبال میکند. عنوان این فصل تا اندازهای گمراه کننده است چون اگرچه موضوع مهم این فصل قتل جانی ورساچه طراح ایتالیایی و موسس برند ورساچه است اما اندرو کونانان، قاتل زنجیرهای، شخصیت اصلی این فصل به شمار میرود. دارن کریس در این نقش یک بازی فوق العاده و به یادماندنی دارد و چهره انسانی یک فرد ضداجتماع را به بهترین شکل به نمایش میگذارد.
3- اشیای تیز Sharp Objects
ژان مارک والی یکی از چندین نفری بود که در سال 2017 در تولید سریال موفق “دروغهای کوچک بزرگ” برای شبکه HBO نقش داشتند. اما به نظر میرسد بازگشت او به این شبکه برای ساخت سریالهای کوتاه از روی منابع داستانی قوی و با استفاده از بازیگران شناخته شده به همان اندازه موفق بوده است و یکی از بهترین سریال ها را در سال 2018 شکل داده است. سریال اشیای تیز بر اساس رمان “اشیای تیز” اثر گیلیان فلین ساخته شده است و ما را به فضایی گوتیک در جنوب آمریکا شبیه به فضای سریال کاراگاه واقعی میبرد اما در اشیای تیز از فضای مردانه آن سریال خبری نیست. در سریال اشیای تیز امی آدامز، نقش کامیل پارکر یک خبرنگار رنج کشیده را ایفا میکند که به شهر زادگاهش ویندگپ در میسوری بازگشته است تا پرونده قتل چند دختر جوان را بررسی کند و البته با گذشته تیره خود در این شهر روبرو شود. پاتریشیا کلارکسون به زیبایی و نقش آدورا، مادر عجیب و غریب کامیل را ایفا کرده است.
2- پاتریک ملروز Patrick Melrose
سریال پاتریک ملروز بر اساس مجموعه رمانهای ادوارد اوبرین ساخته شده که حول محور شخصیت اصلی آن یعنی پاتریک ملروز (با نقش آفرینی فوق العاده بندیکت کامبربچ) شکل گرفته است. پاتریک با مشکلات ناشی از اعتیاد و آسیبهای کودکی دست به گریبان است که زندگی او را دچار مشکل کردهاند. هوگو ویوینگ در این سریال نقش پدر ظالم پاتریک را ایفا میکند که این شخصیت بر اساس پدر واقعی نویسنده خلق شده است. این سریال اگرچه لحظات تاریک و دردناک زیادی دارد اما دیدگاه آن نسبت به اشراف زادگی در حال نابودی بریتانیا، بسیار جذاب و سرگرم کننده و حتی خندهدار است. این داستان از ذهن مردی آسیب دیده روایت میشود که تمام تلاش خود را برای جلوگیری از سقوط و زوال خود به کار میگیرد و قطعا ارزش تماشا کردن را دارد.
1- آتلانتا Atlanta
پس از آن که سریال آتلانتا توانست برای فصل اول خود، برنده دو جایزه گلدن گلاب و دو جایزه امی شود دونالد گلاور تهیه کننده و بازیگر این سریال، اعتبار، آزادی عمل و البته ایدههای لازم برای ادامه دادن آن را داشت. کاری که او در فصل اول آغاز کرد یک زمینه چینی برای ادامهای جذابتر بود و به همین دلیل بود که فصل دوم سریال آنتلانتا موفق، پرکشش و جذاب ظاهر شد. این سریال موضوعاتی با محور نژاد، هویت، فقر و فرهنگ عامه را هدف گرفته است و به روشی کاملا متفاوت و حساب شده به آنها پرداخته است که میتوان آن را در رده بهترین سریال ها در سال 2018 قرار داد.