صنعت توسعه و طراحی وب، صنعتی رو به رشد بوده که به چند دلیل جذاب است. از آنجایی که این روزها شرکتها و سازمانها به حضور و فعالیت آنلاین وابسته هستند به افرادی که کار طراحی، توسعه و مدیریت وب سایت را انجام میدهند، بسیار نیاز است و تقاضا برای این صنعت روز به روز افزایش مییابد؛ روندی که بعید است به این زودی تغییر کند.
اگر شما تازه به عنوان یک طراح وب یا توسعهدهنده وب شروع به کار کردهاید و یا به دنبال تغییر شغل هستید و میخواهید به یک متخصص وب تبدیل شوید به برخی از مهارتها نیاز دارید تا بتوانید در این صنعت موفق شوید. لیست زیر هم مهارتهای فنی و هم غیرفنی را در بر میگیرد. برخی از این مهارتها بسیار مهم بوده و باید روی آنها کار کنید تا به مجموعه مهارتهای خود اضافه کنید و مسیر تبدیل شدن به یک طراح وبسایت را هموار کنید. با دیجی رو همراه باشید تا با این مهارتها آشنا شوید.
1. HTML
از زمان راهاندازی این حرفه، مهارتهای HTML بخش بسیار مهمی از جعبه ابزار طراح وب بوده است. برای بسیاری از افراد، این زبان نشانهگذاری، دریچهی ورود آنها به دنیای طراحی وب است. در نهایت، HTML (زبان نشانهگذاری ابرمتن) پایه و اساس چگونگی ساخت وب سایت است. به همین خاطر، HTML یکی از مهمترین و اولین مهارتهایی است که یک طراح وب یا توسعهدهنده وب باید یاد بگیرد. حتی اگر قصد دارید از ویرایشگرهای WYSIWYG یا سیستم مدیریت محتوا برای کار خود استفاده کنید آشنایی و یادگیری HTML به شما درک درستی از نحوه کار این ابزار میدهد و کمک میکند کنترل بیشتری بر کار خود داشته باشید. با کسب این مهارت و دانش، اگر لازم باشد کاری را خارج از آن ویرایشگرها انجام دهید توانایی انجام آن را خواهید داشت. و لازم است بدانید هرکسی که به صورت حرفهای کار طراحی وب انجام میدهد شناختی از HTML دارد. حتی اگر به آن نیاز نداشته باشید یا در فعالیتهای کاری خود از آن استفاده نکنید، باز هم این زبان نشانهگذاری را یاد بگیرید.
2. CSS
در حالی که HTML به ساختار سایت مربوط است، CSS ظاهر بصری سایت را کنترل میکند.. CSS برای طراحان وب و توسعهدهندگان سمت کاربر ضروری است. اگرچه CSS ممکن است برای توسعهدهندگان وب نیز مفید باشد اما اهمیت و فایده آن بیشتر برای طراحان و توسعهدهندگان سمت کاربر است.
متخصصان طراحی وب از موکاپ سایت استفاده کرده و آن را با HTML و CSS کدگذاری میکنند تا روی صفحه نمایش داده شود. باید گفت که توسعهدهندگان وبی که از مهارتهای CSS برخوردارند میتوانند برنامههای خود را با طراحی تعاملیتر سازند. برای همین، بسیاری از متخصان حرفهای وب CSS و HTML را با هم یاد میگیرند چون این دو زبان ترکیبی هستند که ساختار و سبک هر صفحه وب را تشکیل میدهند. به این ترتیب، CSS یکی دیگر از زبان های فوق العاده مهم است که طراحان وب میتوانند یاد بگیرند.
3. درک طراحی وب
داشتن درک خوبی از طراحی برای متخصصان وب که بیشتر در رده طراح قرار میگیرند مهم است. طراحی وب سایت چیزی بسیار بیشتر از دانستن روانشناسی رنگها برای طراحی خوب ظاهر سایت است. شما باید از عناصر طراحی و اصول اساسی طراحی همچنین بهترین شیوههای تایپوگرافی، نحوهی استفاده از تصاویر، اصول صفحهآرایی و غیره آگاه باشید. لازم است درک درستی از نحوهی ارتباط مردم با طراحی داشته باشید به طوری که بتوانید برای رفع نیازهای آن سایت تصمیمات درستی بگیرید.
اگرچه یادگیری مهارتهای طراحی هرگز چیز بدی نیست، اما متخصصانی که به عنوان توسعهدهندگان وب کار میکنند به این مهارت خیلی احتیاج ندارند مگر اینکه آنها به عنوان یک فریلنسر کار کنند و مسئولیت تمام جنبههای ساخت یک سایت (به معنی آنها با یک طراح کار نمیکنند) را برعهده داشته باشند.
4. جاوا اسکریپت و آجاکس
جاوا اسکریپت عنصر تعاملی بسیار مهم برای وبسایت است و توسعهدهندگان وب قبل از اینکه هر زبان دیگری را یاد بگیرند باید در جاوا اسکریپت تخصص و مهارت داشته باشند. علاوه بر این، باید بدانند چگونه جاوا اسکریپت با HTML و CSS 3 تعامل برقرار میکند تا 3 لایه از طراحی وب ایجاد کنند.
طراحان وب به یادگیری جاوا اسکریپت نیاز ندارند مگر اینکه کار توسعه سمت کاربر را نیز انجام دهند. با این حال، آگاهی و کسب دانش اولیه جاوا اسکریپت اغلب نیازی مبرم است. توسعهدهندگان وب باید جاوا اسکریپت را یاد بگیرند چرا که نقش حیاتی در بسیاری از وبسایتها و برنامههای وبسایت دارد. هرکسی که در توسعه وب سمت سرور کار میکند باید مهارت زیادی در جاوا اسکریپت داشته باشد.
5. PHP ،Asp ،Java ،Perl یا ++C
برای یادگیری برنامهنویسی صفحات وب لازم است که حداقل یک یا دو زبان برنامه نویسی را یاد بگیرید. گزینه های بسیاری از آنچه در بالا ذکر شد وجود دارد اما زبانهای ذکر شده محبوبترین زبانها هستند. PHP این روزها رهبر وب است، به این خاطر که یک زبان با منبع باز است که با یک جامعه قوی پشتیبانی میشود. اگر میخواهید تنها یک زبان را یاد بگیرید بهتر است PHP را انتخاب کنید . تعداد منابع آنلاینی که میتوانید برای PHP پیدا کنید برای شما بسیار مفید خواهد بود.
طراحان وب به یادگیری زبان برنامهنویسی نیازی ندارند (غیر از HTML که زبان نشانهگذاری است و یک زبان برنامه نویسی کامل نیست ). اما توسعهدهندگان وب باید دست کم یکی از این مهارتها را یاد بگیرند و هر چه مهارتهای بیشتری یاد بگیرند انعطافپذیرتر و شرایط استخدام بیشتری خواهند داشت. با یادگیری این زبانها، خود را به یک طراح و توسعهدهنده وبی فوقالعاده ارزشمند تبدیل کنید. به دنبال یادگیری زبانهایی باشید که هنوز هم تقاضای زیادی برای آنها وجود دارد اما هنوز بسیاری از مردم این روزها به دنبال یادگیری آنها نیستند. اگر شما در آن زبانها مهارت داشته باشید ممکن است فرصتهای شغلی زیادی برای آن مهارت وجود نداشته باشد اما فرصتهای شغلی هم که وجود دارند را به خاطر داشتن این مهارت و دانش راحتتر از بقیه بدست میآورید.
6. پشتیبانی موبایلی
در دنیای وب امروز، انواع سرسامآور دستگاههای موبایل و اندازههای نمایشگر وجود داشته و استفاده میشود. از این رو، وبسایتها باید از این طیف گسترده از دستگاههای کاربر با وبسایت پاسخگو که برای این جهان چند دستگاهی ساخته شدهاند پشتیبانی کنند. امروزه، توانایی طراحی سایتهایی که در اندازههای مختلف عالی به نظر میرسند و همچنین توانایی نوشتن پرسش و پاسخ برای ساخت وبسایت پاسخگو برای متخصصان وب ضروری است.
موبایل به چیزی فراتر از وبسایت پاسخگو نیاز دارد. اگر بتوانید اپلیکیشنهای موبایلی _به ویژه اپلیکیشنهایی که به وبسایتها ربط دارند_ را توسعه ببخشید سایت شما در دنیای موبایلمحور امروز بسیار جذابتر خواهد بود.
7. مهارت خدمات به مشتریان
اگرچه خدمات مشتریان یک مهارت فنی نیست، اما برخورداری از مهارتهای خدمات به مشتریان عاملی مهم در موفقیت حرفه طراحی وب است. چه برای آژانس یا به عنوان یک فریلنسر کار کنید یا به عنوان منبع درون سازمانی، باید با مردم ارتباط برقرار کنید، ایدههای طراحی خود را ارائه دهید و روابط خود با مشتریان را مدیریت کنید. مهارت خدمات عالی دادن به مشتریان به موفقیت شما در همه این زمینهها کمک میکند. بله، شما به مهارتهای فنی نیاز دارید تا ماهر شوید، اما حتی بهترین طراحان و توسعهدهندگان وب اگر به نحوی درست با مشتریان رفتار نکنند موفق نمیشوند.
8. سئو (SEO)
بهینهسازی موتور جستجو و یا سئو برای هر کسی که وبسایت میسازد مفید است. تعدادی از عوامل بر رتبه سایت در موتورهای جستجو اثر میگذارند از جمله محتوای سایت تا لینکهای ورودی آن، سرعت و عملکرد دانلود آن و همچنین موبایلپسند بودن. یک طراح وب باید از تمامی این عوامل آگاه بوده و بداند چگونه از آنها برای ساخت سایت استفاده کند تا آن را برای موتورهای جستجو جذابتر و برای مشتریان یافتنیتر کند. هر دوی طراحان و توسعهدهندگان وب، رزومه جذابتر و پربارتری خواهند داشت، اگر حداقل اصول سئو را بدانند. حتی اگر کاربرد اصلی این مهارت برای متخصصان بازاریابی باشد برخورداری از دانش سئو یک مزیت برای سابقه کاری شما محسوب میشود.
9. اجرای سرور وب
داشتن کمی اطلاعات درباره سرور وبی که وبسایت شما روی آن اجرا میشود به شما کمک میکند مشکلات را حل کنید و سایتتان بهتر اجرا شود. بیشتر طراحان وب احساس میکنند که میتوانند سرور را نادیده بگیرند اما اگر بدانید سرور چطور به کارهای شما پاسخ میدهد میتوانید سایت بهتری بسازید و از نظر عملکردی نیز سایتی داشته باشید که بهتر کار میکند. طراحان وب لازم نیست بدانند چطور یک سرور را اجرا کنند، اما میتوانند از مزایای دانستن این چیزها بهره ببرند. برای مثال دست کم میتوانند با ادمینهای سرور به نحوی مفیدتر ارتباط برقرار کنند. طراحان وب باید اطلاعات بیشتری درباره سرور کسب کنند چرا که میتوانند مشکلات برنامهها و نسخههای خود را حل نمایند.
10. مهارت مدیریت پروژه
مدیریت پروژه، مهارت شغلی بسیار مهم در هر صنعتی بوده و طراحی وبسایت نیز از این قضیه مستثنی نیست. برخورداری از مهارتهای مدیریت پروژه به شما کمک میکند پروژه را درست شروع کنید، مسیر را درست ادامه دهید و از موفقیت پروژه اطمینان یابید و هر مدیری از کار با شما لذت ببرد. علاوه براین، وقتی به دنبال ارتقا و رشد در زندگی حرفهای خود هستید با یادگیری این مهارت، میتوانید نقشهایی از نوع مدیر تیم را بدست آورید. حتی اگر در یک محیط سازمانی و یا به عنوان یک طراح وب فریلنسر کار کنید، توانایی مدیریت پروژه یک مهارت بسیار مفید است.