در سال 2011 یک سازمان خصوصی کوچک آلمانی به نام مارس وان (Mars One) با برپایی یک استارتاپ اقدام به جذب سرمایه نموده و ادعا کرده بود که در آیندهای نزدیک اولین گروه از انسانها را برای سکونت دائمی و ایجاد یک کلونی انسانی به سیاره مریخ خواهد فرستاد. این پروژه در ابتدا سر و صدای زیادی به پا کرد اما در نهایت چند روز پیش گفته شد که شرکت اعلام ورشکستگی کرده و دیگر خبری از سفر به مریخ و تشکیل کلونی بر روی این سیاره سرخ نخواهد بود.
اما ظاهراً اعلام ورشکستگی مارس وان اتمام ماجرا نبوده و امروز خبر رسیده که یک سرمایهگذار مرمور و ناشناس قصد دارد با پرداخت 1.1 میلیون دلار از بدهکاریهای مارس وان، این شرکت را از ورشکستگی نجات دهد. این سرمایهگذار همچنین قصد دارد با تزریق سرمایه بیشتر به شرکت آلمانی مارس وان و ساخت یک سری برنامههای تلویزیونی، تبلیغات گستردهای را برای پروژه آغاز کرده و روند کلونیسازی بر روی سیاره سرخ را به صورت منظم به اطلاع مخاطبان برساند. بنا به ادعای مارس وان، ساخت چنین برنامههای تلویزیونی برای رسیدن شرکت به اهداف خود، ضروری خواهد بود. این طور که گفته شده، سرمایهگذار جدید شرکت در یک کنفرانس مطبوعاتی در تاریخ 6 مارس (چهارشنبه 15 اسفند) که البته محل برگزاری آن فعلاً مشخص نیست، به تشریح برنامههای خود خواهد پرداخت.
سؤالی که در حال حاضر ذهن همه علاقهمندان را درگیر کرده، این است که چه کسی حاضر شده روی یک استارتاپ شکست خورده که به اعتقاد بسیاری از منتقدان، پروژه آن از لحاظ علمی و مالی عملی نیست، سرمایهگذاری کند؟ شرکت Mars One Ventures PLC، که شعبه ثبت شده استارتاپ مارس وان در انگلستان است، در حال حاضر با حساب بانکی کمتر از 20،000 پوند، به عنوان یک شرکت راکد شناخته میشود. در سال 2012 نیز مارس وان اعلام کرده بود هدف این شرکت برای سکونت دادن پنج انسان در زیستگاه مریخی میتواند 6 میلیارد دلار هزینه در بر داشته باشد، اگر چه مدیر عامل شرکت، باس لنسدورپ از اظهار نظر در مورد چنین برآورد هزینهای خودداری کرده است. مارس وان همچنین بارها و بارها مورد خشم و غضب مسئولات سازمان تنظیم مقررات مالی آلمان موسوم به BaFin واقع شده و در نهایت پس از اعمال دو جریمه سنگین شش رقمی که هرگز پرداخت نشد، این شرکت را از بورس اوراق بهادار کشور حذف کرد.