اگر زمان کمی را به مطالعه در مورد گوشیهای هوشمند پرداخته باشید، مطمئنا آثار زیادی از بنچمارکها به چشمتان خورده است. در ادامه این مقاله با دیجیرو همراه باشید تا از اهمیت وجود بنجمارکها در دنیای گوشیهای هوشمند باخبر شوید.
امتیاز این بنچمارکها در واقع یک مقدار عددی است که عملکرد گوشیهای مختلف را مقایسه میکند. شاید دیده باشید که بعضی از طرفداران گوشیهای بازنده در این بنچمارکها بر این باورند که نتایج این بنچمارکها پیرامون استفاده از دستگاه در دنیای واقعی نیست. اگرچه ممکن است این امتیازها تا حد کمی واقعی نباشند، اما با وجود بنچمارکهایی مانند انتوتو (AnTuTu) که سعی دارند آزمایش خود را بسیار نزدیک به دنیای واقعی طراحی کنند، این اعداد تا میزان بالایی قابل اعتماد هستند.
استفاده از طراحیهای شبیه به دنیای واقعی در آزمایشات بنچمارکها بدون استفاده از نرمافزارهای از پیش برنامه ریزی شده، تقریبا امری غیرممکن است. با این حال بدون آزمایشاتی که پردازنده را تا بالاترین حد خود بررسی میکند، چگونه میتوان فهمید که کدام گوشی هوشمند از دیگری بهتر است؟
مردم میتوانند همه چیز را در مقابل هم به رقابت در بیاورند و گوشیهای هوشمند نیز از این قاعده مستثنی نیستند. از زمانی که کمپانیهای سازنده گوشیهای هوشمند فهمیدند که مردم به امتیاز بنچمارکها اهمیت میدهند، رقابت بین محصولاتشان بسیار بیشتر شد.
البته بعضی از سازندگان گوشیهای هوشمند این رقابتها را بسیار جدی میگرفتند و در روند آزمایش گوشیهای خود در بنچمارکها تقلب میکردند. این امر با برنامه ریزی تلفن هوشمند بر روی حالتی سریعتر از حالت عادی هنگامی که یک بنچمارک اجرا میشود، توسط سازندگان عملی میشد. درست همانند مسابقات اتومبیل رانی که در آنها، ماشینها از سوختها و موتورهای پیشرفته استفاده میکنند. این امر باعث میشود که مردم اعتماد خود را نسبت به نتایج حاصل از بنچمارکها از دست بدهند، اما سازندگان بنچمارکهای مختلف، با حذف دستگاههای متقلب از برنامه خود، نتایج را به درستی اعلام میکنند.
بنچمارکها در واقع چه چیز را نشان میدهند؟
در دنیای اتومبیلها، مقدار زمان 0 تا 100 خودرو، معیاری مهم برای سنجش قدرت موتور و میزان سرعت آن است، اگرچه شاید در دنیای واقعی برای بسیاری از ماشینها هرگز لازم نباشد تا سرعت خود را در کمترین زمان ممکن به 100 کلیومتر بر ساعت برسانند. به طور مشابه، در یک بنچمارک، با هدف سنجش قدرت اجرای برنامههای سنگین سه بعدی، یک صحنه سه بعدی پیچیده به نمایش در میآید.
از آنجا که آزمایشهای بنچمارکها بسیار گسترده و همه جانبه میباشد، میتوان از آنها برای بررسی درستی ادعاهای سازندگان گوشیهای هوشمند در مورد این که آیا تراشههایشان پیشرفت کرده است یا نه، استفاده کرد. به طور مثال اگر یک کمپانی مدعی شود که پردازنده گرافیکی جدیدش نسبت به نسخه قبلی 30 درصد سریعتر عمل میکند، این پیشرفت در بنچمارک به خوبی قابل تشخیص است.
با توجه به این موضوع که امروزه تلفنهای هوشمند بسیار نزدیک به هم عمل میکنند، بدون استفاده از بنچمارکهای مختلف نمیتوان ادعاهای سازندگان را در مورد پردازندههایشان ثابت کرد. حال ممکن است این سوال پیش بیاید که اگر تشخیص تفاوت بین عملکرد گوشیهای مختلف به مرور سخت میشود، اصلا چرا تراشههای سریعتر در دست ساخت قرار میگیرند. در پاسخ به این سوال میتوان گفت که هم زمان با پیشرفت سختافزار، نرمافزارها نیز به مرور سنگینتر شده و برای اجرای صحیح و کامل، نیازمند سختافزار قدرتمند تری میباشند.
با این حال، بعضی از بنچمارکها بر روی قسمت خاصی از سخت افزار دستگاه تمرکز میکنند؛ مانند بنچمارکهایی که تنها طول عمر باتری را بررسی میکنند و نتیجهای که از آنها بدست میآید تنها مربوط به باتری دستگاه میشود. اگرچه تنظیمات نور صفحه و بسیاری از فاکتورهای دیگر در استفاده روزمره از باتری گوشی دخیل میباشند، اما هنگامی که طول عمر باتری دستگاههای مختلف در شرایط یکسان آزمایش شود، آن موقع میتوان تصمیم گرفت که کدام باتری نسبت به دیگری بهتر عمل میکند. درست شبیه به کاری که بنچمارکها انجام میدهند.
با پیشرفت روز به روز تکنولوژی و عرضه قابلیتهای جدیدی که به گوشیهای هوشمند راه پیدا میکنند، اهمیت بنچمارکها نیز روز به روز در حال افزایش است و مطمئنا دنیای تلفنهای هوشمند نسبت به برنامههایی همچون بنچمارکها احساس نیاز بیشتری پیدا میکند تا مردم بتوانند نگاهی کلی به طراحیهای خاص و پیشرفته گوشیهای آینده داشته باشند.