در پی تحریم اعمال شده علیه هواوی از سوی کاخ سفید، شرکت های گوگل، اینتل، کوالکام و چندین و چند کمپانی آمریکایی دیگر روابط خود را با این شرکت چینی قطع کرده و شرایط بسیار بدی را برای آن رقم زدهاند. با اینکه تحریم شدن از سوی این شرکت ها و به خصوص گوگل، ضربه بزرگی بر بخش تولید گوشی هواوی بود اما شاید بتوان خبری را که به تازگی منتشر شده، بدتر از همه آن ها دانست! اخیراً شرکت بریتانیایی Arm Holdings در حمایت از تصمیم آمریکا، خبر از قطع همکاری های خود با هواوی داده که می تواند تأثیر بسیار مخربی بر روند کاری این شرکت داشته باشد. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
هواوی دیگر به معماری تراشههای ARM دسترسی نخواهد داشت
به گزارش بی بی سی و به استناد یادداشت های داخلی، مدیران شرکت ARM Holdings که پشت پرده معماری ARM قرار دارد به کارمندان خود گفته اند که طرح های آن ها شامل تکنولوژی هایی هستند که ریشه آمریکایی دارند. در نتیجه، این شرکت مجبور به تبعیت از دستور تحریمی ترامپ علیه هواوی بوده و از این پس تمام قراردادهای خود با شرکت چینی را لغو کرده و همکاری های خود را با آن به حالت تعلیق در خواهد آورد.
بیشتر بخوانید:
همچنین گزارش شده که ARM Holdings به کارکنان خود دستور داد تا سران هواوی را از این تصمیم مطلع کرده و بگویند که “به دلیل وضعیت ناگوار پیش آمده، این شرکت دیگر قادر به پشتیبانی و ارائه فناوری (نرم افزاری، کد یا سایر بهروزرسانیها)، مشارکت در مباحث فنی، یا تبادل نظر در مورد مسائل فنی مرتبط با هواوی، هایسیلیکون و یا هر شرکت مرتبط دیگری نخواهد بود.”
به عنوان ضربه ای دیگر بر کمپانی چینی هواوی، به نظر می رسد شرکت فرعی ARM China هم که سال گذشته با سرمایه گذاری مشترک و با هدف توسعه، فروش و حمایت از محصولات ARM در این منطقه تأسیس شده بود، تعطیل خواهد شد و بنابراین هواوی عملاً امکان هیچ گونه دسترسی به معماری ARM را نخواهد داشت.
اطلاعات ارائه شده توسط بی بی سی نشان می دهند ARM Holdings یادداشت داخلی خود در این زمینه را در روز 18 مه منتشر کرده و با وجود اینکه دولت ایالات متحده مهلت 90 روزه ای را در تاریخ 20 مه برای هواوی صادر کرد، منابع موجود در این شرکت می گویند که هنوز روابط تجاری با هواوی مجدداً و برای این مدت 90 روزه برقرار نشده و به نظر هم نمی رسد شرکت قصد انجام چنین کاری را داشته باشد.
اگر اوضاع به همین منوال پیش برود، هواوی قادر به تولید تراشههای کرین (Kirin) نخواهد بود
با وجود این که هواوی پردازنده های خود را از طریق شرکت هایسیلیکون (HiSilicon) و به صورت داخلی تولید می کند اما این تراشه ها به شدت به معماری ARM وابسته هستند. در واقع، بسیاری از پردازنده های اخیر شرکت هواوی از هسته های Cortex مبتنی بر ARM استفاده می کنند که توسط شرکت بریتانیایی طراحی شده است.
بنابراین با توجه به تحریمهای اعمال شده، هواوی دیگر به معماری یا هسته های سفارشی ARM دسترسی نخواهد داشت و این بدان معنی است که شرکت هواوی و شرکت های تابعه آن قادر به تولید تراشه برای گوشی های آینده خود نخواهند بود. تنها راه پیش رو برای انجام این کار، یافتن یک معماری کاملاً متفاوت است که از تکنولوژی های ایالات متحده استفاده نکند، در غیر این صورت هواوی باید به فکر طراحی و توسعه یک معماری تراشه اختصاصی باشد که مسلماً سال ها طول خواهد کشید. البته حتی اگر هواوی بتواند معماری مختص خود را توسعه دهد با یک مشکل دیگر نیز مواجه خواهد شد و آن هم اینکه سیستم عامل اندروید تنها از ARM و Intel x86 پشتیبانی می کند!
بر اساس این گزارش، هواوی کماکان می تواند به تولید تراشه های فعلی خود ادامه دهد. یعنی، خط تولید پردازنده کرین 980 که در حال حاضر در گوشی های هواوی پی 30 و آنر 20 مورد استفاده قرار گرفته، و یا پردازنده کیرین 710 که از آن در ساخت تعدادی از گوشیهای میان رده هواوی استفاده شده، در معرض خطر نیستند و تولیدشان ادامه پیدا خواهد کرد. با اینکه اعلام شده تراشه نسل بعدی کرین 985 نیز از تصمیم اخیر ARM تاثیرپذیر نخواهد بود، اما این چیپ هنوز تکمیل نشده و با توجه به محدودیتهای اعمال شده هواوی قادر به تکمیل مراحل توسعه آن نخواهد بود و در نتیجه نمی تواند از این پردازنده در گوشی های سری هواوی میت 30 که قرار است اواخر سال جاری عرضه شوند، استفاده کند.
این اتفاقات و ممنوعیتها، چه بر سر کسب و کار گوشیهای هواوی خواهند آورد؟
هواوی پیش از این چنین شرایطی را پیش بینی کرده بود و از همین رو در طی چند ماه گذشته مشغول آماده سازی جایگزین پلی استور بوده و مراحل توسعه سیستم عامل اختصاصی خود را هم دنبال کرده است. با این حال، این شرکت انتظار نداشت که به یکباره دسترسی به تمامی سرویسها و اپلیکیشنهای گوگل را به همراه محصولات و قطعات بسیاری دیگر از شرکتهای آمریکایی از دست بدهد.
احتمالاً هواوی مشکلات پیش آمده با ARM Holdings را هم به هیچ وجه پیش بینی نکرده بود؛ اتفاقی که به طور بالقوه حتی می تواند منجر به خروج این شرکت از بازار گوشی های هوشمند شود. در مجموع، با اینکه به نظر می رسد هواوی از قدرت لازم برای ادامه دادن فعالیتهای خود بدون استفاده از نرم افزارهای آمریکایی برخوردار است، اما عدم توانایی در تولید پردازنده برای گوشی های هوشمند چیزی نیست که به این راحتی بتواند با آن کنار بیاید و از همین رو اگر شرایط به همین منوال پیش برود، این شرکت چینی قادر به تولید گوشی های هوشمند قابل رقابت با پرچمدارهای روز دنیا نخواهد بود. همچنین باید اشاره کنیم از آنجا که اغلب شرکت های تولید کننده تراشه دیگر هم بر پایه معماری ARM فعالیت می کنند، امکان خرید تراشه از اینگونه شرکت ها نیز برای هواوی وجود نخواهد داشت.
در نهایت، تنها مرور زمان می تواند پاسخگوی بسیاری از سؤالات و ابهامات در مورد محصولات آینده هواوی باشد و باید دید این شرکت چینی چگونه با بحرانی که گریبانش را گرفته، مواجه خواهد شد. اما آنچه که از ظاهر ماجرا برمیآید این است که اگر در مهلت 90 روزه پیش رو، دولت ایالات متحده و چین به توافق تجاری دست پیدا نکنند، به احتمال زیاد کسب و کار تولید گوشیهای هوشمند هواوی با خطری جدی روبرو شده و حتی ممکن است تا تعطیلی کامل هم پیش برود. نظر شما در این باره چیست؟