آیا ایسوس می خواهد راه وان پلاس را دنبال کند؟ جدیدترین گوشی هوشمند این شرکت تایوانی به نام ذنفون 6 (Zenfone 6) با قیمت 500 یورویی وارد بازار خواهد شد؛ قیمتی که وان پلاس از زمان وان پلاس 5 تی به آن نرسیده است. البته هیچ نیازی به گفتن نیست که ذنفون 6 با وجود قیمت بسیار رقابتی، مجموعه ای از قابلیت ها و ویژگی های هیجان انگیز را در خود گنجانده است. در ادامه با نقد و بررسی این گوشی با دیجی رو همراه باشید.
ورودی کارت میکرو اس دی، جک 3.5 میلی متری هدفون و باتری بزرگ 5000 میلی آمپر ساعتی از جمله ویژگی های ذنفون 6 است که در حال حاضر توسط برخی از بزرگ ترین تولید کنندگان گوشی مانند اپل، هواوی و گوگل کنار گذشته شده اند و شاید بتوان گفت تنها سامسونگ همچنان به این قابلیت ها اهمیت می دهد.
ایسوس تصمیم گرفته تا سیستم عامل اندروید را به صورت خام و با کمترین دستکاری در ذنفون 6 به کار بگیرد. با اینکه هنوز هم برخی از اپ های اختصاصی ایسوس در این گوشی دیده می شود اما هیچ خبری از رابط کاربری سنگین و مملو از ویژگی های به درد نخود نیست. در شرایطی که HMD در زمینه ارائه تجربه کاربری خالص و خام اندروید با شکست مواجه شد و نتوانست طرفداران سرسخت این سیستم عامل را راضی کند، تنها انتخاب پیش رو گوشی های سری پیکسل گوگل و البته حالا ذنفون 6 است.
ایسوس در طراحی ظاهری ذنفون 6 سنگ تمام گذاشته است. صفحه نمایش تمام صفحه با کمترین حاشیه در اطراف و همچنین دوربین چرخشی منحصر به فرد خودکار و بلندگوی استریو، باعث هر چه جذابتر شدن این محصول شدهاند. با تمام این ویژگی ها و خصوصیات جذاب، این گوشی قیمتی کمتر از میان رده جدید سامسونگ یعنی گلکسی A80 دارد. در واقع ذنفون 6 را از لحاظ قیمت می توان با محصولاتی مانند پیکسل 3a ایکس ال مقایسه کرد.
دوربین ذنفون 6 به شکلی جالب و کاملاً منحصر به فرد طراحی شده است. این دوربین مجهز به لنز اصلی 48 مگاپیکسلی با سنسور IMX586 سونی بوده و در کنار آن از لنز ثانویه 13 مگاپیکسلی زاویه گسترده استفاده می کند. دوربین دوگانه ذنفون 6 هم به عنوان دوربین پشتی و هم به عنوان دوربین سلفی انجام وظیفه می کند. تنها ایرادی که شاید بتوان به آن گرفت، فقدان ویژگی تثبیت نوری تصویر یا OIS است که البته در بیشتر گوشی های مقرون به صرفه وجود ندارد.
اگر نگاهی به روند طراحی ذنفون 6 و اهدافی که سازندگان گوشی دنبال کرده اند، بیندازیم بیش از پیش محصول نهایی در نظرمان جلوه خواهد کرد. به عنوان مثال، تیم توسعه این گوشی به دنبال این بوده که طول عمر باتری را تا جای ممکن افزایش دهد و از همین رو به سراغ استفاده از فناوری شارژ سریع 18 واتی QC4.0 رفته است. در واقع این بهترین گزینه ممکن بود و اگر کمی در قدرت دستگاه زیادی روی می شد، هم طول عمر باتری و هم ظرفیت آن کاهش می یافت.
همچنین به یاد داشته باشید که ایسوس نمی خواسته ابعاد بدنه ذنفون 6 بیش از حد بزرگ شود تا در دست گرفتن این گوشی ساخته شده از فلز و شیشه راحت بوده و کاربران در استفاده از آن هیچ مشکلی نداشته باشند. با نگاهی به محصول نهایی می توان گفت این شرکت تایوانی کاملاً به هدفی که داشته رسیده و ابعاد بدنه ذنفون 6 در بهترین حالت ممکن قرار دارد.
ایسوس ذنفون 6 در جلوی بدنه به یک صفحه نمایش 6.4 اینچی از نوع LCD و با رزولوشن فول اچی دی پلاس مجهز شده که کیفیت کاملاً قابل قبولی دارد. در داخل بدنه گوشی نیز از تراشه پردازشی پرچمدار کوالکام، یعنی اسنپدراگون 855 استفاده شده و 6 گیگابایت حافظه رم نیز آن را در اجرای هر چه بهتر برنامه ها و بازی ها یاری می کند. میزان فضای ذخیره سازی در نظر گرفته شده نیز 128 گیگابایت است که حتی بدون اضافه کردن کارت حافظه می تواند پاسخگوی نیاز بسیاری از کاربران باشد. با این حال یک مدل پیشرفتهتر با 8 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت فضای ذخیره سازی طراحی شده که علاقهمندان می توانند به سراغ خرید آن بروند. ایسوس قصد داشته تا ویترین محصولات خود را خلوت کند و از همین امسال خبری از مدل جدید سری Z نخواهد بود و البته نیازی نیست نگران پرشدن فضای داخلی ذنفون 6 باشید، زیرا به صورت همزمان می توان از دو سیم کارت و یک کارت حافظه میکرو اس دی استفاده کرد.
ایسوس گوشی ذنفون 6 را مختص طرفداران برند خود طراحی کرده و برخلاف بسیاری دیگر از تولید کنندگان، قیمت آن را نسبت به سال قبل افزایش نداده است. توجه داشته باشید که این تنها یک نقد و بررسی اجمالی از گوشی جدید ایسوس بود و در آینده مقالات تخصصیتر و بیشتری را منتشر کرده و بررسی جزئیتر دوربین، طول عمر باتری و دیگر بخشهای ذنفون 6 خواهیم پراخت.