سال گذشته، شرکت هواوی، 206 میلیون واحد گوشی هوشمند در سراسر جهان فروخت. این شرکت در سه ماهه اول سال جاری نیز این میزان سرعت فروش خود را با عرضه 59 میلیون واحد در سراسر جهان ادامه داد تا جایی که هواوی را به دومین تولیدکننده گوشی های هوشمند جهان در طی سه ماهه اول تبدیل کرد. به نظر میرسید که هیچ چیز جلودار این شرکت نخواهد بود و این شرکت در نهایت، از سامسونگ پیشی گرفته و به بزرگترین تولیدکننده گوشیهای هوشمند در جهان در سال آینده تبدیل میشود. در سال 2016 ریچارد یو، مدیر گروه تجاری مصرف کننده هواوی گفته بود که این شرکت تا سال 2021 از سامسونگ و اپل پیشی میگیرد و هواوی نزدیک بود که یک سال زودتر به این هدف برسد. اما به یکباره ورق برگشت و یک حرکت دولت ایالات متحده همه چیز را تغییر داد.
در ایالات متحده آمریکا، هواوی، تهدیدی برای امنیت ملی به شمار میرفت چرا که در چین یک قانون وجود دارد که میتواند شرکت هواوی را وادار کند از طرف دولت کمونیست اطلاعات کاربران را جمع آوری کند. با وجود رد این ادعا از سوی هواوی، گفته میشود محصولات شرکت حاوی پلتفرمهایی است که میتواند اطلاعات را به پکن ارسال کند. در ماه گذشته، دولت ترامپ، این تولیدکننده را در لیست سیاه وزارت بازرگانی قرار داد. این امر، مانع از دسترسی شرکت به قطعات و نرم افزار شرکتهای ایالات متحده شده و باعث شد که تامین کنندگان اصلی همکاری با هواوی را قطع کنند. گوگل، کوالکام، اینتل و هولدینگز آرم تنها تعدادی از اعضای زنجیره تامین این شرکت هستند که پس از پایان مهلت 90 روزه در ماه اوت دیگر با هواوی کار نخواهند کرد.
بلومبرگ روز یکشنبه گزارش داد که در نتیجه تحریم، هواوی، کاهش 40 تا 60 درصدی در فروش بین المللی گوشیهای خود را پیشبینی میکند. حدود نیمی از واحدهای به فروش رفته در سال گذشته به خریداران بین المللی اختصاص داشت، به طوری که محاسبات خود هواوی کاهش فروش 40 میلیون تا 60 میلیون واحد گوشی هواوی در خارج از چین در سال جاری را نشان میدهد که طیف بسیار گستردهای است.
این تولیدکننده گوشی هوشمند عرضه آنر 20 را کنترل میکند که در 21 ژوئن در انگلیس و فرانسه عرضه میشود. دو حامل فرانسوی، انتقال و عرضه آنر 20 را متوقف کردهاند، و اگر عرضه آنر 20 ضعیف باشد هواوی فروش این گوشی را متوقف خواهد کرد. در حالی که آنر 20 به تراشههای کرین خود هواوی مجهز شده است، خریداران ممکن است از عدم دریافت به روز رسانی اندروید و به روز رسانی برنامههای آندروید در آنر 20 نگران باشند.
این شرکت در حال آزمایش سیستم عامل هنگ منگ خود است و در عین حال گفته میشود به استفاده از یک سیستم عامل روسی به نام Aurora نیز فکر میکند. هواوی تراشهها و قطعاتی برای یک سال ذخیره کرده است، اما در اینجا چندین مسئله مهم وجود دارد که باید به آن اشاره کرد. واحدهای سیلیکون، تراشههای هواوی را طراحی میکند، اما از نرمافزار شرکتهای آمریکایی برای انجام این کار استفاده میکند. علاوه بر این، هولدینگز آرم انگلیس تصمیم گرفته است که همکاری خود با هواوی را قطع کند. در نتیجه، این شرکت سازنده گوشی باید یک طراح تراشه را پیدا کند که همکاری با شرکتهای آمریکایی نداشته باشد. تحلیلگری به نام تام کانگ نیز در این رابطه میگوید:
هواوی دسترسی به گوگل پلی و برنامههای مهم گوگل مانند یوتیوب و جیمیل را از دست خواهد داد. کاربران باید به دنبال فروشگاههای نرمافزار دیگری باشند. تأثیر این اتفاق بر بازارهای نوظهور متفاوت خواهد بود با این حال اروپا، ژاپن و آمریکای لاتین به شدت از این موضوع تاثیر خواهند گرفت.
تحلیلگر بینالمللی TF، مینگ چی کو نیز میگوید:
یک اتفاق خوب این است که سهم بازار هواوی در چین میتواند افزایش زیادی داشته باشد. در سه ماهه اول سال جاری، این شرکت 34 درصد سهم بازار گوشیهای هوشمند در چین را در اختیار داشت و پیش بینی میشود که با یک استراتژی فروش پویاتر” این سهم بازار تا 45 درصد افزایش یابد.
امیدوارم هواوی بتونه به چیزی که میخواد برسه و یه رقابت بینِ اپل و سامسونگ راه بیفته و این رقابت ها باعث بهبود کیفیت گوشیهای جدید برای بزرگ جلوه دادن گوشیهاشون بشه