هر سال ویژگی ها و قابلیت های جدیدی به سیستم عامل اندروید اضافه می شود که باعث بهبود تجربه کاربری و افزایش پایداری آن می شود. ویژگی Standby Apps یکی از همین موارد است که در اندروید 9 پای اضافه شده و به شکل قابل ملاحظه ای می تواند در کاهش مصرف شارژ باتری و جلوگیری از اتلاف منابع پردازشی مفید باشد.
امروزه باتری گوشی های هوشمند به شدت تحت فشار است و با توجه به استفاده زیادی که از این دستگاهها می شود، خالی شدن سریع شارژ آن به یکی از معضلات اکثر کابران بدل شده است. آیا به خاطر دارید آخرین باری که گوشی خود را خاموش کردید چه زمانی بوده؟! نقش گوشی های هوشمند آنقدر در زندگی ما پررنگ شده که برقراری تماس تلفنی یکی از کارهای جانبی این ابزار محسوب می شود، نه وظیفه اصلی آن! در واقع امروز اغلب کاربران بیشتر وقتی را که گوشی در دست دارند، صرف استفاده از یک اپلیکیشن خاص یا انجام بازی می کنند و یا به گشت و گذار در شبکه اینترنت یا سر و کله زدن با یکی از میلیون ها اپلیکیشنی که مانند سیل در فروشگاه های مجازی عرضه شده، می پردازند.
در چنین شرایطی داشتن مدیریت مناسب بر روی میزان مصرف باتری از اهمیت زیادی برخوردار است و به عنوان یک کاربر گوشی باید بتوانیم از تمامی قابلیت هایی که برای صرفه جویی در مصرف انرژی تدارک دیده شده، به خوبی استفاده کنیم. یکی از این قابلیت ها “Standby Apps” نام دارد که در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی و آموزش شیوه استفاده از آن بپردازیم. با دیجی رو همراه باشید.
ویژگی Standby Apps راهی برای کاهش مصرف باتری
هر چه قدر از برنامه های سنگین و پرمصرف بیش تر استفاده کنید، شارژی باتری گوشی هم سریع تر خالی خواهد شد. این مسئله به ویژه زمانی که در مکانی با امکانات دسترسی محدود به برق شهری باشید، بیشتر خود را نشان می دهد و باید به آن توجه داشت. ویژگی “Standby Apps” که از آن به عنوان “App Standby Buckets” (سطل برنامه های آماده به کار) نیز یاد می شود به این منظور طراحی شده که اپلیکیشن های نصب شده بر روی گوشی شما را دسته بندی کرده و به این طریق در مصرف انرژی صرفه جویی کند. این ابزار با توجه به میزان استفاده ای که از یک برنامه خاص دارید، حدود دسترسی به باتری و داده های تلفن همراه را برای آن تعیین می کند. در حالت کلی پنج دسته اصلی وجود دارد که می توانید برنامه خود را در یکی از آن ها قرار دهید:
فعال (Active): برنامه هایی هستند که به طور مرتب و روزانه از آن ها استفاده می کنید. این برنامه ها به حداکثر انرژی باتری و قدرت پردازنده دسترسی خواهند داشت و مجاز هستند کاملاً مطابق با تنظیمات پیش فرض خود عمل کنند.
مجموعه کاری (Working Set): این دسته شامل برنامه هایی است که به طور مکرر مورد استفاده قرار نمی گیرند، اما با این حال نظم خاصی در استفاده از آن ها وجود دارد و به همین دلیل نمی توان از آن ها چشم پوشی کرد. به طور مثال برنامه هایی مانند مجموعه آفیس که بیشتر در ساعات کاری و آن هم نه همیشه، اجرا می شوند، ممکن است در این دسته قرار بگیرند. ابزار Standby Apps برای این دسته از برنامه ها محدودیت های متوسطی را در نظر می گیرد و امکان اجرای خودکار برخی فرایندها و همچنین ارسال هشدارها را از آن ها می گیرد.
برنامه پرتکرار (Frequent): برنامه هایی هستند که زیاد استفاده می شوند اما این استفاده به صورت روزانه و منظم نیست. علاوه بر محدودیت های نسبتاً شدیدتری که در زمینه اجرای خودکار فرایندها و ارسال هشدارها برای این دسته اعمال می شود، دریافت پیام های با اولویت بالای FCM هم برای آن ها محدود می شود.
نادر (Rare): همه ما از این نوع برنامه ها در گوشی خود داریم؛ برنامه هایی که زمانی نصب می شوند و سپس فراموش می کنیم از آن ها استفاده کنیم. در واقع فاصله زمانی بین دو استفاده متوالی از این نوع برنامه ها زیاد بوده و از همین رو محدودیت های سنگینی هم برای آن ها اعمال می شود. محدودیت در توانایی اتصال به اینترنت و همچنین محدود کردن شدیدتر توانایی اجرای خودکار فرایندها، ارسال هشدار و دریافت پیام های FCM با اولویت زیاد، از جمله محدودیت های برنامه های قرار گرفته در این دسته هستند.
هرگز (Never): برنامه هایی که هرگز از آن ها استفاده نمی کنید اما همچنان در گوشی خود نگه داشته اید! از آنجا که اصلاً از این برنامه ها استفاده نمی کنید، ممکن است با خود فکر کنید که آن ها هم هیچ کاری به کار شما ندارند! ام این طرز فکر اشتباه است و حتی برنامه هایی که هرگز از آن ها استفاده نمی کنید هم اغلب در پس زمینه سیستم عامل در حال فعالیت هستند. بنابراین این برنامه ها نیز همواره مقداری از حافظه رم، پردازنده و شارژ باتری را به خود اختصاص می دهند. ابزار Standby Apps شدیدترین محدودیت ها را برای این دسته در نظر می گیرد تا مانع از هدر رفتن بی مورد انرژی و منابع گوشی شود.
نکته: دسته آخر، یعنی Never، در Standby Apps برخی گوشی ها وجود دارد در حالی که برخی دیگر فاقد آن بوده و تنها شامل چهار دسته اول می شوند.
شیوه استفاده از ویژگی Standby Apps
اگر می خواهید از Standby Apps برای صرفه جویی در مصرف شارژ گوشی خود استفاده کنید، باید مراحل زیر را طی کنید:
1- ابتدا به صفحه تنظیمات گوشی خود (Settings) مراجعه کنید.
2- بر روی گزینه About Phone کلیک کنید.
3- تقریباً در اواخر صفحه می توانید آیکون با عنوان Build را مشاهده کنید که البته نسبت به یک لمس ساده هیچ واکنشی ندارد. باید بر روی این آیکون هفت بار متوالی کلیک کنید تا وارد حالت توسعه دهنده (developer mode) شوید.
4- در صفحه Developer options به سمت پایین صفحه رفته و گزینه Standby Apps را پیدا کنید. بر روی این گزینه کلیک کنید.
5- در این صفحه می توانید لیستی از تمام برنامه های نصب شده بر روی گوشی خود را مشاهده کنید. با کلیک بر روی هر برنامه می توانید آن را در هر یک از دسته بندی های پنج گانه (یا چهارگانه) قرار دهید.
6- این روند را برای تمامی برنامه تکرار کرده و همه آن ها را بر اساس میزان استفاده ای که دارید، دسته بندی کنید. پس از اتمام کار گوشی خود را ریستارت کنید تا تغییرات اعمال شوند.
نتیجه گیری
به کمک ویژگی Standby Apps، می توانید اطمینان حاصل کنید که برنامه های غیرضروری نمی توانند به اندازه برنامه های پرکاربرد از منابع و شارژ گوشی استفاده کنند. این امر به نوبه خود باعث کاهش فشار به باتری شده و در نتیجه طول عمر آن را در هر بار شارژ به شکل قابل ملاحظه ای افزایش می دهد. بنابراین پیشنهاد می کنیم این ویژگی را بر روی گوشی یا تبلت اندرویدی خود فعال کرده و اجازه ندهید برنامه های غیرضروری مانع استفاده مناسب شما از سایر برنامه ها شوند.
جالب و به کار بیا بود اما من هر چقدر رویه ایکون برنامه ها در استند بای زدم هیچ تغیری نکرد و تقریبا میشه گفت عمل نکرد
والله من هیچی نفهمیدم..از من نپرس چون کشورم رو ب چین و روسیه فروختند.عصبانیم.خدا چرا آخوند رو خلقکرد.فقطط واسه وطنفروشی من اینو میدونم دیگه از موبایل وبای بای و استاندآردا بای بلد نیستم
راسمیگم والله
چر فقط اندروید9 مگه اندروید ۶یا۷یا۸وجود نداره?????????
والله من هیچی نفهمیدم..از من نپرس چون کشورم رو ب چین و روسیه فروختند.عصبانیم.خدا چرا آخوند رو خلقکرد.فقطط واسه وطنفروشی من اینو میدونم دیگه از موبایل وبای بای و استاندآردا بای بلد نیستم