بالاخره پس از سختی های فراوان، هواوی توانست گوشی های میت 30 و میت 30 پرو را معرفی کند. این شرکت چینی به واسطه تحریم های اعمال شده از سوی آمریکا شرایط سختی دارد و در پرچمدارهای جدید خود از استفاده از سرویس ها و اپلیکیشن های گوگل محروم شده است. اما با این، حال خانواده میت 30 از لحاظ مشخصات سخت افزاری و نوآوری های انجام شده، یکی از بهترین گوشی های چند سال اخیر هستند. این گوشی ها هنوز به صورت رسمی وارد بازار نشده اند، اما در جریان مراسم معرفی، خبرنگاران فرصت یافتند تا از نزدیک نگاهی به آن ها داشته باشند. در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا ما نیز نگاهی اجمالی به پیشرفتهترین مدل یعنی هواوی میت 30 پرو داشته باشیم.
طراحی ظاهری و صفحه نمایش هواوی میت 30 پرو
طراحی ظاهری میت 30 پرو قبل از معرفی رسمی آن و به واسطه انتشار تصاویر رندر شده و واقعی، تا حدود زیادی فاش شده بود. آنچه که مشخص است این است که هواوی در طراحی این گوشی از همان سبک خاص خود برای سری میت استفاده کرده و میت 30 پرو همچنان از شاخصههای اصلی سری برخوردار است. اما با این حال، برخی تغییرات ریز و درشت نیز در طراحی گوشی اعمال شده که در همان نگاه اول می توان متوجه آن ها شد.
بدنه هواوی میت 30 پرو دارای ابعاد 158.1 در 73.1 در 8.8 میلی متر بوده و وزن آن هم 198 گرم است. بنابراین، این گوشی کمی بزرگتر از هواوی پی 30 پرو است. گوشی هوشمند جدید هواوی با صفحه نمایش 6.53 اینچی +FHD با نسبت تصویری 18.4:9 در نگاه اول کاملاً نظر مخاطب را جلب می کند و بریدگی بالای نمایشگر آن هم کمی کوچکتر شده و به جای 32.8 میلی متر در نسل قبل، این بار در اندازه 26.6 میلی متری طراحی شده است. هواوی از صفحه این گوشی با عنوان Horizon Display یاد کرده و می توان گفت مشخصه اصلی آن لبه های خمیده ای است که دارای زاویه انحنای تقریباً 90 درجه هستند (88 درجه). به طور کلی هواوی میت 30 پرو از لحاظ طراحی ظاهری هیچ کم و کسری ندارد و واقعاً چشمگیر است.
انحنای صفحه نمایش میت 30 پرو در کنارهها باعث شده تا دکمه های فیزیکی از روی بدنه حذف شوند و جای خود را به کلیدهای لمسی روی صفحه نمایش بدهند. بنابراین برای کم و زیاد کردن صدای گوشی کافی خواهد بود تا انگشت خود را بر روی کناره صفحه نمایش به سمت بالا یا پایین بکشید و یا از یک کلید لمسی در همین بخش برای عکسبرداری استفاده کنید. البته قاعدتاً امکان حذف کلید فیزیکی پاور به هیچ عنوان وجود ندارد و بنابراین این دکمه همچنان در سمت راست بدنه تعبیه شده است.
یکی دیگر از تغییرات ظاهری میت 30 پرو، تغییر شکل ماژول دوربین است و این بار لنزهای دوربین به جای یک محدوده مربعی، در یک فضای دایره ای شکل قرار گرفته اند. با اینکه این گوشی به هیچ وجه یک گوشی کوچک محسوب نمی شود، اما به خوبی در یک دست جا می گیرد و انحنای کناره های نمایشگر در دست گرفتن گوشی را راحتتر کرده است. رنگبندی میت 30 پرو هم بسیار جالب است و هر چهار رنگ آن که بنفش، سبز، نقره ای و مشکی هستند، زیبایی خاص خود را دارند. البته این گوشی در دو مدل خاص با پوشش چرم گیاهی هم تولید شده که در دو رنگ سبز و نارنجی عرضه خواهد شد.
دوربین قدرتمند هواوی میت 30 پرو
بدون تردید یکی از مهمترین برگهای برنده هواوی میت 30 که توانسته این گوشی را به یک محصول هیجان انگیز تبدیل کند، دوربین قدرتمند آن است. این ماژول دوربین دارای چهار لنز با مشخصات زیر است:
- لنز 48 مگاپیکسلی فوق عریض موسوم به Cine Camera با گشودگی دیافراگم f/1.8، قابلیت ضبط 4K با نرخ 60 فریم در ثانیه، ایزو 512000 و ضبط اسلوموشن با سرعت 7680 فریم در ثانیه
- لنز 48 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.6 و قابلیت تثبیت نوری تصویر SuperSensing
- لنز 8 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4، قابلیت تثبیت نوری تصویر، بزرگنمایی اپتیکال 3 برابری، بزرگنمایی ترکیبی 5 برابری و بزرگنمایی دیجیتالی 30 برابری
- سنسور تشخیص عمق سه بعدی
این دوربین چهارلنزه قدرتمند با هدف ارائه بهترین و باکیفیتترین عکس ها در سناریوها و موقعیت های مختلف و ثبت برتری برند هواوی در زمینه عکاسی موبایل، طراحی شده است. خوشبختانه هواوی در میت 30 پرو در زمینه ضبط ویدیو هم عملکرد خوبی داشته و قابلیت های جالبی به دوربین این گوشی اضافه کرده است. چیزی که پیش از این و در مدل های قبلی سری میت کمبود و یا ضعف آن کاملاً حس می شد.
در بررسی های اولیه هواوی میت 30، دوربین این گوشی کاملاً سریع و کارآمد به نظر می رسد. برنامه دوربین در این گوشی دارای حالت های مختلفی شامل حالت شبانه، ویدیوی اسلوموشن، پانوراما، تک رنگ، HDR و تایملپس یا تصویربرداری زمانگریز است. همچنین یک حالت مبتنی بر هوش مصنوعی به نام AR lenses و حالت بوکه حرفهای (Pro-Bokeh) هم برای این گوشی در نظر گرفته شده است.
دوربین جلویی هواوی میت 30 پرو هم که در بریدگی بالای نمایشگر تعبیه شده، دارای یک لنز 32 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 است که به کاربر اجازه می دهد عکس های سلفی با وضوح 1080 در 2280 پیکسل یا همان +FHD ثبت کند.
پردازنده پرقدرت و باتری بزرگ
میت 30 پرو در داخل بدنه خود به جدیدترین تراشه پردازشی هواوی به نام کرین 990 (Kirin 990) مجهز شده که از یک مودم 5G داخلی نیز بهره می برد. این تراشه جدید که با فناوری 7 نانومتری پلاس EUV توسعه یافته است، به لطف استفاده از واحد پردازش عصبی جدید خود موسوم به داوینچی، نوید عملکردی بهینه از نظر قدرت پردازشی و بهره وری بیشتر انرژی را می دهد. به گفته هواوی، کرین 990 دارای آنتن اختصاصی برای اتصال 4G یا 5G است و این یعنی در هر شرایطی می توانید بالاترین کیفیت در اتصال اینترنتی را تجربه کنید؛ حتی در هنگام استفاده همزمان از دو سیم کارت است.
مدل پایه هواوی میت 30 پرو از 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی بهره می برد. این گوشی همچنین دارای یک باتری 4500 میلی آمپر ساعتی است که از شارژ سریع 40 واتی SuperCharge و شارژ بی سیم 27 واتی پشتیبانی می کند. نسل قبلی این گوشی، یعنی هواوی میت 20 پرو در زمینه طول عمر باتری عملکرد بسیار خوبی داشت و حال انتظار می رود با پیشرفتهایی که در میت 30 پرو ایجاد شده و تراشه جدید کرین 990، عملکرد پرچمدار جدید هواوی در زمینه نگهداری شارژ بسیار بهتر از قبل باشد.
سیستم عامل اندروید بدون اپها و سرویسهای گوگل!
سوالی که خیلی ها در مورد هواوی میت 30 می پرسند این است که سیستم نرم افزاری این گوشی دقیقاً به چه صورتی است؟ آیا هواوی در این گوشی از نسخه منبع باز اندروید بدون خدمات و سرویس های گوگل استفاده کرده است؟ دلیل اینکه در میت 30 و میت 30 پرو هیچ خبری از سرویس های گوگل نیست، به خوبی مشخص است؛ تحریم های ایالات متحده اجازه نمی دهد هواوی با گوگل همکاری کند. البته هواوی برای پر کردن خلأ گوگل در سری میت 30 از سرویس های خود مانند AppGallery استفاده کرده است که از لحاظ تئوری به عنوان جایگزینی برای سرویس های موبایل گوگل ارائه شده است، اما فعلاً نمی توان در مورد کارایی آن قضاوت درستی داشت و باید تا زمان عرضه گوشی منتظر بمانیم.
هواوی میت 30 پرو به صورت پیش فرض به سیستم عامل EMUI 10 مجهز شده که بر پایه اندروید 10 طراحی شده است. این سیستم عامل جدید هنوز در مرحله بتا قرار دارد، اما با این حال برخی ویژگی های جدید مانند صفحه نمایش همیشه روشن رنگی و تم تیره برای تمامی اپها، در آن وجود دارد. یکی دیگر از ویژگی های جالبی که به هواوی میت 30 پرو اضافه شده، ویژگی Smart Gesture Controls است که به جای استفاده از سنسور شتاب سنج گوشی، از هوش مصنوعی برای شناسایی موقعیت سر کاربر و تشخیص افقی یا عمودی بودن گوشی بهره گرفته و به این ترتیب با سرعت بیشتر و دقت بالاتری می تواند رابط کاربری را به حالت افقی یا عمودی تبدیل کند.
قیمت و تاریخ عرضه هواوی میت 30 پرو
مناطق عرضه گوشی های جدید هواوی یکی از بزرگترین علامت های سوال پیرامون این محصولات است. قبل از برگزاری رویداد معرفی سری میت 30، شایعاتی منتشر شده بود مبنی بر اینکه این گوشی ها اصلاً در اروپا عرضه نخواهند شد و هنوز مشخص نیست که اروپا نیز پذیرای پرچمدارهای جدید هواوی خواهد بود یا نه. اما با این حال قیمت هایی که در مراسم معرفی سری میت 30 اعلام شدند به یورو بودند و همین مسئله بر ابهامات افزوده است. بر اساس اعلام هواوی، گوشی میت 30 پرو با قیمت پایه 1099 یورو و با 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی عرضه خواهد شد. نسخه میت 30 پرو فایو جی هم با همین مشخصات و پیکربندی، قیمتی برابر با 1199 یورو خواهد داشت. نسخه ویژه این گوشی عنی میت 30 پروشه دیزاین هم که یک گوشی لوکس بوده و از رم 12 گیگابایتی و 512 گیگابایت حافظه داخلی بهره می برد، با قیمت 2099 یورو در دسترس خریداران قرار خواهد گرفت. در مجموع با اینکه در گوشی های سری میت 30 خبری از اپ های گوگل نیست، اما هواوی هیچ تخفیفی قائل نشده و در تعیین قیمت کاملاً قاطعانه عمل کرده است.
جمعبندی اولیه در مورد هواوی میت 30 پرو
با نگاهی به لیست مشخصات هواوی میت 30 پرو می توان متوجه شد که این گوشی در بازار موبایل حرف های زیادی برای گفتن خواهد داشت و شرکت چینی هواوی نیز بار دیگر نشان داد توانایی جابجا کردن مرزهای تکنولوژی را در حوزه گوشی های هوشمند به خوبی دارا می باشد. میت 30 پرو در تمامی بخش ها از صفحه نمایش و دوربین گرفته تا عملکرد پردازشی، در سطح بالایی قرار دارد و انتظار می رود رقیبی کاملاً جدی برای گوشی های مطرحی مانند آیفون های جدید اپل یا گلکسی نوت 10 پلاس سامسونگ باشد.
هواوی با حذف کلیدهای فیزیکی کنترل صدا و لمسی کردن این دکمه ها، شیوه تعامل با گوشی های هوشمند را وارد مرحله جدیدی کرده و با توجه به اینکه کاربرد زیاد این دکمه ها باعث خرابی های مکرر آن ها میشد، کنترل لمسی بلندی صدا می تواند یک خبر خوب برای کاربران باشد. تنها مسئله ای که در این بین، ذهن مخاطبان را به خود مشغول کرده، عدم پشتیبانی گوگل از سری میت 30 است که می تواند موجب افت محسوس تجربه کاربری آن شود. بنابراین باید منتظر ماند و دید آیا هواوی می تواند خلأ سرویس های گوگل را در گوشی خود به طور مناسبی پر کرده و کاربران مناطق خارج از چین را مجاب به خرید پرچمدارهای جدید خود کند یا نه؟