ADB مخفف Android Debug Bridge است و پل برقراری ارتباط با دستگاه اندرویدی با استفاده از کامپیوتر به حساب میآید. به عنوان مثال، اگر میخواهید یک برنامه در دستگاه اندرویدی خود را از طریق دسکتاپ نصب کنید میتوانید با استفاده از دستور ADB این کار را انجام دهید. به جز نصب برنامه، کارهای بسیار دیگری هست که با استفاده از ADB میتوانید انجام دهید. اطلاع داشتن از پرکاربردترین دستورهای ADB به کارتان میآید چرا که به شما اجازه میدهد بدون حتی دست زدن به دستگاه، اقدامات زیادی در دستگاه اندرویدی انجام دهید. به همین منظور، در ادامه میخواهیم برخی از رایجترین فرمانهای ADB را که برای انجام یک سری کارها در دستگاه خود میتوانید به کار ببرید را معرفی کنیم. با دیجی رو همراه باشید.
1. Adb devices : نمایش دستگاههای متصل
اولین کاری که باید هنگام استفاده از دستورات ADB در اندروید انجام دهید این است که مطمئن شوید دستگاههای مورد نظر شما به رایانه شخصی متصل هستند. پس از وارد کردن این دستور، شماره سریال دستگاههای متصل شده شما باید در خط /پایانه فرمان داده شود. اگر دستگاههای متصل نمایش داده نمیشود اطمینان حاصل کنید که قابلیت Debugging USB در دستگاه اندروید شما روشن و فعال است.
2. adb reboot: ریبوت کردن دستگاه
این دستور در حالت عادی دستگاه شما را ریبوت میکند. میتوانید هنگامی که دستگاه خود را فلش میکنید و مایل به راهاندازی مجدد هستید، از آن استفاده کنید.
3. adb reboot recovery : ریبوت کردن در حالت ریکاوری
اگر میخواهید دستگاه خود را در حالت ریکاوری ریبوت کنید مثلاً برای فلش کردن یک رام سفارشی، میتوانید این دستور را صادر کنید. ابتدا دستگاه شما خاموش شده و سپس مستقیماً وارد حالت ریکاوری میشود.
4. adb reboot bootloader: ریبوت کردن دستگاه در حالت بوتلودر
از این دستور برای بوت کردن دستگاه خود در حالت بوتلودر استفاده کنید. با این فرمان میتوانید bootloader خود را باز کنید، آن را در حالت fastboot و recovery ریستارت کرده و کارهای دیگری انجام دهید.
5. reboot adb fastboot : ریبوت کردن در حالت Fastboot
به جای اینکه ابتدا وارد بوتلودر شوید و سپس fastboot را انتخاب کنید میتوانید دستور بالا را صادر کنید و به این طریق دستگاه شما مستقیماً به حالت fastboot میرود. حالت fastboot به شما کمک میکند تا ریکاوریهای سفارشی و همچنین رامهای سفارشی دستگاهتان را فلش کنید.
6. adb push Source Destination : ارسال فایل به دستگاه خود
با دستور بالا میتوانید فایلها را به دستگاه خود ارسال کنید. شما فقط باید جای مبدا و مقصد فایل را در دستور مشخص کنید.
7. adb pull FileLocation Destination : دریافت فایل از دستگاه خود
با ارسال این دستور، میتوانید یک فایل را از دستگاه خود دریافت کنید. کافیست مکان فایل را در دستگاه خود و مقصد را در دستور مشخص کنید.
8. adb install APKLocation : نصب برنامه در دستگاه اندروید
با این دستور میتوانید برنامه را مستقیما از طریق کامپیوتر خود روی دستگاه اندروید خود نصب کنید. شما فقط باید مکان فایل APK را در دستور مشخص کنید و پس از آن برنامه انتخاب شده روی دستگاه شما نصب میشود.
9. adb remount: ریمونت کردن دستگاه
در صورتی که بخواهید کل سیستم دستگاه خود را مجدداً بازگردانید میتوانید این دستور را صادر کنید.
نتیجهگیری
اگر یک دستگاه اندروید دارید و بیشتر اوقات آن را به رایانه وصل میکنید بهتر است این فرمانها را بدانید و اعمال کنید تا در وقت خود صرفهجویی کنید. آگاهی از برخی از دستورات ذکر شده در آینده برای شما سودمند خواهد بود. چرا که اگر بخواهید دستگاه خود را در حالت خاصی ریبوت کنید یا بخواهید یک برنامه را مستقیماً از طریق کامپیوتر خود نصب کنید، فقط با صدور یک فرمان واحد از پنجره Command Prompt میتوانید این کار را انجام دهید.