امروزه به واسطه ارائه اپلیکیشنها و بازیهای مختلف و یکسان بین سیستم عامل مکینتاش و ویندوز، دیگر دنیای سیستمعامل ها از آن فضای تک قطبی مایکروسافت خارج شده است و حالا تمامی کامپیوترها دیگر از ویندوز استفاده نمیکنند بلکه کامپیوترهای مک نیز روز به روز درحال افزایش هستند.
ویندوز و مک دو سیستم عامل متفاوت هستند. یکی محصول مایکروسافت و دیگر محصول کمپانی اپل است. هر دو این سیستمعامل ها دارای ویژگیهایی هستند که منحصر به فرد است و این عمر موجب میشود تا فردی که بخواهد بین این دو سیستم عامل مهاجرت نماید، با مشکلاتی مواجه شود. البته این دو کمپانی تلاش فراوانی را برای یکی کردن اکثر فعالیتهای خارجی سیستمعامل های خود نموده اند به هر حال مشکلاتی نیز در این بین وجود خواهند داشت.
همانطور که میدانید پلتفرم پی سی قدرتمندترین پلتفرم در زمینه انتقال و به اشتراک گذاری اطلاعات از طریق دستگاههای ذخیره ساز و حافظههای جانبی مانند فلشهای USB و هاردهای اکسترنال است. بنابر این شما مطمئناً در صورت استفاده از هر دو این سیستم عامل به این ویژگی نیاز خواهید داشت. اما مشکلی که سر راه کاربران است، تفاوت فرمت سیستمی ویندوز و مک میباشد که در امر شناختن دستگاههای ذخیره ساز خلال ایجاد مینماید. چرا که فرمت سیستمی در ویندوز NTFS بوده و این در حالیست که فرمت سیستمی مک +HFS میباشد. درواقع حافظههای جانبی که بر مبنای NTFS باشد، فرمت سیستمی +HFS را پشتیبانی نمیکند و این اتفاق بلعکس نیز میافتد. اما راه حل این مشکل چیست؟
دیجی رو در این مطلب قصد دارد تا با ارائه یک راه حل ساده، این مشکل را حل نموده تا شما این امکان را داشته باشید تا از فلش USB و هارد اکسترنال خود به راحتی در هر دو این سیستمعامل ها استفاده نمایید.
راه حل شما استفاده از فرمت سیستمی exFAT میباشد. هر دو سیستم عامل مکینتاش و ویندوز قابلیت خواندن و نوشتن بر روی فرمت سیستمی exFAT را دارا میباشند، بنابر این شما با تغییر فرمت حافظه جانبی خود به exFAT به راحتی هرچه تمام این امر را میسر خواهید ساخت.
برای این کار کافیست ابتدا حافظه جانبی خود را به کامپیوتر خود وصل نمایید. به My Computer رفته و بر روی درایو حافظه جانبی خود کلیک راست نمایید. سپس از زیرمجموعه های موجود، گزینه …Format را انتخاب نمایید.
در پنجره باز شده دومین گزینه به نام File System است که از این طریق قادر به تغییر فرمت سیستمی دستگاه خود خواهید بود. کافیست بر روی نوار کشویی زیر آن کلیک کرده و گزینه exFAT را انتخاب نمایید. سپس شما میبایست تیک کنار گزینه Quick Format را برداشته و در انتها دکمه Start موجود در قسمت پایینی پنجره را بفشارید.
نکته: توجه داشته باشید که در صورت تغییر فرمت سیستمی، کلیه اطلاعات موجود در حافظه جانبی شما از بین خواهند رفت. بنابر این در صورتی که به اطلاعات درون آن نیازمند هستید، پیش از عملیات فرمت آنها را به حافظه داخلی کامپیوتر خود انتقال دهید.
کار تمام است و حالا میتوانید از حافظه جانبی فرمت شده، در دو سیستم عامل ویندوز و مکینتاش بدون هیچ مشکلی استفاده نمایید.