شیائومی می 11 روز گذشته به صورت رسمی و به عنوان اولین گوشی مجهز به اسنپدراگون 888 معرفی شد. این گوشیها ویژگیهای جالب و رده بالای زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به نمایشگر امولد 120 هرتز با رزولوشن 2K، دوربین پشتی سهگانه با سنسور اصلی 108 مگاپیکسلی و شارژ سریع بیسیم 50 وات اشاره کرد. اما یکی از ویژگیهایی که کمتر به آن توجه شده، اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر است. با اینکه تعبیه سنسور اثر انگشت در زیر پانل صفحه نمایش امولد این روزها تقریباً عادی شده اما نکته جالب توجه در مورد می 11 این است که سنسور مذکور به عنوان حسگر ضربان قلب هم کاربرد دارد! در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
نظارت بر ضربان قلب با اسکنر اثر انگشت!
شیائومی در رویداد روز گذشته در مورد نمایشگر باکیفیت و دوربین 108 مگاپیکسلی می 11 زیاد صحبت کرد اما هیچ اشارهای به یکی از بهترین قابلیتهای این گوشی یعنی اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر آن نکرد. اما شرکت چینی گودیکس (Goodix) که وظیفه ساخت این سنسور را بر عهده داشته، امروز در توییتر خبر از بهکارگیری سنسور اثر انگشت اپتیکال فوق نازک این شرکت در زیر پانل نمایشگر شیائومی می 11 داد.
سنسور اثر انگشت گودیکس پرچمدار سال 2021 شیائومی را به محصولی برجسته تبدیل میکند، چرا که علاوه بر اسکن اثر انگشت کاربر، امکان ثبت ضربان قلب او را نیز دارد. تنها کافیست تا انگشت خود را روی صفحه نمایش بگذارید تا میزان ضربان قلب شما اندازهگیری شده و نمایش داده شود.
اگر برایتان عجیب است که چگونه یک سنسور تشخیص اثر انگشت میتوان ضربان قلب را اندازهگیری کند باید یادآوری کنیم که سنسورهای اثر انگشت زیر نمایشگر اپتیکال به وسیله دوربین کوچکی که در زیر صفحه نمایش تعبیه شده، تصاویری را از انگشت کاربر ثبت کرده و به این طریق قادر به شناسایی اثر انگشت وی هستند. از طرف دیگر، سیستمهای تشخیص ضربان قلب هم به شیوهای مشابه عمل کرده و به این ترتیب امکان ادغام این دو سنسور با یکدیگر در شیائومی می 11 مهیا شده است.
این روزها بسیاری از دستبندهای تناسب اندام و ساعتهای هوشمند از سنسور ضربان قلب PPG استفاده میکنند که مخفف عبارت Photoplethysmography (فوتوپلتیسموگرافی) است. در روش فوتوپلتیسموگرافی از یک منبع نور (مانند صفحه نمایش می 11) و یک سیستم تصویربرداری (مانند دوربین زیر نمایشگر می 11) استفاده شده و جریان خون مورد نظارت قرار میگیرد. حال، به نظر میرسد گودیکس موفق شده سیستمی مشابه را به وسیله سنسور اثر انگشت می 11 ایجاد کرده و با ثبت عکسهای متوالی از نوک انگشت کاربر، تغییرات جریان خون را مشاهده و میزان ضربان قلب را تخمین بزند.
شیائومی در حال حاضر قابلیت تشخیص ضربان قلب را در اپلیکیشن Mi Health که برای اولین بار در MIUI 12 معرفی شد، اضافه کرده است. در این برنامه از دوربین پشتی گوشی به همراه فلاش LED برای مشاهده جریان خون در انگشت کاربر و نشخیص تعداد ضربان قلب او، استفاده میشود. بنابراین، این احتمال وجود دارد که کمپانی چینی در پرچمدار جدید خود امکان پشتیبانی Mi Health از سنسور اثر انگشت گودیکس را هم اضافه کرده باشد.