یک تلفن هوشمند مدرن، دستگاهی بسیار پیچیده و اسرار آمیز است و بلا استفاده ماندن برخی بخشهای درونی آن توسط کاربر نکته غافلگیرکنندهای نیست. به عنوان مثال یکی از چیپستهای متداولی که در مادربرد بیش از دو سوم تلفنهای همراه سوار شده است، مربوط به رادیو FM میشود. به گفته جف مولین – Jeff Smulyan – مدیر عامل Emmis Comms، سامسونگ، اپل و ال جی عادت دارند تراشه مربوط به رادیو اف ام خود را به صورت پیش فرض غیر فعال نگه دارند. در حالی که تلفن های اچ تی سی و موتورولا با هیچ چیپست مسدود شدهای همراه نیستند. همچنین تلفن های متصل به اپراتور Sprint چیپست یاد شده را به صورت فعال در اختیار کاربران قرار میدهند. دو اپراتور T-Mobile و AT&T نیز از همکاران خود خواسته اند رادیو FM را در محصولاتشان فعال کنند.
گروه های تجمعی مختلفی از سازمان رادیویی بین المللی تلاشهای فراوانی جهت فعال شدن تمامی چیپست های رادیو FM در حوزه تلفنهای هوشمند کردهاند. آن ها حتی اپلیکیشن رایگانی را طراحی کرده اند (لینک دانلود در فروشگاه گوگل) که می تواند چیپست رادیویی بیش از 58 تلفن نسبتا محبوب را از حالت مسدود شده خارج کند تا کاربر بتواند به کمک کابل هدفون خود سیگنال های رادیویی را دریافت نماید.
اما سخنرانان صنعت تلفن های همراه ادعا کردهاند که این روز ها کاربران برای اخبار به پادکستها و برای موسیقی به اپلیکیشن های استریم روی آوردهاند و این بدان معناست که نیاز و درخواست جهانی به رادیو به کمترین میزان خود رسیده است. به گفته جات کارپنتر، نائب رئیس بخش فعال دولت در فناوریهای بی سیم – رادیو FM امکان استریم، دانلود و طراحی لیست پخش موسیقی (یا دیگر فایل های صوتی) را به کاربران آمریکایی نمیدهد تا به دلخواههای خود دست یابند.
با این حال به نظر ما چیپست رادیو FM هم اکنون از نظر تکنولوژی مناسبتر از استریم فایل های صوتی است. به گفته آقای مولین، استریم فایلهای صوتی به نسبت گوش دادن به رادیو حدود سه الی پنج برابر کاهش شارژ بیشتری را به همراه دارد. همچنین کاربران با این کار باید هزینههای هنگفتی را بابت بستههای اینترنت همراه و حجم پهنای باند بپردازند.
علاوه بر موارد یاد شده، رئیس FEMA، کریگ فوگیت، عنوان میکند که دسترسی افراد به رادیو FM در مواقع بحرانی بسیار حائز اهمیت است. دیتای مربوط به شبکه در بارگذاری دوباره آسیب پذیر هستند. در حین بحرانهای احتمالی، بار سنگین اپراتور ها کاربران را از دریافت اطلاعات حیاتی به کمک اینترنت همراه باز میدارد. در چنین مواقعی دسترسی به رادیو FM میتواند خطرات را به شدت کاهش دهد.
از همه موارد فوق گذشته، آیا دل تنگ در اختیار داشتن رادیو FM در تلفن هوشمند خود هستید؟ و یا شاید همان استریم از اینترنت برایتان مناسب باشد؟ نظرات خود پیرامون این موضوع را در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید.