درباره تاریخچه بسته بندی کارتنی و مقوایی مقالات بسیاری منتشر شده است که هر کدام با توجه به اطلاعاتی جمع آوری شده اند اما اگر بخواهیم دقیق زمان پیدایش و کشف آنرا بیان کنیم باید بگوییم در سال 1817 در انگلستان یافت شد که در همان سال آلمان در حال تولید و ساخت آن بودند.
رابرت گیر چاپگر و سازنده کیسه های کاغذی که اهل اسکاتلند بود در سال 1890 جعبه مقوایی را اختراع کرد. او معمولا برای چین دادن کیسه های کاغذی که دانه ها را درون آن بسته بندی گردد از یک خط کش فلزی استفاده می نمود. او بعد از مدتی متوجه شد که با برش و چین دادن به کیسه های کاغذی جعبه های مقوایی بسازد که اکثر جعبه های او از نوع چهار درب (کارتن آمریکایی) بودند.
جعبه های مقوایی حدودا در سال 1840 در فرانسه برای حمل و نقل تخم و کرم های ابریشمی بود. شرکت کلوگ اولین شرکتی بود که از کاغذ های کرافت یا جعبه های مقوایی برای جابجایی و فروش غلات استفاده کرد.
جالب است بدانید کاغد فلوتینگ که در آن زمان کاغذ راه راه و پلیسه ای نام داشت برای آستر کلاه های بلند استفاده میشد. به دلیل آنکه هزینه زیادی نداشت. اگر بخواهیم در این زمینه رو راست باشیم تولید کارتن و جعبه برخلاف سایر بسته بندی ها مثل شیشه و پلاستیک ارزان تر است. با کلیک بر لینک زیر میتوانید قیمت جعبه و کارتن بسته بندی تان را به صورت آنلاین به دست آورید.
مرتبط بخوانید: استعلام آنلاین قیمت جعبه و کارتن بسته بندی در کمتر از 2 دقیقه
در سال 1908 به طور رسمی کاغذ راه راه یا ورق راه راه در صنعت تجارت کاغذ قرار گرفت. همچنان کاغذهای راه راه به عنوان یک کاغذ و در اکثر مواقع برای آستر کلاه استفاده می شدند که در اوایل از آن جعبه مقوایی ساختند که امروزه به آن کارتن سینگل فیس می گویند.
زمانی که به تاریخ و سرگذشت برخی از چیزها می نگریم، متوجه می شویم که چه راه طولانی را طی کرده اند تا به شکل امروزی و مدرن به ما برسند.
مقوا و کارتن هایی که امروزه در انواع طرح و مدل در دسترس همگان قرار گرفته اند. در سال های دور به این اندازه تنوع طراحی، ابعاد و شکل هندسی نداشتند ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی و اختراع دستگاه های مدرن و پیشرفته در صنایع چاپ و بسته بندی جعبه هایی با طرح و نقش های باورنکردنی تولید می گردد که محصولات درون آنها بسته بندی شده اند. که میتوانید با ورود به لینک زیر از نمونه کارهای انواع شرکت ها با فناوری های آنان در سطح بسته بندی آشنا شوید.
مرتبط بخوانید: نمونه کار انواع جعبه و کارتن بسته بندی با بهترین طراحی ها
در سال های اولیه پیدایش جعبه و کارتن، بسیاری از کودکان از آن جعبه ها به عنوان سرگرمی استفاده می کردند. مثلا برخی از کودکان از جعبه و کارتن به همراه اندکی تخیل بعنوان ماشین زمان استفاده می کردند و با تنوع بی نهایت در ژانرهای بازی هایشان به قدر کافی سرگرم می شدند.
یکی دیگر از کارهای جالبی که در سال 2005 توسط یک معمار ملبورنی به نام پیتر رایان انجام شد، ساختن یک مکان مذهبی بود که تمام وسایل و بنای آن از کارتن بود.
حتی امروزه نیز از کارتن و مقوا خانه های کارتنی می سازند و در سایز های بزرگ تر برای بازی کودکان مورد استفاده قرار می گیرد.
خلاقیت در جعبه و کارتن بسته بندی
امروزه کارتن سازی و جعبه سازی های بسیاری وجود دارند که کار تولید جعبه و کارتن بسته بندی را انجام می دهند. همانطور که گفته شد به قدری این صنعت پیشرفت خوبی داشته است که می بینید از کارتن و جعبه های ساده چگونه میتوانند جعبه های زیبا و جذاب صادراتی بسازند.
در حال حاضر سلیقه افراد دستخوش تغییرات شده است و در کنار کیفیت به جذابیت بسته بندی محصولات نیز اهمیت می دهند و به نوعی یکی از المان های تاثیرگذار در فروش تلقی میشود.
چرا به کارتن و جعبه احتیاج داریم؟
درست است که جعبه و کارتن به صورت کاملا تصادفی کشف شد اما با دست یابی به علم و اختراع ماشین آلات و دستگاه های جدید در این زمینه صنعت کارتن سازی و جعبه سازی در سراسر جهان گسترش یافت به گونه ای که امروزه برای بسته بندی های محصولات متعدد از کارتن یا جعبه بسته بندی استفاده می کنند.
حالا واقعا چرا به کارتن و جعبه بجای بسته بندی های پلاستیکی نیاز داریم؟
جواب این سوال شامل عوامل گوناگون میباشد. اول از همه آنکه پک های مقوایی و کارتنی با وزن سبک که دارند، بهترین و مناسب ترین نوع بسته بندی برای جابجایی و حمل و نقل به حساب می آیند و پس از آن با قابلیت های بالایی که در چاپ پذیری دارند امکان چاپ و درج هر گونه طرح و رنگی روی آنها وجود دارد که میتوان یک جعبه و کارتن ساده را به زیباترین پک صادراتی تبدیل نماید.
سومین علت که از تمامی موارد گفته شده مهم تر است، سازگاری آنها با محیط زیست میباشد. تقریبا دو الی سه هفته است که از نشست گلاسکو یا همان کاپ 26 میگذرد.
در این اجلاس تمامی سران کشورها مشترکا عنوان کردند که شرایط فعلی کره زمین بسیار نگران کننده است و با توجه به آلودگی هایی که توسط پلاستیک و آزاد شدن گاز متان رخ داده است، باعث گرم تر شدن صعودی زمین شده و بیشتر یخچال های طبیعی در حال ذوب شدن می باشند.
به همین دلیل ممنوعیت ورود پلاستیک و پک هایی که حتی درصد کمی پلاستیک درشان به کار برده شده است، وجود دارد و بیشتر کشورها از ورود آنها خودداری میکنند تا به هر طریقی که شده قدم مثبتی در حفظ محیط زیست و طبیعت که در حال از دست رفتن است داشته باشند.
نکاتی که گفته شده مخصوصا نکته آخری اهمیت پک های کارتنی و مقوایی. باید بدانیم محیط زیست و طبیعتی که در حال استفاده از آن هستیم همانند یک امانتی است که باید سالم و پاکیزه تحویل نسل های آینده داده شود.
ایران تو بسته بندی تا چند سال دیگه جای اینگلستان رو میگیره؟