خیل عظیمی از کاربران ایرانی، سیستم عامل اندروید را مورد استفاده قرار میدهند. در شرایطی که محدودیت و مشکلات سرویس رسمی گوگل پلی و عدم امکان دانلود برخی اپلیکیشنها، سرویس وطنی کافه بازار تا حد زیادی مشکلات این بخش را پوشش داد؛ سرویسی که شباهت زیادی به رقبای خارجی خود دارد و اپلیکیشنهای متناسب با فرهنگ و نیاز ایرانیان را نیز به صورت اختصاصی در اختیار کاربران قرار داده است.
بر خلاف سایر سرویسهای مشابه خارجی که در ایران راه اندازی شدهاند، فروشگاه کافه بازار از همان ابتدا سعی داشت بهترین شرایط و خدمات را به کاربران خود ارائه کند و تا به امروز در این زمینه موفق بوده است. هفته گذشته به روز رسانی اپلیکیشن این سرویس با تغییر و بهبود های چشم گیر منتشر شد و بر آن شدیم تا به بررسی این نسخه جدید از کافه بازار بپردازیم. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
رابط کاربری؛ مشخصه اصلی به روز رسانی جدید
در نسخه جدید کافه بازار، تقریبا همان قابلیت و بخشهای قبلی گنجانده شدهاند، با این تفاوت که حالا همین موارد در قالب رابطکاربری جدید برنامه پخش شدهاند. خوشبختانه هنوز هم طراحی برنامه بکر و منحصر به فرد است و از گشت و گذار در آن خسته نخواهید شد.
نوار بالایی برنامه شامل آیکونهای پروفایل کاربری، راهنمای سرویس و تنظیمات میشود. همچنین در نوار پایین چهار بخش خانه، دسته بندیها، جست و جو و اپلیکیشنهای من تعبیه شدهاند؛ توجه داشته باشید بررسی ما در نسخه انگلیسی اپلیکیشن بازار صورت گرفته است و کاربران میتوانند تمامی این بخشها را به زبان شیرین فارسی نیز مشاهده کنند.
همچون نسخههای قبلی، صفحه خانه برنامه شامل بنر های نسبتا بزرگ از اپلیکیشنهای داغ هفته و روز میشوند. همچنین دسته بندی هایی نظیر بهترین برنامههای جدید، بازیهای جدید و جدیدترین به روز رسانیها در قالب صفحه اصلی گنجانده شدهاند.
در تصاویر زیر نمایی از صفحه مربوط به اپلیکیشنها را مشاهده میکنید که با تغییرات متعددی مواجه شده است. دو آیکون به اشتراکگذاری و بوک مارک کماکان در نوار بالا دیده میشوند. در ادامه آیکون اپلیکیشن، نام آن، توسعه دهنده، تعداد ستارهها و در نهایت گزینه نصب (یا به روز رسانی) در باکس اصلی نمایش داده میشوند.
اما مهمترین تغییر این بخش چیست؟ دیگر توضیحات، نقد کاربران و اپلیکیشنهای مرتبط به صورت لیست ادامه دار در این صفحه دیده نمیشوند و هر یک بخش جداگانهای دارند؛ برای مراجعه به هر یک از این بخشها کافیست تب مورد نظر را انتخاب کنید.
اما مضموم قسمت اطلاعات، نظرات کاربران و برنامه های مرتبط کماکان یکسان است و همانطور که در تصویرهای پایین و بالا مشاهده می کنید، نحوه نظر دادن، ستاره گذاشتن و مشاهده حجم برنامه آنچنان تغییر نکرده است.
تغییرات ریز و درشت گرافیکی در رابط کاربری نسخه جدید بازار کاملا به چشم میآیند…
در اسکرین شاتهای زیر نمایی از دو بخش پروفایل کاربری و راهنمای برنامه را می بینید؛ همانطور که ذکر شد، آیکون این دو بخش در نوار بالای برنامه گنجانده شدهاند. همچون نسخههای قبل آدرس ایمیل، شماره تلفن، اعتبار خرید، گیفت کارتها، تغییر رمز و.. در بخش پروفایل کاربری در دسترس هستند. همچنین بخش پشتیبانی نیز حاوی گزینههای کاربری و متعددی میشود؛ ارسال برنامه به بازار، خرید برنامهها، خرید درون برنامهای، حساب کاربری و…
بخش تنظیمات برنامه نیز میزبان گزینههای متعددی است که در تصاویر زیر قابل مشاهده است؛ تغییر زبان برنامه، پاکسازی تاریخچه جست و جو، نمایش بازار در تنظیمات سیستمی، جست و جوی به روز رسانیها و…
گزینه های Faster Downloading of updates و Show updates count on bazar icon به ترتیب مربوط به دانلود پر سرعت به روز رسانی برنامهها و نمایش تعداد آپدیتهای جدید بر روی آیکون کافه بازار شده که پیشنهاد میکنیم هر دو را فعال کنید. لازم به ذکر است قابلیت دوم در همه دستگاهها پشتیبانی نمیشود. با فعال شدن گزینه Keep backups of apps، فایل APK اپلیکیشنهای دانلودی در حافظه تلفن ذخیره میشود و امکان ارسال آنها وجود خواهد داشت. این قابلیت به صورت پیش فرض غیر فعال است تا حجم زیادی از حافظه کاربر اشغال نشود.
بخش دسته بندیها یا همان Categories، یکی دیگر از نکات مثبت اپلیکیشن کافه بازار به شمار میرود. در اینجا بازی و اپلیکیشنها در دو دسته متفاوت تفکیک شدهاند و هر یک از این دستهها شامل ژانر های متعددی میشوند؛ اکشن، آرکید، معمولی، کامیک، کتاب و مراجع، آموزشی، ارتباطی، ابزارها، آب و هوا و…
یکی دیگر از تغییرات مهم کافه بازار در نسخه جدید به همین بخش مربوط است. با انتخاب هر یک از موارد در تصاویر زیر، پنجرهای مشابه با منوی اصلی اپلیکیشنها – اما با محصولات همان دسته – نمایش داده میشود. این قابلیت جدید نیز در بررسی ما بسیار جالب و قابل توجه بود. بدین ترتیب با انتخاب هر یک از دستهها، اپلیکیشنهای همان دسته با تفکیک در بهترینها، جدیدترینها و… در اختیارتان خواهند بود.
در تصاویر زیر نیز نمایی از بخش به روز رسانیهای جدید و بوک مارکها مشاهده میشوند که هر دو در این نسخه شامل تغییرات کوچکی شدهاند. در بخش به روز رسانیها حالا دکمه آپدیت مستقیما قرار داده شده است و نیازی به انتخاب آیکون سه نقطه نخواهید داشت؛ در بخش بوک مارکها نیز چنین موردی مشاهده میشود.
طراحی جدید و بهبود یافته نسخه جدید کافه بازار در تصاویر زیر نیز کاملا مشهود و قابل لمس است. استفاده از منو و آیکونهای تخت و متریال جلوه زیبایی به بخشهای مختلف برنامه هدیه کرده و نتایج در نهایت در اختیار ما قرار گرفتهاند.
در مجموع، اپلیکیشن کافه بازار برای هر کاربر ایرانی که از سیستم عامل اندروید بهره میبرد، کاملا ضروری به شمار میرود و کمتر کسی از آن بی بهره لست. اگر میخواهید تجربه کاربری بهتری در این سرویس را داشته باشید، نسخه جدید بازار شما را در این زمینه یاری خواهد کرد. عملکرد بازار در این نسخه امتیاز خوبی در بررسی ما بدست آورد.
امیدواریم از این بررسی نهایت بهره را برده باشید.