تلگرام به طور قطع یکی از برترین سرویس‌های پیام‌رسان حال حاضر جهان به شمار می‌رود. بسیاری از قابلیت‌هایی که در سال‌های اخیر به سایر برنامه‌های پیام‌رسان اضافه شده است، پیش‌تر در تلگرام وجود داشته‌اند و این مسئله نشانگر پیشرو بودن تلگرام در دنیای پیام‌رسان‌های اینترنتی است. همچنان نیز این برنامه به ارائه قابلیت‌های جدید و یک رابط کاربری روان و ساده که تقریباً برای پیام‌رسانی بی‌نقص عمل می‌کند، ادامه می‌دهد. تلگرام همچنین بسیار سبک بوده و از قابلیت‌هایی برخوردار است که در جای دیگری یافت نمی‌شوند، مانند امکان ارسال فایل‌هایی تا حجم 2 گیگابایت (4 گیگابایت با داشتن اشتراک تلگرام پریمیوم).

با این حال، یک ویژگی در تلگرام وجود دارد که بسیاری آن را نمی‌پسندند! آن هم دریافت اعلان‌هایی است که در صورت پیوستن یکی از مخاطبین شما به سرویس تلگرام، برایتان به نمایش در می‌آید. از آنجایی که تلگرام به لیست مخاطبین گوشی دسترسی دارد، این برنامه متوجه ایجاد حساب کاربری توسط شخصی در فهرست مخاطبین شما شده و بلافاصله این موضوع را به شما اطلاع می‌دهد. با این حال، همه افراد علاقمند به مشاهده این اعلان‌ها نیستند و بیشتر برایشان آزاردهنده است تا مفید! اما خوشبختانه می‌توانید این اعلان‌ها را غیرفعال کنید. در ادامه‌ این متن، نحوه انجام این کار را شرح می‌دهیم. پس در ادامه با ما در دیجی رو همراه باشید.

نحوه غیرفعال کردن اعلان‌های «پیوستن مخاطب به تلگرام» در اندروید

کاربران گوشی‌ها و تبلت‌های اندرویدی می‌توانند با دنبال کردن مراحل زیر، اعلان‌های مربوط به پیوستن مخاطبین به تلگرام را غیرفعال کنند:

  1. برنامه تلگرام را در گوشی یا تبلت خود باز کنید.
  2. از منوی همبرگری (سه خط افقی)، گزینه «تنظیمات» (Settings) را انتخاب نمایید.
    حذف اعلان مخاطب به تلگرام پیوست
  3. روی «اعلان‌ها و صداها» (Notifications and sounds) ضربه بزنید.
  4. به بخش «رویدادها» (Events) اسکرول پایین کرده و گزینه «پیوستن مخاطب به تلگرام» (Contact joined Telegram) را غیرفعال کنید.

نحوه غیرفعال کردن اعلان‌های «پیوستن مخاطب به تلگرام» در iOS

اگر از تلگرام روی گوشی آیفون استفاده می‌کنید، می‌توانید به جای مراحل بالا، این مراحل را دنبال نمایید:

  1. برنامه تلگرام را در آیفون خود باز کنید.
  2. بر روی گزینه «تنظیمات» (Settings) در گوشه پایین سمت راست صفحه ضربه بزنید.
    حذف اعلان مخاطب به تلگرام پیوست
  3. روی «اعلان‌ها و صداها» (Notifications and sounds) ضربه بزنید.
  4. به بخش «مخاطبین جدید» (New contacts) اسکرول کرده و گزینه‌ مربوط به آن را غیرفعال کنید.

نحوه غیرفعال کردن اعلان‌های «پیوستن مخاطب به تلگرام» در تلگرام دسکتاپ

تلگرام دسکتاپ، برنامه رسمی تلگرام برای پلتفرم‌هایی مانند ویندوز، مک و لینوکس است. غیرفعال کردن این اعلان‌ها در تلگرام دسکتاپ تقریباً مشابه با برنامه اندروید می‌باشد و باید به صورت زیر عمل کنید:

  1. برنامه تلگرام را در کامپیوتر یا لپ تاپ خود باز کنید.
    حذف اعلان مخاطب به تلگرام پیوست
  2. از منوی همبرگری، گزینه «تنظیمات» (Settings) را انتخاب نمایید.
    حذف اعلان مخاطب به تلگرام پیوست
  3. روی «اعلان‌ها و صداها» (Notifications and sounds) کلیک کنید.
    حذف اعلان مخاطب به تلگرام پیوست
  4. به بخش «رویدادها» (Events) اسکرول کرده و گزینه «پیوستن مخاطب به تلگرام» (Contact joined Telegram) را غیرفعال کنید.
    حذف اعلان مخاطب به تلگرام پیوست

این مراحل در هنگام استفاده از اپلیکیشن تحت وب تلگرام یا یونیگرام برای ویندوز نیز تقریباً یکسان هستند، هر چند ممکن است کمی در طراحی و گزینه‌ها متفاوت باشند. برای مثال، در یونیگرام این گزینه به جای کلید خاموش و روشن، به صورت یک باکس است که باید آن را تیک بزنید.

نکته: یونیگرام یک کلاینت غیررسمی برای تلگرام است که برای سیستم عامل ویندوز 10 (و نسخه‌های جدیدتر) در دسترس است. این برنامه توسط تیمی از توسعه‌دهندگان مستقل ساخته شده و به طور رسمی توسط تلگرام تایید شده است. یونیگرام از رابط کاربری ویندوز 10 به طور کامل استفاده می‌کند و به همین دلیل، تجربه‌ای بومی و یکپارچه را برای کاربران ویندوز ارائه می‌دهد.

خلاص شدن از شر اعلان‌های آزار دهنده

به همین سادگی و پس از انجام مراحل بالا، دیگر با پیوستن یکی از مخاطبین خود به تلگرام، اعلان دریافت نخواهید کرد. با این حال، زمانی که برنامه را باز می‌کنید همچنان این اعلان را در لیست پیام‌های خود خواهید دید. در صورت عدم تمایل به مشاهده این اعلان در لیست پیام‌ها، می‌توانید مکالمه را بایگانی یا حذف کنید، اما راهی برای غیرفعال کردن کامل آن وجود ندارد.