نشانههایی از بهبود در بخش فروش سونی مشاهده میشود. با توجه به گزارش مالی سه ماه دوم، که از طرف شرکت سونی منتشرشده، بعد از سالها سونی توانسته به سود کوچکی دست یابد.
طبق گزارشها درآمد اخیر این شرکت، در سهماهه دوم سال، بخش تلفن همراه سونی توانسته به سود 3.82 میلیون دلاری برسد. گرچه فروش و بازگشت سرمایه نسبت به سال گذشته به یکسوم کاهش پیداکرده، اما تقریباً همان عدد مشابه با سال گذشته یعنی 1805 میلیون دلار باقیمانده است.
درچندسال گذشته، بخش موبایل سونی شاهد یک تغییر استراتژیک در فلسفه خود بود. بهجای تلاش برای شکست شرکتهای دیگری چون اپل و سامسونگ در بازی اعداد، بخش موبایل سونی به دنبال کاهش درآمد در این بخش از تجارت خود است. گرچه این سود نمایانگر عملکرد تجاری واقعی بخش تلفن همراه سونی نیست. در عوض این ارز ین است که به کمک سونی شتافته است.
بدون افزایش ارزش ین، بخش موبایل سونی متحمل 4 میلیارد ین ضرر میشد
با توجه به گزارشهای درآمد نوسانات ین در مقابل ارزهای خارجی در حدود 4.4 میلیارد ین به این شرکت کمک کرده است. بهعبارتدیگر، بدون قوی شدن ارز ین، بخش موبایل سونی متحمل 4 میلیارد ین ضرر میشد. بااینحال این بخش از شرکت سونی متحمل ضرر 22.3 میلیون ین در سهماهه دوم سال 2015 شد و این شکار سود توسط سونی را میتوان یک پیشرفت کوچک دانست.
جایگزینی سری جدید گوشیهای Xperia X با سری Xperia Z که ازلحاظ مالی بیصرفه بود، میتواند به سود و تعداد فروش گوشیهای هوشمند سونی بیفزاید. اما این تغییرات در سودهای آینده سونی تأثیرگذار خواهد بود. اگرچه سونی از بازار آمریکا بهکل دست کشیده است، اما سری جدید گوشیهای Xperia X بهتازگی برای خرید به بازار آمریکا عرضهشده است.
اما وقتی به بررسی شرکت مادر، یعنی سونی میپردازیم، سود آن در حدود 42 درصد کاهشیافته، درحالیکه درآمد شرکت تنها 10 درصد با کاهش مواجه شده است. بیشتر این ضررها متوجه بخش نیمههادی سونی است که مسئول ساخت حسگرهای تصویربرداری و ماژولهای دوربین است.بعد از سود 32.7 ین در سهماهه دوم سال 2015، این بخش بهتنهایی باعث ایجاد ضرر 43.5 میلیون ین در سهماهه سوم سال شد.
بیشتر سودی هم که نصیب سونی میشود از طریق بخش بازی، شبکه خدمات (44 میلیون ین) و بخش خدمات مالی (48.5 میلیون ین و بخش سرگرمی خانگی و بخش صدا) است.