اکسپریا ایکس زد، پرچمدار جدید شرکت سونی است: یک دستگاه 5.2 اینچی اندرویدی با طراحی «منحنی» جدید، با اسنپ دراگون 820 در درون بدنهی خود و دوربین 23 مگاپیکسلی بهبود یافته در زمینهی فوکوس و تثبیت کردن تصویر.
بیشتر بخوانید:
- جعبه گشایی و نگاه اولیه به سونی اکسپریا ایکس زد
- قیمت اکسپریا ایکس کامپکت مشخص شد
- اولین نمونههای تصاویر ثبت شده توسط سونی اکسپریا ایکس زد منتشر شد
همهی اینها بسیار عالی است، اما عمر باتری این دستگاه چطور است؟
سونی اکسپریا ایکس زد دارای باتری با ظرفیت 2900 میلی آمپر میباشد که مانند بسیار دیگری از گوشیهای امروزی قابل تعویض توسط کاربر نیست. سونی اعلام کرده که با ترفندهایی مختلف قصد دارد سلامت باتری گوشیهای خود را بالاتر ببرد. از جملهی این ترفندها، جلوگیری از بیش از حد شارژ شدن گوشی و بر هم خوردن ترکیب شیمیایی آن میباشد. البته کاربران بیشتر علاقهمندند تا عملکرد باتری گوشی خود را در استفادهی روزانه ببینند.
به همین خاطر است که ما این دستگاه را در مراحل مختلف آزمایش استاندارد خود قرار دادیم، آزمایشی که تمام گوشیهای مختلف را در شرایط یکسانی قرار میدهد تا مقایسهی آنها در کنار یکدیگر آسان باشد. ما میزان روشنایی دستگاه را بر روی 200 نیت قرار میدهیم، میزانی که برای استفادهی گوشی در فضاهای داخلی مناسب میباشد و سپس گوشی را با یک سناریوی از پیش تعیین شده مورد آزمایش قرار میدهیم، به طوری که صفحهی نمایش آن با خاموشی مواجه نشود. حالا بیایید با یکدیگر عملکرد اکسپریا ایکس زد را بررسی کنیم.
منتظر معجزه نباشید؛ باتری 2900 میلی آمپری این دستگاه توانست عملکرد خوب اما نه فوقالعادهای را از خود بر جای بگذارد و امتیاز 6 ساعت و 41 دقیقه را به دست بیاورد. امتیازی که تقریباً برابر با امتیاز سامسونگ گلکسی اس 7 میباشد. در حالی که این عملکرد فوقالعاده نیست، اما باید بگوییم که باتری ایکس زد موفق شد عملکردی بهتر نسبت به ال جی جی 5 و نکسوس 5 ایکس داشته باشد، اما آیفون 6 اس موفق شد پرچمدار جدید سونی را شکست دهد.
نتایج آزمایش عمر باتری سونی اکسپریا ایکس زد
تست جالب دیگری که ما آن را انجام میدهیم، مدت زمانی است که طول میکشد تا یک دستگاه از میزان شارژ 0 درصد، به 100 درصد برسد. آزمایشهای خود در این زمینه را با استفاده از شارژر موجود در جعبهی هر دستگاه انجام میدهیم.
شارژر موجود در جعبهی اکسپریا ایکس زد، شارژر دیواری 5 ولتی 1.5 آمپری (7.5 واتی) به همراه یک کابل یو اس بی از نوع Type-C میباشد. همانطور که مشخص است، سونی شارژر سریعی را برای این دستگاه با توجه به قدرت پایین شارژر قرار نداده است، بنابراین انتظار نداشتیم که اکسپریا ایکس زد سریعاً به صورت کامل شارژ شود، اما دیدن چنین سرعت پایینی تعجببرانگیز بود.
برای کامل شارژ شدن اکسپریا ایکس زد، 3 ساعت خستهکننده را منتظر ماندیم! زمان دقیق شارژ کامل این دستگاه 2 ساعت و 54 دقیقه میباشد، بیشتر از هر پرچمدار امروزی دیگر. اکسپریا ایکس زد حتی از گوشی آیفون 6 پلاس که به کند بودن در این زمینه مشهور است هم دیرتر شارژ شد.
آزمایش زمان شارژ
این هم از عمر باتری اکسپریا ایکس زد؛ این دستگاه موفق شد عمر باتری متوسطی را از خود بر جای بگذارد اما مدت زمانی که طول میکشد تا کاملاً شارژ گردد، بسیار زیاد است. همهی اینها امیدواریم بدان معنا باشد که سلامت باتری این دستگاه تا مدت زمان بسیار طولانی با مشکل مواجه نخواهد شد، اما به هر حال عمر باتری که میتوانید از اکسپریا ایکس زد انتظار داشته باشید، چندان خیرهکننده نیست.
انتظار بیشتری میرفت