از زمان ظهور صفحه نمایشهای HDTV، تعداد پیکسلها در یک صفحه نمایش منبع نمایش بودهاند، از این رو دانشگاه Sussex تکنولوژی صفحه نمایش تجربیای را طراحی کرده که بسیار جذاب است. این تکنولوژی JOLED نامیده میشود و با وکسل (voxel) های عظیم و بزرگ 7x6 اندازه گیری میشود. به گفته این دانشگاه، هر کدام از این وکسل ها از دایرههای کوچک رنگارنگ تشکیل شدهاند و هر کدام از این دایرهها به وسیله بلندگوهای اولتراسوند که امواج با شدت بالا تولید میکنند، در هوا معلق میشوند.
به این وسیله، اشیای JANUS در جای خود باقی میمانند اما چرخاندن آنها و نمایش رنگهای مختلف در زمانهای مختلف توسط این دایرههای کوچک مسئله دیگری است. کلید چرخش در این دایرهها این است که این اشیا با دی اکسید تیتانیوم پوشش داده شدهاند که وقتی آنها را به یک میدان الکتریکی نزدیک میکنیم باعث چرخش آنها میشود.
Deepak Sahoo محقق این پروژه میگوید: «JOLED میتواند شبیه به یک صفحه نمایش شناور e-ink باشد که میتواند شکل خود را تغییر دهد.»
اگرچه انتظار نداریم این صفحات نمایش بر روی میزهای شخصی ما قرار بگیرند اما به گفته این دانشگاه، این تکنولوژی میتواند در بسیاری از پروژههای دیزنی مورد استفاده قرار گیرد و برای مصارف تبلیغاتی و تورسیم نیز از آن استفاده شود. برای نمونه میتوان به تغییر الگوی نمایش تغییرات کربن یا تغییر در نرخ تبدیل ارز اشاره کرد.
یکی دیگر از مقامات دانشگاه در ادامه گفت: «ما همچنین میخواهیم راههای مختلف را بررسی کنیم و ببینیم چنین صفحه نمایشی در کدام روش میتواند رسانههای تصویری را به عرصه بگذارد. یک صفحه نمایش که رو به کاربر ظاهر شود و محتوای تصویری مورد نظر را به نمایش بگذارد و پس از پایان پخش ویدیو اشیای تشکیل دهنده، صفحه نمایش را به زمین ببرند.»
در همین حال محققان در تلاشاند، تراکم پیکسل و تعداد رنگ نمایش داده شده را افزایش دهند و در نهایت نتایج تحقیقات خود را هفته آینده در سمپوزیم نرم افزار و تکنولوژی ACM در ژاپن رونمایی کنند.