دستیارهای خانگی چون آمازون اکو (Amazon Echo) و گوگل هوم (Google Home) کاربردی هستند، اما قابلیت‌هایشان محدود است؛ آن‌های می‌توانند به شما بگویند که برای پیدا کردن یک نوشابه باید به کجا بروید، اما نمی‌توانند شخصاً آن را برایتان بیاورند. اینجاست که مورو (Moro) وارد عمل می‌شود.

شرکت رباتیک اویبات (Ewaybot)، مورو را به عنوان یک دستیار انسان‌نمای قابل حرکت برای تحقیقات آزمایشگاهی و دانشگاهی طراحی کرده است و آن را در حال حاضر در اختیار مدرسه‌هایی از کشور چین قرار داده است. مورو در حدود 1 متر و 20 سانتی‌متر (4 فوت) قد دارد و وزن آن تقریباً به 35 کیلوگرم (77 پوند) می‌رسد. بازوهای این دستیار انسان‌نما، 6 نقطه‌ی مفصل دارد. هر دو بازوی آن به یک دست سه شاخه‌ای ختم می‌شود که می‌تواند همه چیز را از یک خودکار گرفته تا ظروف سنگین، نگاه دارد. این ربات در برابر ارتباطات صوتی نیز واکنش نشان می‌دهد.

moro-is-basically-a-four-foot-amazon-echo-with-arms-2

مورو، از دوربین رئال سنس (RealSense) شرکت اینتل (Intel)، در کنار حسگرهای فرا صوت و مادون قرمز برای اجتناب از موانع استفاده می‌کند. این دستیار 30 هزار دلار امریکا قیمت دارد و خریدی نسبتاً مقرون به صرفه برای دانشگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها به حساب خواهد آمد. البته اگر شرکت اویبات بتواند به هدفش برسد، این‌ها تنها مکان‌هایی نخواهد بود که مورو قرار است در آن سر در بیاورد.

این شرکت تصمیم دارد تا در نهایت مورو را در کنار خانواده‌ها از سراسر دنیا بیاورد. هنگامی که شرکت اویبات آماده‌ی عرضه‌ی نسخه‌های مخصوص استفاده‌ی خانگی مورو شود، قیمت این دستیار نیز از 30 هزار دلار کاهش پیدا خواهد کرد. اویبات می‌خواهد که این ربات، مقرون به صرفه و با امکان در دسترس قرار گرفتن برای همه باشد.

moro-is-basically-a-four-foot-amazon-echo-with-arms-3

پیش از این که اتفاق مذکور محقق شود، شرکت رباتیک اویبات برنامه‌های بزرگی را برای مورو دارد. پس از حضور اولیه‌ی آن در نمایشگاه CES 2017 شهر لاس وگاس ایالات متحده‌ی آمریکا، این دستیار وارد دانشگاه‌هایی از سراسر کشور آمریکا خواهد شد. بنیان گذاران شرکت اویبات، فارغ‌التحصیلانی از دانشگاه هاروارد (Harvard University) و دانشگاه کارنگی ملون (Carnegie Mellon University) ایالات متحده‌ی آمریکا هستند، بنابراین دارای راه ارتباطی به دنیای آکادمیک می‌باشند و امیدوارند که به زودی مورو را وارد آزمایشگاه‌های تحقیقاتی در سراسر این کشور نمایند.