در آلبوم عکس تصاویر نجومی برتر این هفته، میتوانید به تماشای برترین جلوهها از جهان هستی بنشینید. با دیجی رو همراه باشید.
بیشتر بخوانید:
- گوگل فینالیستهای مسابقه فضایی Lunar XPrize را اعلام کرد
- تماشا کنید: ویدیوی گلچین ناسا از بزرگترین دستاوردهای نجومی سال 2016
- پدیده نادر انفجار نو اختر سرخ در سال 2022 با چشم غیر مسلح رؤیت خواهد شد
1- این کهکشان آشفته و کوچک، بستری برای شکل گیری ستارهها است. با این حال، ستاره شناسان در چگونگی طبقه بندی کردن آن، اختلاف نظر دارند. در حالی که خصوصیات فیزیکی آن از یک کهکشان مارپیچی حکایت میکند، ظواهر آن بیشتر به یک ستارهی دنباله دار میماند، ویژگی که آن را بیشتر شبیه به یک کهکشان کوتولهی غیر عادی میکند.
2- این دهانهی با عرض 43.5 کیلومتری (27 مایلی)، لایههای از جنس سنگیای را در دشتهای آتشفشانی کرهی مریخ به نمایش میکشد.
3- این تصویر، کهکشانهای با نیروی اشعهی ایکس کم به رنگ قرمز، متوسط به رنگ سبز و زیاد به رنگ آبی را نشان میدهد، از جمله یک ابر نو اختر (به رنگ آبی در قسمت وسط پایین عکس) که با سرعت و به شکل غیر عادیای در حال تغییر ظاهر میباشد.
4- این تصویر از تتیس (Tethys)، قمر یخی بزرگ سیارهی زحل، دهانهی اودیسه (Odysseus) را به شکل یک دندانه در سمت چپ نشان میدهد.
5- با مشاهدهی پنج کهکشان، ستاره شناسان قادر بودند تا سنجش مستقلی از ثابت هابل بیابند، اندازه گیری که نشان دهندهی میزان گستردگی جهان هستی است.
6- این نما از عرض جغرافیایی شمالی مشتری، لکهی سرخ کوچک (Little Red Spot) را بر روی قسمت پایین سمت چپ این سیاره به نمایش میکشد. ستاره شناسان، این طوفان عظیم، سومین واچرخند بزرگ بیضی شکل به رنگ متمایل قرمز بر روی سیارهی مشتری، را در 23 سال گذشته زیر نظر داشتهاند.