به نظر میرسد این ممنوعیت ورود شهروندان 7 کشور جهان به آمریکا برای مدت مشخص شده، تازه قدم اول دولتمردان کاخ سفید باشد. رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد تغییراتی در برنامه مهاجرتی و ویزاهای کاری بدهد که احتمال دارد خسارت زیادی به منطقه سیلیکون ولی وارد کند. اکثریت کمپانیهای تکنولوژی در این منطقه استقرار یافتهاند و بیشتر کارکنان این کمپانیهای بزرگ در آمریکا مهاجران کاری با تجربهای هستند. در چند روز گذشته بعد از اجرایی شدن فرمان مهاجرتی ترامپ برای شهروندان 7 کشور اغلب مسلمان، با اعتراض کمپانیهای صنعت تکنولوژی همچون گوگل، فیسبوک، اوبر، مایکروسافت و … روبرو شد.
بنا به گزارشی از بلومبرگ دولت جدید اعلام کرده که قدم بعدی نزدیکتر به خانه خواهد بود؛ بدین معنی که فرمان اجرایی بعدی تغییرات اساسی را در برنامههای کمپانیهای تکنولوژی برای استخدام سالانه کارکنانشان ایجاد خواهد کرد. اگر فرمان بعدی تصویب شود و به اجرا درآید؛ کمپانیهای بزرگ مانند اپل، گوگل، مایکروسافت، آمازون و … مجبور خواهند شد تغییراتی در برنامههای استخدامی خود ایجاد کنند بطوریکه اولویت استخدام آنها باید نیروی آمریکایی و بعد از آن نیروی خارجی باشد.
در پیشنویس پیشنهادی این قانون ذکر شده:
سیاستهای مهاجرتی کشور ما در درجه اول باید روی خدمت گرفتن نیروهای آمریکایی طراحی و اجرا شود و برنامه ویزای کاری برای نیروی کار خارجی باید طبق قانون شهروندی آمریکا و قانونهای جدید شکل بگیرد و اولویت به نیروی کار آمریکایی که آنها را فراموش کردهایم باید تعلق گیرد.
بر طبق قانون حاضر برای دریافت ویزای کاری، کمپانیهای آمریکایی میتوانستند نیروی کار خارجی را در صورت نبودن نیروی کاری باتجربه بومی جذب کنند که این باعث شده بود نیروی کار خارجی بسیار ماهر در چندین سال گذشته روانه آمریکا برای کار و زندگی شوند. تا کنون نیروهای کار هندی بیشترین ویزای کاری آمریکا را دریافت کردهاند که بیشتر آنها در کمپانیهای تکنولوژی مشغول به کار شدهاند.
هنوز مشخص نیست که آیا کشورهای خاصی محدود به گرفتن ویزای کاری خواهند شد یا خیر. این فرمان پیشنهادی ترامپ برای مهاجران به زودی با جزئیات بیشتری منتشر خواهد شد. نظر شما در این باره چیست؟ آیا گرفتن ویزای آمریکا به آمال و آرزو تبدیل خواهد شد؟! برای خبرهای بیشتر همراه دیجی رو باشید.