هر روز به تعداد رهبران شرکتهای تکنولوژیکی که با قانون مهاجرتی ترامپ به مخالفت پرداختهاند بیشتر میشود. جف بزوس (Jeff Bezos) مدیرعامل و بنیانگذار سایت آمازون که ماه گذشته با دونالد ترامپ دیدار کرده بود نیز امروز به صف مخالفان این طرح پیوست. بزوس در یک ایمیل اعلام کرده که آمازون با رهبران کنگره و هیئت دولت جدید تماس برقرار کرده و تیم حقوقی این شرکت در حال آماده سازی یک بیانیه برای حمایت از دادستان کل واشینگتن (که برای لغو این قانون تلاش میکند) هستند. به گفته بزوس این شرکت سایر راههای حقوقی را نیز دنبال میکند.
بسیاری دیگر از رهبران شرکتهای تکنولوژیکی مثل تد پرایس مدیرعامل Insomniac Games، کریس اونیل مدیرعامل اورنوت (Evernote) و الکسیس اوهانیان یکی از بنیانگذاران سایت رددیت (Reddit) به شدت با قانون جدید ترامپ به مخالفت برخواسته اند. اوهانیان در مطلبی که در سایت رددیت منتشر شده احساسات بسیاری از کاربران را برانگیخته. برخی از کاربران این سایت زیر همین پست خاطرههای پدربزرگان و مادربزرگان خود را که از کشورهایی با رژیمهای سرکوبگر به آمریکا فرار کرده بودند را با بقیه به اشتراک گذاشتهاند. در همین حال دانیل گروس یکی از بنیانگذاران کمپانی Y-Combinator سایت جدیدی را راه اندازی کرده و در آن لیست شرکتهای تکنولوژیکی و غیرتکنولوژیکی که با قانون جدید مهاجرت ترامپ مخالف کردهاند را منتشر کرده است. نام اپل، گوگل، مایکروسافت، فیسبوک، آمازون و فورد در این لیست به چشم میخورد.
البته این کمپانیها و سران آنها هر کدام واکنشهای متفاوتی به قانون جدید داشتهاند. مثلاً Lyft (اپلیکیشنی مشابه اوبر و اسنپ) چند بیانه با لحن بسیار تند در همین زمینه منتشر کرده و چندین میلیون دلار به گروههای حقوقی مانند ACLU که برای لغو این قانون تلاش میکنند کمک مالی کرده است. اما برخی دیگر از شرکتها مثل اینتل، تسلا و IBM واکنشهای محتاطانهتری نسبت به این موضوع داشتهاند. ایلان ماسک مدیرعامل تسلا اعلام کرده با توجه به اینکه دولت تصمیم خود را پس نمیگیرد، با چندین گروه در همین رابطه مشورت خواهد کرد و نتیجه را به دونالد ترامپ اعلام میکند.
این اظهار نظر ایلان ماسک باعث مخالفتهای زیادی در توییتر شده است. کاربران این شبکه اجتماعی هرگونه مذاکره با ترامپ را بی فایده میدانند و واکنش ماسک را به نوعی همراهی با این قانون نژادپرستانه تلقی میکنند. به عقیده این کاربران رهبران شرکتهای تکنولوژیکی باید همانند بزوس با قدرت از فعالیتهای حقوقی پشتیبانی کنند. اما در نهایت همه کمپانیهای آمریکایی باید در مورد تصمیمهای آینده خود بیشتر فکر کنند. زیرا با هر تصمیمی که خشم شهروندان را برانگیزد این احتمال وجود دارد که برخی از افراد محصولات این شرکتها را بایکوت و تحریم کنند.