اغلب اوقات هنگامی که اسم فناوری تشخیص چهره به میان میآید، افکار بسیاری از افراد معطوف به یکی از قابلیتهای جدید گوشیهای هوشمند برای بالا بردن امنیت مالکان گوشیها یا برای اهدافی مانند پیدا کردم چهرههای افراد خلافکار در تصاویر و ویدیوها معطوف میشود. با این وجود این فناوری را هم میتوان در مباحث دیگر نیز به کار گرفت، برای مثال به تازگی محققان توانستهاند با استفاده از فناوری تشخیص چهره بیماری نادر ژنتیکی را شناسایی کنند.
محققان موسسه تحقیقاتی ژنوم انسانی در آمریکا با استفاده از سیستم تشخیص چهره توانستهاند سندروم دی جورج (DiGeorge) را شناسایی کنند. این بیماری مربوط به شرایط ژنتیکی نادر است که در جمعیت غیر سفیدپوستان مشاهده شده است. این بیماری میتواند چندین مشکلات پزشکی و شرایط شناختی را در فرد بیمار به وجود آورد که به سادگی قابل شناسایی نیستند. این سندروم را میتواند در چهره افراد با جزئیات خیلی ریزی نمایان شود، اما یکی از ویژگیهای آن که باعث نادر شدن آن شده است، تفاوت این سندروم در میان اقوام مختلف مردمی است که در اینجا میتوان گفت که فناوری تشخیص چهره به کمک محققان ژنتیک و پزشکان آمده است.
پاول کروسزکا «محقق ژنتیک انسان در موسسه NHGRI» اعلام کرد افرادی که به این سندروم دچار میشوند دارای چهرههای یکسانی نیستند به همین علت کار تشخیص این بیماری برای پزشکان بسیار سخت است و تنها افراد زبده و با تجربه میتوانند این سندروم ژنتیکی را تشخیص بدهند. گروهی از محققان تصاویر بیش از 101 بیمار از جاهای مختلف دنیا مانند آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی را در سیستم تشخیص چهره قرار دادند و در نهایت این فناوری با 96.6 درصد موفقیت توانست بیماران را شناسایی کند. از این رو محققان ژنتیک تصمیم گرفتهاند استفاده از فناوری تشخیص چهره را در برنامههای بعدی خود قرار بدهند. نظر شما درباره فناوری تشخیص چهره چیست؟ آیا شما در این زمینه تجربهای دارید؟ ما منتظر شنیدن نظرات و تجربیات شما هستیم.