مبارزه‌ی چیپست‌های گلکسی اس 8: اسنپدراگون 835 در مقابل اگزینوس 8895

مانند هر گوشی پیش‌روی دیگری از سامسونگ، هر کدام از گلکسی اس 8 های امسال سامسونگ در دو نسخه به بازار خواهند آمد، نسخه‌ای برای آمریکا و چین، که مجهز به چیپست Snapdragon 835 از Qualcomm است و نسخه‌ی دیگری برای دیگر قسمت‌های جهان که از پردازنده‌ی Exynos 8895 خود سامسونگ استفاده می‌کند. این اتفاق به دلیل تسلط کامل Qualcomm روی حق امتیاز مربوط به CDMA است که به این شرکت اجازه می‌دهد تقریباً به صورت انحصاری در آمریکا فعالیت کند و شرکت‌هایی همچون سامسونگ مجبور شوند برای عرضه‌ی محلی محصولات خود از این چیپست استفاده کنند.

گرچه این دو چیپست تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند اما این تفاوت‌ها بسیار ناچیزند و عادلانه است اگر بگوییم که کاربر نهایی این تفاوت‌ها را احساس نخواهد کرد. همچنین بعید است که سامسونگ بخواهد نسخه‌ي ضعیف‌تری از گوشی خود را در دیگر نقاط جهان عرضه کند و همیشه تلاش این شرکت این بوده است که نسخه‌های مختلف یک گوشی کارکرد یکسانی داشته باشند. با همه‌ي این‌ها حالا که منتظر عرضه‌ي این گوشی به بازار هستیم بهترین کاری که از دستمان بر می‌آید این است که این دو چیپست را با یکدیگر مقایسه کنیم و ببینیم که در مقابل یکدیگر چطور عمل می‌کنند، کاری که امیدواریم ما را راهنمایی کند تا بفهمیم تفاوت این دو نسخه از گلکسی اس 8 چه خواهد بود.

مبارزه‌ی چیپست‌های گلکسی اس 8پردازنده

این دو پردازنده بسیار شبیه به هم هستند اما هسته‌های آن‌ها با فرکانس‌های مختلفی کار می‌کند.

اول از همه به بررسی قسمتی می‌پردازیم که با اطمینان زیاد می‌توان از آن به عنوان مهم‌ترین قسمت یک گوشی هوشمند نام برد، پردازنده‌ی گوشی. هر دوی شرکت‌های سامسونگ و کوالکام پردازنده‌ی خود را نسبت به نسل قبلی بهبود داده‌اند و به این ترتیب شاهد 30 درصد افزایش در کارایی و 40 درصد مصرف کمتر انرژی توسط این پردازنده‌ها هستیم. همه‌ی این‌ها به اضافه‌ی اندازه‌ي کوچک‌تر این پردازنده‌ها نتیجه‌ي تکنولوژی‌های 10 nm FinFET است که به سازندگان اجازه می‌دهد قدرت بیشتری را در جای کمتری بگنجانند. هر دوی این پردازنده‌ها مجهز به معماری 8 هسته‌ای هستند که با چهار هسته‌ی پرقدرت و چهار هسته‌ي کم‌قدرت به این پردازنده‌ها اجازه می‌دهد بسته به میزان پردازش مورد نیاز بین این هسته‌ها جابه‌جا شوند. گرچه فرکانس این دو پردازنده با یکدیگر متفاوت است اما در واقعیت نمي‌توان در مورد آن‌ها نظر داد و باید منتظر بمانیم تا بعد از عرضه‌ی این گوشی‌ها بتوانیم با آزمایش پردازنده‌هایشان به نتایج حقیقی در مورد آن‌ها دست پیدا کنیم، گرچه بعید است که تفاوت زیادی بین قدرت پردازشی این دو پردازنده وجود داشته باشد.

پردازنده‌ی گرافیکی

اسنپدراگون بهبودی 25 درصدی نسبت به چیپست قبلی خود ارائه داده است اما Exynos به راحتی اسنپدراگون را پشت سر گذاشته است.

مبارزه‌ی چیپست‌های گلکسی اس 8در سال‌های اخیر فشار بیشتر و بیشتری روی سازندگان چیپ‌ها قرار گرفته است تا نه تنها روی پردازنده‌ی مرکزی چیپ خود تمرکز کنند بلکه به پردازنده‌ی گرافیکی آن نیز اهمیت دهند و دلیل این اتفاق نیز گسترش هر چه بیشتر تکنولوژی‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده است که استفاده‌ی زیادی از پردازنده‌ی گرافیکی می‌کنند. Adreno 540 که در چیپست Snapdragon 835 قرار گرفته است بهبودی 25 درصدی را از لحاظ قدرت پردازشی نسبت به عضو پیشین خود، 530 ارائه می‌دهد. اما اس 8 مجهز به Exynos از پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G71 بهره خواهد برد، که با 20 هسته عرضه می‌شود و سامسونگ قول بهبودی 60 درصدی نسبت به نسخه‌ي پیشین این پردازنده‌ي گرافیکی را داده است. واضح است که برنده‌ی واقعی این نبرد سامسونگ است اما امیدواریم که تفاوت این دو پردازنده‌ی گرافیکی در واقعیت اینقدر زیاد نباشد.

سرعت انتقال داده‌ها

هر دوی این چیپست‌ها قول افزایش سرعت انتقال داده‌ها را داده‌اند، در واقع سرعت گفته شده برای هر دوی این چیپست‌ها یکی است: تا 1 Gbps سرعت دانلود و تا 150 Mbps سرعت آپلود، گرچه تفاوت اصلی این دو چیپست در این زمینه این است که مودم Exynos اولین مودمی است که توانایی استفاده از 5 باند اتصالی را دارد. جزئیات این گفته نامعلوم‌اند و هنوز نمی‌دانیم که آیا برای رسیدن به نهایت سرعت انتقال داده این مودم باید از هر پنج باند خود استفاده کند یا نه.

صدا، ویدیو و دوربین

اس 8 برای استفاده از دوربین خود از تمام قدرت هیچ کدام از دو نسخه از پردازنده‌هایش استفاده نمی‌کند

مبارزه‌ی چیپست‌های گلکسی اس 8بر اساس اطلاعات درز شده اس 8 مجهز به دوربینی دوگانه و 12 مگاپیکسلی در پشت و دوربینی 8 مگاپیکسلی در جلوی گوشی خواهد بود. اما متاسفانه چنین دوربینی فاصله‌ی زیادی تا قدرت نهایی پردازنده‌ی این گوشی دارد. Snapdragon 835 قابلیت پشتیبانی از دوربین دوگانه‌ی 16 مگاپیکسلی و Exynos 8895 نیز قابلیت پشتیبانی از دو دوربین 16 و 28 مگاپیکسلی را دارد. نسخه‌ي مجهز به Exynos همچنین باید توانایی فیلم‌برداری با سرعت فریم 120 فریم در ثانیه و رزولوشن 4K را داشته باشد که در مقابل، 835 با سرعت فریم 60 فریم بر ثانیه در مقابل آن شرمنده مي‌شود. چیپ سامسونگ همچنین مجهز به چیزی است که این شرکت از آن با نام «واحد پردازش تصویر» یاد می‌کند، تکنولوژی‌ای که طراحی شده است تا به پردازش اطلاعات تصویر و بهبود توانایی‌های دنبال کردن ویدیو و تشخیص اشیا در این گوشی کمک کند. در مورد صدا نیز از آن‌جایی که مشخصات DSP مربوط به Exynos هنوز منتشر نشده است نمی‌توانیم مقایسه‌ای انجام دهیم. از طرف دیگر اسنپ‌دراگون در مصرف انرژی بهتر عمل می‌کند و با میکروفن همیشه روشن خود می‌تواند برای دستیار مجازی بسیار مفید واقع شود.

شارژ شدن

مبارزه‌ی چیپست‌های گلکسی اس 8هر دوی این چیپست‌ها مجهز به نوعی از تکنولوژی شارژ سریع خواهند بود. برای نسخه‌ی جهانی Adaptive Fast Charge سامسونگ عرضه می‌شود و نسخه‌ی آمریکایی اس 8 مجهز به Quick Charge 4.0 کوالکام خواهد بود. شارژ بی‌سیم این دو نسخه نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود و نسخه‌ی مجهز به Exynos از استانداردهای QI و PMA استفاده خواهد کرد در صورتی که Snapdragon 835 از WiPower از کوالکام استفاده می‌کند.

امنیت

همانطور که انتظار می‌رود هر دوی این چیپست‌ها مجهز به فناوری‌های امنیتی پیشرفته‌ای هستند که از بزرگ‌ترین آن‌ها می‌توان از تکنولوژی iris نام برد. مدتی است که خبرهایی حاکی از این است که اس 8 مجهز به این تکنولوژی خواهد بود تا بتواند امنیت گوشی را افزایش دهد. امنیت اسنپ‌دراگون  که امکانی جدید در چیپست 835 این شرکت است قول تسخیص اتوماتیک بدافزار و همچنین تعیین اعتبار پرداخت‌های موبایلی را داده است. در همین حال Exynos 8895 نیز لایه‌ای مخصوص برای امنیت خود در نظر گرفته است که همین امکانات به اضافه‌ی شتاب‌دهنده‌ی رمزنگاری سخت‌افزاری و محافظ فلش مموری را ارائه می‌دهد.

جمع‌بندی

گرچه نسخه‌های مخصوص آمریکا و نسخه‌های جهانی گوشی‌های پیش‌روی پیشین سامسونگ تفاوت زیادی از نظر مشخصات سخت‌افزاری با یکدیگر نداشته‌اند همیشه نسخه‌های مجهز به Exynos کارایی کمی بهتری را ارائه داده‌اند و به نظر نمی‌رسد که اس 8 نیز از این قاعده مستثنی باشد. البته بعید است که سامسونگ به کاربران جهانی خود اجازه‌ی امکانات بیشتری نسبت به نسخه‌ی آمریکایی گوشی خود بدهد پس به گرفتن ویدیوهای 120 فریم در ثانیه دل نبندید. اگر بخواهیم این دو گوشی را در جهان واقعی با یکدیگر مقایسه کنیم باید منتظر بمانیم و شاید خوب باشد که بگوییم همانطور که قبلاً نیز بارها مشاهده شده است دستگاه‌های یکسانی ممکن است هنگام استفاده از اپراتورهای مختلف کارکردهای متفاوتی داشته باشند، پس فقط زمان و پنچ‌مارک‌ها هستند که می‌توانند بگویند کدام نسخه از گلکسی اس 8 کارکرد بهتری خواهد داشت.

منبع phonearena
مطالب پیشنهادی
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها