تویوتا به تازگی روی یک کمپانی جدید سرمایه گذاری کرده است که مشغول ساخت یک خودروی پرنده است. هدف این کمپانی در حال حاضر، ساخت یک خودروی پرنده است که رانندهی آن مشعل المپیک توکیو را روشن کند. واضح است که هیچ خودروسازی برای روشن کردن مشعل المپیک دست به سرمایه گذاری نمی زند! همان طور که میدانید، ساخت این خودروی پرنده می تواند قدمی بزرگ برای ساخت خودروهای پرنده در آینده و مخصوصا توسط تویوتا باشد.
حالا چرا این خودرو باید ساخته شود تا مشعل المپیک را روشن کند؟ کارهای مهمتری نمی شود با این خودرو انجام داد؟
جواب این است که زمانی که مشعل المپیک وارد کشوری که میزبان بازیها است میشود و مراسم افتتاحیه المپیک آغاز میشود، چیزی که در مراسم افتتاحیه میبینید، خلاصهای از فرهنگ و رسم و رسوم مردم آن کشور است. در واقع اتفاقاتی که در مراسم افتتاحیه می افتند، قرار است چیزهایی که در یک کشور به آنها اهمیت داده میشود را نشان دهند. حالا ربط دادن یک خودروی پرنده به مشعل المپیک، راحتتر میشود!
این خودرو قرار است با روشن کردن مشعل المپیک، اهمیتی که ژاپنیها برای تکنولوژی و نوآوری قائل هستند را نشان دهد.
این خودرو چگونه قرار است پرواز کند؟
در حقیقت این خودرو با بقیهی خودروهای پرنده ای که تا حالا دیده اید فرق دارد. این خودرو در واقع یک پهپاد است که قرار است توانایی حمل انسان را داشته باشد (در مرحله اول، همان انسانی که مشعل المپیک را روشن میکند!) . شاید به نظرتان این کار کمی سخت و البته خطرناک به نظر برسد، که واقعا همینطور است! خودروهای پرندهای که تا حالا ساخته شده بودند، اکثرا ترکیبی از خودرو و هواپیما یا خودرو و هلیکوپتر بودهاند.
تکنولوژیها و علوم مربوط به هواپیماها و هلیکوپترها، مدت زمان زیادی است که در حال توسعه یافتن هستند و سال های زیادی است که بشر توانسته است با این دو پرواز کند. بنابراین استفاده از این دو و ترکیب آنها با یک خودرو، اگرچه کار آسانی نیست، ولی خیلی هم دشوار نیست. تاکنون خودروهای بسیار زیادی به این صورت ساخته شدهاند. خودروهایی که عمدتا به یک باند فرود و یا یک خیابان عریض برای پرواز کردن نیاز دارند.
همچنین در این خودروها، شاهد تغییر وضعیت خودرو هنگام پرواز و هنگام رانندگی هستیم. زمانی که در جاده می رانید، این ماشین، مانند یک خودروی معمولی است. هنگام پرواز، بالها باید باز شوند و شکل خودرو به کلی تغییر می کند و تبدیل به هواپیما میشود.
پهپادها به اندازه ی هواپیما و هلیکوپتر توسعه نیافتهاند و میتوان گفت که یک تکنولوژی نوظهور هستند. برای این که متوجه شوید ساختن یک پهپاد چقدر سخت است، کافی است به کمپانی آمازون فکر کنید که مدت زیادی است مشغول توسعه پهپادهایی است که بتوانند کالای خریداری شده توسط مشتری را حمل کنند. حمل یک کالای چند کیلویی توسط پهپادها و تحویل آن به مشتری، با مشکلات زیادی رو برو است، حمل انسان که چند ده برابر یک کالا وزن دارد بماند!
چند وقت پیش، تویوتا نمونه اولیهی این خودروی پرنده را آزمایش کرد. هنگامی که خودرو قرار بود آزمایش شود،از چند رسانه هم دعوت شد تا آن را پوشش دهند. نتیجهی این تست را میتوانید در ویدئوی کوتاه زیر مشاهده کنید:
همان طور که مشاهده کردید، ساختن چنین چیزی، حتی برای تویوتا هم راحت نیست!
آیا این خودرو تا شروع المپیک آماده خواهد شد؟
ساختن چنین چیزی کار سختی است و هنوز راه زیادی مانده است و حداقل من که فکر نمیکنم در عرض دو-سه سال، تویوتا موفق به ساخت چنین چیزی شود. به هر حال، روشن کردن و حمل مشعل المپیک توسط یک خودروی پرنده، بیشتر شبیه به یک جور تبلیغات است. اگر چه ساخت این خودرو در زمان مانده به المپیک کار سختی به نظر میرسد، ولی در آیندهی نه چندان دور، حتما ممکن خواهد بود.
طبق اعلام تویوتا، این خودرو در سال ۲۰۲۳ آمادهی فروش خواهد بود. همچنین در سال ۲۰۳۰ هم به تولید و فروش انبوه خواهد رسید و هر کسی میتواند یک خودروی پرنده داشته باشد. در سایت Cartivator (کارتیویتر، همان کمپانیای است که تویوتا رویش سرمایه گذاری کرده است تا این خودروها را توسعه بدهد) ، یک برنامه منتشر شده است که مسیر خودروهای پرنده تا سال ۲۰۵۰ را نشان می دهد. طبق چیزهایی که در سایت این کمپانی نوشته شده است، آنها آیندهای را متصور هستند که دیگر جاده ای وجود ندارد و همه میتوانند با خودروی پرنده شان، هر جا که میخواهند بروند و هر جا که می خواهند توقف کنند.
نکتهی آخر!
تقریبا تمام خودروهای پرنده که تا کنون ساخته شدهاند، نیاز به مهارت های خلبانی برای به حرکت درآمدن داشتهاند. در واقع برای راندن این خودروها علاوه بر گواهینامهی معمولی که برای راندن خودرو در جاده است، به یک مدرک خلبانی هم نیاز دارید! به عبارت دیگر، اگر ساخت خودروهای پرنده به همین شیوهی کنونی پیش برود، در آینده هر طرف را که نگاه کنید خلبان میبینید! ساخت خودروهای پرنده تنها محدود به تکنولوژیهای مربوط به پرواز نمیشود. چیز دیگری که بسیاری از کمپانیها مشغول کار کردن روی آن هستند، توسعهی یادگیری ماشینی است تا بتوان از این خودروها راحت تر استفاده کرد و شاید دیگر نیازی به مدرک خلبانی نباشد. اگر این تکنولوژیهای مربوط به خودرو به اندازه کافی توسعه یابد، شاید در آینده علاوه بر مدرک خلبانی به گواهینامه معمولی هم نیازی نداشته باشید.