با نگاهی به مشخصات فنی هواوی آنر 9 (Honor 9) متوجه میشویم که این دستگاه شباهت بسیاری زیادی به هواوی میت 9 یا هواوی پی 10 دارد. اما این گوشی با قیمت پایه 449 دلاری در اروپا نسبت به سایر دستگاههای گران قیمت و پرچمدار بازار بسیار ارزانتر است.
با اینکه در این گوشی خبری از لنزهای گران قیمت لایکا نیست، اما دارای دوربین دوگانه با قابلیت زوم هیبرید بوده و طراحی زیبایی همانند آنر 8 دارد. اما آیا با این مشخصات خوب، آنر 9 میتواند انتظارات کاربران را از این گوشی به عنوان یک پرچمدار برآورده کند؟ در ادامه با بررسی آنر 9 هواوی با دیجی رو همراه باشید تا جواب این سوال را پیدا کنید.
بیشتر بخوانید:
طراحی هواوی آنر 9
یکی از نقاط قوت هواوی آنر 9 شباهت آن به آنر 8 است! طراحی این گوشی به نحوی است که آن را شبیه به دستگاههای گران قیمت و قدرتمند بازار کرده و به کاربران حس خوبی را منتقل میکند.
پنل شیشهای دوگانهای که در آنر 9 از آن استفاده شده را پیش از این در گوشیهای دیگر نیز دیدهایم، اما پنل این دستگاه نسبت به گوشیهای این رده قیمتی کیفیت بالاتری داشته و پشت آن از کامپوزیتی سبک ساخته شده که زیبایی خاصی به گوشی بخشیده است. آنر این بدنه زیبا را با افزودن پارچههای نانو به شیشه تولید کرده است.
شیشههای سه بعدی که در جلو و پشت بدنه تعبیه شدهاند با شیب کمی به سمت قاب فلزی و سندبلاست شده گوشی خمیده شدهاند. البته قسمتهای شیشهای دستگاه کمی لیز بوده و هنگام مکالمه به خوبی در دست قرار نمیگیرند، به همین دلیل در جعبه آنر 9 یک قاب محافظ پلاستیکی قرار داده شده که هم به دست گرفتن گوشی کمک میکند و هم از دستگاه در برابر ضربات محافظت میکند.
کلید هوم که اسکنر اثر انگشت نیز در آن تعبیه شده پایین تر از صفحه نمایش قرار دارند، عملکرد این اسکنر همانند یک دکمه فیزیکی هوم است و با ضربه زدن بر آن به صفحه اول گوشی بازمیگردید. کلیدهای برگشت و برنامهها نیز که با دو نقطه کوچک مشخص شدهاند در کناری دکمه هوم قرار دارند. شما میتوانید بصورت نرم افزاری عملکرد این کلیدها را تغییر دهید.
در کنارهی سمت راست بدنه کلیدهای پاور و تنظیم صدا قرار دارند. همچنین یک فرستنده اینفرارد (مادون قرمز) در بالای دستگاه تعبیه شده که به کاربران این اجازه را میدهد تا از گوشی به عنوان کنترل تلویزیون یا وسایل دیگر استفاده کنند.
در کناره سمت چپ دستگاه نیز قسمتهای ورود سیم کارت و یا کارت حافظه اس دی قرار دارد. در پایین بدنه نیز تنها بلندگوی آنر 9 و یک درگاه USB-C تعبیه شده. همچنین خوشبختانه جک هدفون 3.5 میلیمتری نیز کماکان وجود دارد.
صفحه نمایش هواوی آنر 9
این گوشی دارای صفحه نمایش 5.15 اینچی فول اچ دی با رزولوشن 1920×1080 بوده و تراکم پیکسلی آن 428ppi است. طبق تستهای انجام شده روشنایی حداکثر صفحه نمایش دستگاه 454 نیت است که برای استفاده از محیطهای بسته و حتی فضاهای باز روشنایی مناسبی محسوب میشود. اکثر دستگاههایی که روشنایی آنها کمتر از 500 نیت است زیر نور خورشید کیفیت پایینی دارند، به همین دلیل هواوی در آنر 9 از سیستمی استفاده کرده که به کاربران کمک میکند تا خوانایی نوشتههای موجود در صفحه نمایش را هنگامی که زیر تابش مستقیم خورشید قرار دارند، افزایش دهند. این سیستم به صورت اتوماتیک کار کرده و با توجه به موقعیت مکانی و زمانی کاربر نور صفحه و خوانایی نوشتهها را تنظیم میکند.
همچنین در قسمت تنظیمات گوشی قابلیتی وجود دارد که به کاربران اجازه میدهد تا دمای رنگهای صفحه نمایش را تغییر دهند.
شاید تنها نکته منفی در مورد صفحه نمایش آنر 9، استفاده نکردن از شیشههای مقاوم مثل گوریلاگلس در ساخت آن باشد. البته هواوی از این نوع شیشهها در دستگاههای گران قیمت خود مثل پی 10 و میت 9 استفاده میکند.
در مجموع با اینکه کیفیت صفحه نمایش آنر 9 در حد پی 10 یا میت 9 نیست، اما مناسب بوده و نسبت به سایر گوشیهای این ردهی قیمتی، کیفیت بسیار بالاتری دارد.
سخت افزار و عملکرد آنر 9
در آنر 9 از پردازنده هشت هستهای کیرین 960 ساخت هواوی استفاده شده. گوشیهای میت 9 و پی 10 نیز با همین پردازنده عرضه میشوند. کیرین 960 دارای چهار هسته Coretx-A73 با حداکثر فرکانس 2.4 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A53 با حداکثر فرکانس 1.8 گیگاهرتز است. این گوشی دارای چیپ گرافیکی Mali-G71 MP8 است.
بیشتر گوشیهای آنر 9 که به بازار عرضه میشوند دارای 64 گیگابایت حافظه داخلی و رم چهار گیگابایتی هستند. با اینحال مدلی که در این مطلب مورد بررسی قرار گرفته دارای رم شش گیگابایتی بود. همچنین مدل گرانتر این دستگاه دارای 128 گیگابایت حافظه داخلی است. اکثر مدلها دو سیم کارته هستند، البته در صورتی که نیاز دارید تا از حافظه میکرو اس دی استفاده کنید باید این کارتها را در محل مشخص برای سیم کارت دوم قرار دهید. لازم به ذکر است که سیم کارت دوم دستگاه از ارتباطات 4G پشتیبانی نمیکند.
این گوشی در تستهای اپلیکیشن گیکبنچ در بخش تک هسته امتیاز 1868 و در بخش چند هسته امتیاز 6392 را کسب کرد که مشابه با امتیازات ثبت شده برای گوشیهای میت 9 و هواوی پی 10 است. امتیازات آنر 9 در اپلیکیشن محبوب انتوتو 142406 بوده و توانایی پخش Epic Citadel تا 59 فریم بر ثانیه در حالت کیفیت بسیار بالا را داشت.
در مجموع آنر 9 یک دستگاه قدرتمند بوده که عملکردی در حد سایر پرچمداران بازار دارد.
اسکنر اثر انگشت همانند اکثر دستگاههای هواوی سریع و با دقت است. بر خلاف آنر 8، در این گوشی اسکنر اثر انگشت همانند پی 10 زیر یک کلید خازنی و در جلوی دستگاه تعبیه شده. کاربران با قرار دادن انگشت خود بر روی این کلید میتوانند صفحه نمایش را روشن کنند. قفل کردن و باز کردن گوشی با این اسکنر با سرعت بالایی انجام میشود.
به لحاظ سیستم صوتی نیز آنر 9 عملکرد خوبی دارد. چندین حالت صدای 3D انتخابی وجود دارند که در هنگام پخش موسیقی با هدفونها قابل انتخاب هستند. کاربران برای استفاده از این تنظیمات ابتدا نوع هدفون خود را مشخص کرده و سپس حالت انتخابی صدا را مشخص کنند. با استفاده از این قابلیت حس ایستادن در برابر یک سیستم صوتی حرفهای به افراد منتقل میشود.
آنر 9 دارای تنها یک بلندگو در گوشه سمت چپ پایین بدنه و در کنار درگاه USB است. با اینکه جهت این اسپیکر رو به جلو نیست، اما بلندی صدای خوب و قابل قبولی دارد. آنر ادعا کرده که این سیستم صوتی را Rainer Mailler، یکی از مهندسین موسیقی معروف دنیا و برنده جایزه گرمی، طراحی کرده است. با اینکه حداکثر صدای این اسپیکر بسیار بلند است، اما بهترین کیفیت صدا هنگامی حاصل میشود که بلندی آن را روی 70-80 درصد تنظیم کنید.
آنر 9 دارای یک باتری 3200 میلیآمپر ساعتی غیر قابل تعویض است که عموما یک روز کامل دوام میآورد. در صورت شارژ کامل باتری میتواند تا پنج ساعت کارهای مختلفی مثل انجام بازیهای سه بعدی، مشاهده ویدئو و گشت و گذار در اینترنت را تجربه کنید. در صورتی که با استفاده از گوشی تنها کارهای ساده تری مثل مشاهده ویدئو یا مرور کردن صفحات اینترنتی را انجام دهید این زمان تا هشت ساعت افزایش مییابد. همچنین انجام بازیهای سنگین سه بعدی عمر باتری را تا چهار ساعت کاهش میدهد.
در این گوشی از دو نوع حالت کم مصرف یا ذخیره انرژی استفاده شده است. در حالت اول برخی از اپلیکیشنهایی که در پس زمینه اجرا شدهاند متوقف میشوند، همزمان سازی ایمیلها غیرفعال میشود و افکتهای تصویری به حداقل میرسند. اما در حالت دوم که Ultra Power Saving Mode نام دارد گوشی شما به یک دستگاه غیرهوشمند تبدیل میشود که با استفاده از آن تنها امکان برقراری تماس و مشاهده پیامها وجود دارد.
باتری آنر 9 از تکنولوژی شارژ سریع 2A پشتیبانی میکند. با استفاده از این تکنولوژی شارژ باتری از 4 درصد تا 100 درصد در مدت زمان یک ساعت و 54 دقیقه انجام میشود که 32 دقیقه از این مدت، مربوط به 10 درصد انتهای شارژ (از 90 درصد تا 100 درصد) است. رسیدن به شارژ 50 درصد نیز به 45 دقیقه زمان نیاز دارد.
بیشتر بخوانید:
نرم افزار هواوی آنر 9
آنر 9 بصورت پیش فرض دارای اندروید 7.0 و رابط کاربری هواوی Emotion UI نسخه 5.1 است. یکی از مهمترین مشکلاتی که پیش از این در رابطهای کاربری هواوی وجود داشت، نبود قسمت مخصوص مشاهده اپلیکیشنها یا App Drawer بود. اما خوشبختانه این مشکل حل شده و در آنر 9 صفحهای مخصوص برای مشاهده تمامی اپلیکیشنها بصورت منظم وجود دارد.
در صورتی که پیش از این با گوشیهای هواوی کار نکرده باشید به کمی زمان نیاز دارید تا به آنر 9 عادت کنید. رابط کاربری این گوشی تفاوت زیادی با نسخههای خام اندروید دارد و صفحه تنظیمات آن به کلی از نسخههای معمول متفاوت است. با اینحال این سیستم نرم افزاری قابلیتهای منحصر به فرد خوبی مثل دستورات حرکتی، دستورات صوتی، قسمت پایینی قابل تنظیم و حالتی برای کار کردن یک دستی با گوشی دارد. همچنین حالت مزاحم نشدن یا همان Do Not Disturb در آنر 9 با سایر دستگاهها متفاوت است.
در قسمت دستورات حرکتی میتوانید فرامینی مثل بی صدا کردن گوشی را با چرخاندن دستگاه انجام دهید و یا پاسخ دادن به تماسها را تنها با بلند کردن گوشی به انجام برسانید. همچنین میتوانید با دوبار ضربه زدن به صفحه، از آن اسکرین شات بگیرید و یا با کشیدن یک حرف انگلیسی بر روی صفحهی خاموش دستگاه، بصورت مستقیم اپلیکیشن مربوطه را باز کنید. تبدیل صفحه نمایش به دو صفحهی مجزا (حالت Split Screen) نیز با کشیدن یک خط در وسط صفحه فعال میشود. البته تمامی این دستورات را میتوان خاموش و غیرفعال کرد.
با اینکه در آنر از کلیدهای خازنی در کنار دکمه هوم استفاده شده، اما عملکرد این کلیدها را میتوان بصورت نرم افزاری تغییر داد. بصورت پیش فرض دکمهای که در سمت چپ قرار گرفته مربوط به بازگشت است و دکمه سمت راست اپلیکیشنهایی که به تازگی باز شدهاند را نشان میدهد. با اینحال شما در قسمت تنظیمات گوشی میتوانید عملکرد این دو کلید را جابجا کنید. همچنین قابلیتی وجود دارد که به کاربران این امکان را میدهد تا این کلیدها را خاموش کرده و همانند هواوی پی 10 تنها از دکمه وسطی استفاده کنند، در این حالت با یکبار ضربه زدن به اسکنر اثر انگشت دستور بازگشت اجرا میشود و نگه داشتن آن عملکردی همانند دکمه هوم خواهد داشت. همچنین با کشیدن انگشت روی این اسکنر به سمت راست اپلیکیشنهای تازه بسته شده نمایش داده میشوند و کشیدن انگشت به سمت چپ باعث فعال شدن دستیار گوگل خواهد شد.
این کلیدهای خازنی که در دو طرف اسکنر اثر انگشت قرار دارند با دو نقطهی کوچک مشخص شدهاند. زمان روشن ماندن این دو نقطه نیز قابل تنظیم است.
دوربین هواوی آنر 9
یکی از مهمترین نقاط قوت آنر 9، دوربین دوگانه آن است. یکی از لنزها 20 مگاپیکسلی مونوکروم یا تک رنگ و لنز دیگری 12 مگاپیکسلی و چند رنگی است. استفاده از دو سنسور متفاوت باعث میشود تا حساسیت دوربین به نور بالاتر برود زیرا سنسور تک رنگ نسبت به لنزهای معمولی اجازه ورود نور بیشتری به دوربین را میدهد. عکسهای رنگی بصورت پیش فرض با کیفیت 12 مگاپیکسلی گرفته میشوند، اما امکان گرفتن عکسهای رنگی بیست مگاپیکسلی نیز وجود دارد. در این کیفیت برخی از پارامترهای عکس با استفاده از لنز تک رنگ ثبت میشوند.
به غیر از حالتهای اچ دی آر و پانوراما که امروزه در اکثر گوشیها پیدا میشود، حالتهای عکاسی بیشتری وجود دارد که یکی از آنها حالت کاملا دستی یا Full Manual است که با استفاده از آن میتوانید ایزو، میزان باز بودن دریچه دوربین و سرعت شاتر را تنظیم کنید. همچنین حالتی در آنر 9 وجود دارد که در آن عمق تصویر قابل تنظیم است. در این حالت میتوانید پس از گرفتن عکس محلی که در آن فوکوس انجام شده است را تغییر دهید و عمق تصویر را تنظیم کنید.
سایر حالتها شامل عکس برداری در شب، تایم لپس، اسلوموشن یا صحنه آهسته و افزودن واترمارک به تصویر است. همچنین همانند هواوی پی 10 و میت 9 حالتی وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید نور اجسام در حال حرکت، مثل نور چراغ اتومبیلها یا ستارهها را ثبت کنید. البته برای گرفتن عکسهای با کیفیت در این حالت احتمالا به یک سه پایه احتیاج خواهید داشت.
در حالت حرفهای یا PRO نیز تنظیمات بیشتری در دسترس کاربران قرار میگیرد. مثلا امکان ذخیره تصاویر با فرمت RAW یا JPEG و قابلیتی که در آن فلاش ال ای دی برای عکسبرداری در نور کم در بهترین حالت قرار میگیرد در حالت حرفهای وجود دارند. قابلیت اسکن سه بعدی چهره افراد برای درست کردن تصویر کاربری و عکسبرداری سیاه و سفید نیز در آنر 9 وجود دارد.
با استفاده از این گوشی میتوانید فیلمهای 4K ضبط کنید. در کیفیت 1080p لرزشگیر الکتریکی لنز نیز وارد عمل خواهد شد. فیلمهایی که با آنر 9 گرفته میشوند در فرمت H.265 ذخیره شده و حجم نسبتا پایینی دارند.
دوربین 8 مگایپسلی جلوی دستگاه کیفیت خوبی داشته و افرادی که عاشق سلفی گرفتن هستند را راضی میکند. حالتهای زیبایی یا همان بیوتی مود و حالت بوکه (Bokeh) که پس زمینه تصاویر را محو میکند نیز در دوربین جلوی آنر 9 بصورت پیش فرض وجود دارند.
عکسهایی که در گالری زیر مشاهده میکنید با استفاده از لنزهای متفاوت دوربین آنر 9 گرفته شدهاند. البته ابعاد این عکسها جهت بالا رفتن سرعت بارگذاری صفحه کاهش یافته.
حرف آخر هواوی آنر 9
قیمت رسمی مدل پایه آنر 9 در اروپا 449 دلار است، اما برخی از فروشندگان با قیمتهایی بسیار پایین تر نیز این دستگاه را همراه با مچبند هوشمند آنر بند 3 (Honor Band 3) عرضه میکنند. البته در هر صورت این گوشی نسبت به قیمت پرداختی ارزش بسیار بالایی دارد و مشخصات آن در حد گرانترین گوشیهای بازار و سایر پرچمداران 2017 هواوی است.
در مجموع آنر 9 یکی از دستگاههای خوب بازار است که عملکرد فنی قدرتمند، دوربین دوگانه با کیفیت و طراحی چشم نوازی دارد. شاید تنها نقطه ضعف این گوشی نبود شیشه ضدخش محافظ روی صفحه نمایش و جنس لیز و لغزنده بدنه دستگاه باشد.
رابط کاربری دستگاه با اضافه شدن صفحه مخصوص اپلیکیشنها به آن عملکرد راضی کنندهای دارد و قابلیتهای خوبی در آن یافت میشود. در مجموع پیشنهاد میکنیم که اگر به دنبال دستگاهی با مشخصات فنی قدرتمند هستید اما تمایل ندارید تا مبلغ زیادی را پرداخت کنید، حتما آنر 9 را در نظر داشته باشید.
مشخصات آنر 9 | |
صفحه نمایش | ال سی دی 5.15 اینچی با رزولوشن 1920×1080 و تراکم پیکسلی 428ppi |
پردازنده | هشت هستهای 64 بیت هایسیلیکون کیرین 960 |
چیپ گرافیکی | Mali-G71 MP8 |
رم | 4 تا 6 گیگابایت |
حافظه داخلی | 64 یا 128 گیگابایت |
کارت حافظه میکرو اس دی | پشتیبانی میکند، تا 256 گیگابایت |
دوربینها | پشت: دوربین دوگانه با لنز تک رنگ 20 مگاپیکسل و رنگی 12 مگاپیکسل
سلفی: 8 مگاپیکسل |
باتری | 3200 میلیآمپر ساعت |
ضدآب | نیست |
ارتباطات | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4G/5G Bluetooth BT4.2 Type-C USB 2.0 GPS/Glonass/ BDS |
NFC | دارد |
نرم افزار | اندروید 7.0 نوقا
رابط کاربری EMUI 5.1 |
ابعاد و وزن | 147.3 در 70.9 در 7.45 میلیمتر، 155 گرم |
نکات مثبت:
- طراحی چشم نواز
- کیفیت بالای دوربین
- عملکرد فنی عالی
- استفاده از فرستنده اینفرارد
- پشتیبانی از کارتهای حافظه میکرو اس دی
نکات منفی:
- پشت دستگاه لغزنده بوده و به خوبی در دست قرار نمیگیرد
- صفحه نمایش با هیچگونه شیشه مقاومی محافظت نمیشود
- اثرات انگشت روی بدنه مشخص است