حسگر حرکتی کینکت (Kinect) مایکروسافت، که تا به حال میلیونها دلار همراه با ایکس باکس 360 و ایکس باکس وان فروش داشته و البته اغلب مورد انتقاد قرار گرفته، بالاخره رسماً کنار گذاشته شد. پیش از این و در طی هفته گذشته نیز گزارشهایی منتشر شده بود مبنی بر اینکه مایکروسافت قصد دارد تولید این دستگاه را متوقف کند و امروز این خبر جنبه کاملاً رسمی به خود گرفته است. بنابراین کینکتهایی که در حال حاضر در بازار وجود دارند، آخرین موجودی این سنسور به شمار رفته و پس از به فروش رفتن تمامی آنها دیگر خبری از کینکت نخواهد بود.
این خبر در مصاحبهای با Fast Company توسط خالق کینکت، آقای «الکس کیپمن» (Alex Kipman) و مدیر بازاریابی ایکس باکس، یعنی متیو لپسن (Matthew Lapsen) اعلام شده است. با وجود اینکه تولید کینکت متوقف شده اما پشتیبانی از این دستگاه فعلاً ادامه خواهد داشت و بنابراین جای نگرانی برای کسانی که هنوز دوست دارند از آن استفاده کنند، وجود ندارد.
با توجه به پیشینه کینکت و تبلیغاتی که برای آن شده بود، این خبر کمی عجیب و شوکه کننده است. همان طور که اشاره کردیم کینکت از زمان عرضه آن به عنوان یک ابزار جانبی برای ایکس باکس 360، میلیونها دلار فروش داشته و راه جدیدی را پیش روی کنسولهای بازی مایکروسافت باز کرده بود تا تجربه متفاوتی را در اختیار گیمرها قرار دهند. پس از آن مایکروسافت تصمیم گرفت آن را به عنوان یک ابزار پیش فرض در داخل بستهبندی کنسولهای ایکس باکس قرار دهد و همین سیاست باعث شد تا قیمت این کنسولها به یکباره تا 500 دلار افزایش یابد. با توجه به اینکه بسیاری از گیمرها هیچ استفادهای از کینکت نداشتند، این افزایش قیمت باعث افت فروش ایکس باکس شد. البته مایکروسافت به سرعت به اشتباه بودن این سیاست پی برد و خرید آن را دوباره اختیاری کرد، اما همین فرصت برای سونی کافی بود تا با فروش خیره کننده پلی استیشن 4 فاصله خود را با مایکروسافت افزایش دهد.
اگر تا به حال پیگیر اخبار کینکت نبودید، باعث خاطر نشان کنیم که گمانهزنیها در مورد آینده مبهم این سنسور، از زمان عرضه «ایکس باکس وان اس» مطرح شدند، زیرا این کنسول برای اولین بار از زمان معرفی کینکت، فاقد پورت لازم برای این سنسور بود و امکان استفاده مستقیم از آن را نداشت (البته کماکان با استفاده از یک مبدل میشد کیکنت را به کنسول وصل کرد).
با وجود اینکه کینکت برای انجام بازی معرفی شده بود اما برنامههای غیر بازی آن کاربرد بیشتری داشته و مفیدتر هستند، به طوری که حتی در زمینههای پزشکی نیز استفادههای جالبی از آن میشود! اکنون با خبرهای اعلام شده از سوی مایکروسافت در حالی که خود کینکت را باید مرده تلقی کنیم، اما تکنولوژی به کار گرفته شده در آن مطمئناً کماکان به حیات خود ادامه خواهد داد و به عنوان مثال از آن برای تقویت جنبههای مختلف ابزار واقعیت افزوده مایکروسافت به نام هولولنز (HoloLens) استفاده خواهد شد.
*** نزن چرا باید قطع کنه وقتی داره پول پارو میکنه?
یعنی بازی هاش هم میره