سازمان امنیتی آمریکا یا همان CIA، میداند که آینده توام با بکارگیری هوش مصنوعی خواهد بود . از همین رو CIA قصد دارد تا با جاسوسهای خارجی، آن هم نه با جاسوسهای انسانی بلکه جاسوسهای بهره برده از هوش مصنوعی که مأمورین CIA را در خارج از آمریکا ردیابی می کنند، مقابله کند. اقدامی موثر و متقابل در این زمینه می تواند استفاده از تکنولوژی به جای انسان، برای بدست آوردن اطلاعات مورد نظر باشد.
در کنفرانسی که در فلوریدا برگزار شد، معاون بخش علوم و فناوری سیآیای Dawn Meyerriecks، بدون وارد شدن به جزئیات در مورد پیشرفتهایشان در زمینهی هوش مصنوعی صحبت کرد. او به مخاطبان گفت که حدود ۳۰ کشور هستند که آنقدر در نظارت دیجیتالی خوب هستند که دیگر به ردیابی فیزیکی احتیاجی ندارند.
او از میان این کشورها سنگاپور را نام برد که سالهاست در این زمینه فعال است ولی این بدان معنا نیست که CIA چیزی از آنها کم دارد. این سازمان از حدود ۲ ماه پیش، حدود ۱۴۰ پروژه در زمینهی هوش مصنوعی را به اجرا درآورده است.
یکی از این پروژهها به مامورین کمک میکند که بدانند کِی تحت نظر هستند و چطور از دوربینهایی که به طور مدام آنها را تحت نظر دارند اجتناب کنند. در این زمینه، یک تیم کوچک نقشهای از دوربینهای یک مرکز بزرگ به وسیلهی ادغام یک سری عکسهای هوایی و نمای خیابانها که محرمانه بودند و با به کارگیری هوش مصنوعی و الگوریتمهای یادگیری ماشینی، ایجاد کردند.
Meyerriecks عنوان کرده که غیر از دوربینها، چالشهایی هم پیش روست. مثلا رسانههای اجتماعی و دیگر متدهای ردیابی. کمی پیشتر در همین امسال یک کمپانی مرتبط با فیتنس و تناسب اندام، لوکیشن پایگاههای نظامی مخفی آمریکایی را به طور ناخواسته افشا کرد.
سازمان سیا بیش از ۳۰ سال است که بر روی چنین پروژههایی کار میکند و این یک تصمیم یک شبه نیست. طبق اسناد محرمانه مربوط به سال ۱۹۸۴، این آژانس بیش از ۳۰ سال است که روی هوش مصنوعی کار میکند.