تروجان ها، ابزارهای تبلیغاتی مزاحم، برنامه های جعلی، ابزارهای کلاهبرداری، این ها همه تنها برخی از خطراتی هستند که ممکن است دستگاه اندرویدی شما تهدید کند. بنابراین قبل از نصب برنامه های جدید حتماً باید از ایمن بودن آن ها اطمینان حاصل کنید.
خوشبختانه این مسئله راه کار مناسبی دارد و حداقل از لحاظ تئوری می توان از بسیاری از این خطرات جلوگیری کرد. تست های مستقلی که در این زمینه انجام شده نشان می دهند استفاده از آنتی ویروس های مطمئن و برتر می تواند خطرات ناشی از بدافزارها را به شکل قابل ملاحظه ای کاهش دهد.
تنها مسئله ای که در این بین باقی می ماند این است که کدام آنتی ویروس از بقیه بهتر و قابل اعتمادتر است؟ زیرا برخی از آنتی ویروس ها از دقت کافی برخوردار نیستند و حتی برخی از آنها خود به بدافزار آلوده اند!
گزارش جدید AV Comparatives 2018 Android Security ایده خوبی برای پاسخ به این سوال ارائه می کند. این شرکت برای بررسی عملکرد آنتی ویروس های آندرویدی، حدود 200 اپل مختلف را مورد مطالعه قرار داده است. اگرچه بسیاری از آنتی ویروس های ارزیابی شده عملکرد قابل قبولی داشته اند اما در این بین 79 مورد از آنتی ویروس ها کمتر از 30 درصد بدافزارها را شناسایی کرده و یا به اشتباه فایل ها و برنامه های سالم را به عنوان بدافزار شناسایی کرده اند. بنا به نتایجی که شرکت AV Comparative در تحقیقات خود به دست آورده، تقریباً از هر 10 اپلیکیشن آنتی ویروسی که در گوگل پلی قرار گرفته، 4 مورد غیر قابل اعتماد و ناایمن هستند.
بسیار مهم است که ابزارهای امنیتی گوشی خود را با دقت و وسواس بالایی انتخاب کرده و قبل از نصب یک آنتی ویروس از صحت عملکرد آن اطمینان حاصل کنید. برای اینکه کار شما را در این زمینه راحت تر کنیم در این مقاله قصد داریم تا شما را با بهترین و قابل اعتماد ترین اپل های آنتی ویروسی که در حال حاضر برای سیستم عامل آندروید در دسترس هستند آشنا کنیم. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
1. Avast Mobile Security
یک ابزار امنیتی کامل برای دستگاه اندرویدی شما
اپلیکیشن Avast Mobile Security یکی از محبوب ترین آنتی ویروس های اندرویدی است که تا به حال بیش از 100 میلیون بار توسط کارگران اقصی نقاط جهان نصب شده است و در حال حاضر امتیاز 4.5 از 5 را در گوگل پلی به خود اختصاص داده است.
نسخه های مختلف آنتی ویروس Avast همواره از دقت بالایی برخوردار بوده و یکی از مطرح ترین آنتی ویروس های رایگان رایانه های شخصی نیز به شمار میروند. عملکرد Avast پس از سال 2016 و با خرید AVG توسط شرکت سازنده، بسیار بهتر از قبل هم شده است. در نتیجه تمام این اقدامات و تجربه چندین ساله Avast این آنتی ویروس رایگان موفق شده تا از هر دو تست AV Test و AV Comparative سربلند بیرون آمده و 100 درصد موارد مشکوک را به درستی شناسایی کند.
آنتی ویروس Avast Mobile Security قابلیت های بسیار زیادی را در خود گنجانده که برای یک نرم افزار رایگان بسیار قابل توجه است. از جمله قابلیت های این آنتی ویروس می توان به امکان اسکن تمامی فایل ها و اپل ها، سپر وب که توانایی شناسایی و بلاک کردن لینک های مخرب را دارد و همچنین امکان مونیتوریگ شبکه وای فای خانگی جهت تأمین امنیت آن، اشاره کرد.
این آنتی ویروس رایگان علاوه بر قابلیت های اصلی خود، برخی قابلیت های امنیتی و بهینه سازی اضافه هم دارد که از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد: مسدود کننده شماره، ایجاد یک فضای امن برای عکس های شخصی کاربر، پاک کننده فایل های زائو جهت آزاد سازی حافظه داخلی گوشی، و یک ابزار قدرتمند برای بهینه سازی تنظیمات مختلف سیستم جهت افزایش طول عمر باتری.
با اینکه Avast Mobile Security به صورت رایگان عرضه شده اما نسخه رایگان آن دارای برخی آگهی های تبلیغاتی است که با ارتقاء برنامه به نسخه پریمیوم دیگر نمایش داده نخواهند شد. علاوه بر این با خرید نسخه پریمیوم می توانید به برخی امکانات دیگر مانند ابزار ضد سرقت، قابلیت قفل اپلیکیشن ها، و تماس مستقیم با بخش پشتیبانی از داخل خود برنامه، دسترسی داشته باشید.
لینک دانلود از گوگل پلی و کافه بازار
2. Avira Antivirus Security 2018
با این آنتی ویروس قدرتمند و دقیق یک قفل محکم و نفوذ ناپذیر به گوشی اندرویدی خود بزنید.
اویرا بیش از هر چیز به عنوان یک آنتی ویروس رایگان قدرتمند برای رایانه های شخصی شناخته می شود، اما نسخه اندرویدی آن هم محصولی قابل توجه است. اپلیکیشن Avira Antivirus Security 2018 با قابلیت های عالی خود در زمینه مبارزه با انواع مختلف بدافزارها توانسته نظر مثبت میلیون ها کاربر را در سراسر جهان به خود جلب کند.
موتور آنتی ویروس کامل و قدرتمند اویرا قادر است تا قبل از نصب تمامی اپلیکیشن ها آن ها را اسکن کرده و همچنین فایل های ذخیره شده در حافظه داخلی گوشی را بررسی نموده و موارد مشکوک را در کمترین زمان ممکن شناسایی کند. تست های مستقلی که بر روی اویرا انجام شده نشان می دهد که این آنتی ویروس قادر است به طور معمول 100 درصد بدافزارها را با موفقیت شناسایی کند.
اویرا همچنین ادعا دارد که قابلیت ویژه ضد باج افزار این برنامه هر ماه چندین و چند حمله باج افزاری را با موفقیت خنثی میکند.
یکی دیگر از قابلیت های کلیدی این نرم افزار، رصد کردن مداوم وب جهت حفاظت از اطلاعات شخصی شما در فضای مجازی است و به عنوان مثال اگر ایمیل شما مورد حمله هکرها قرار گرفته و اطلاعات شخصی تان در معرض خطر قرار بگیرد، بلافاصله مطلع خواهید شد. این قابلیت یکی از کلیدی ترین ویژگی های اویرا است که در کمتر آنتی ویروس رایگان دیگری می توانید آن را بیابید.
از دیگر ویژگی های آنتی ویروس موبایلی اویرا می توان به قابلیت ضد سرقت و همچنین اعلام هشدارهای امنیتی لازم در خصوص نقض حریم خصوصی کاربر توسط اپلیکیشن های نصب شده بر روی گوشی اشاره کرد. همه این ها در حالی است که با استفاده از کنسول تحت وبلاگ این آنتی ویروس قدرتمند می توان تنظیمات مختلف آن را از راه دور نیز تغییر داده و بدین ترتیب چندین دستگاه مختلف مجهز به اویرا را به صورت یکجا کنترل کرد.
با در نظر گرفتن تمام این ویژگی ها می توان گفت Avira Antivirus Security 2018 بل وجود رایگان بودن قادر است تا امنیت کامل گوشی هوشمند شما را تأمین کند. البته ممکن است در حین کار با این اپلیکیشن به برخی مشکلات هم برخورد کنید که البته با انجام آپدیت های عرضه شده از سوی توسعه دهندگان این مسئله نیز قابل رفع است. در انتها توجه داشته باشید که نسخه رایگان اویرا امکان بلاک کردن سایت های آلوده و فیشینگ را نگاشته و همچنین آپدیت های آن هم با فاصله های زمانی بیشتری ارائه می شوند. بنابراین اگر این موارد برایتان از اهمیت بالایی برخوردار هستند بهتر است به سراغ نسخه پولی آن بروید.
لینک دانلود از گوگل پلی و کافه بازار
3. Bitdefender Antivirus Free
یک ابزار سبک برای مبارزه با بدافزارها از شرکتی نام آشنا و معتبر
موتور آنتی ویروس Bitdefender یکی از دقیق ترین و قابل اعتماد ترین موتورها بوده و معمولا در بیشتر تست های انجام شده در صدر لیست قرار میگیرد.
به عنوان مثال این شرکت توانست در تست امنیتی AV Comparative در ماه های نوامبر و ژوئیه 2017 رده دوم را پس از آنتی ویروس پاندا به خود اختصاص داده و بالاتر از نام های آشنایی مانند کسپرسکی، اویرا و Avast قرار بگیرد.
به طور معمول برای بهره مندی از ابزارهای امنیتی پیشرفته باید بابت خرید آنتی ویروس مبلغی را هزینه کنید اما Bitdefender چنین سطح محافظتی بالایی را که اکثر رقبا به صورت پولی در اختیار کاربر می گذارند، در نسخه رایگان خود عرضه کرده است.
فناوری اتوپایلوت Bitdefender استفاده از این آنتی ویروس را بسیار ساده کرده و بسیاری از تنظیمات و تصمیمات امنیتی به صورت کاملا خودکار توسط برنامه اعمال می شوند. تمام برنامه های جدیدی که بر روی گوشی خود دریافت می کنید در حین دانلود شدن اسکن می شوند و بدین ترتیب قبل از یک اپلیکیشن آلوده بخواهد آسیبی به گوشی شما وارد کند، شناسایی خواهد شد. البته محتویات حافظه داخلی گوشی هم مدام توسط آنتی ویروس در حال چک شدن بوده و به محض مشاهده موردی مشکوک، نسبت به مقابله با آن اقدام خواهد شد.
یک نکته جالب در مورد Bitdefender این است که برنامه کاملاً مبتنی بر فضای ابری بوده و در نتیجه میزان استفاده از منابع گوشی به شکل قابل توجهی کاهش می یابد. همچنین بهره گیری از فضای ابری باعث شده تا نیازی به دانلود فایل های آپلود آنتی ویروس نداشته و همواره از کار کردن با یک آنتی ویروس به روز و قابل اطمینان لذت ببرید.
البته با تمام این توصیف ها، نسخه رایگان Bitdefender برخی محدودیت هایی هم دارد. به عنوان مثال یکی از مهمترین محدودیت های آن عدم اسکن لحظه ای صفحات وب است و بنابراین نباید انتظار بلاک کردن سایت های مخرب را توسط این آنتی ویروس داشته باشید. اما قدرت Bitdefender چنان بالا است که میتوان از این مورد چشم پوشی کرده و برای اسکن صفحات وب از یک برنامه جداگانه دیگر استفاده نمود.
لینک دانلود از گوگل پلی و کافه بازار
4. Norton Security and Antivirus
آنتی ویروسی با طراحی هنرمندانه از یکی از شرکتهای باسابقه این صنعت
نورتون برای کاربران قدیمی ویندوز نامی آشنا است و این آنتی ویروس قدرتمند که از تولیدات Symantec می باشد زمانی انتخاب اول بیشتر کاربران سیستم عامل ویندوز مایکروسافت به شمار می رفت. چند سالی است که با رونق گرفتن گوشی های هوشمند Symantec برنامه هایی را نیز برای استفاده در این دستگاه ها تولید کرده که اتفاقا از کیفیت بالایی هم برخوردار هستند. آنتی ویروس نورتون یکی از این دسته اپلیکیشن ها است که توانسته در سیستم عامل آندروید مخاطبین زیادی به دست آورد.
این آنتی ویروس بر پایه سرویس قدرتمند Mobile Insight نورتون بنا شده است. سرویسی که میلیون ها اپلیکیشن اندرویدی را آنالیز کرده و روزانه صدا برنامه جدید را نیز اضافه می کند. Mobile Insight نه تنها بدافزارهای شناخته شده را در اپلیکیشن ها شناسایی میکند بلکه با بررسی دقیق اپ ها و استفاده از تکنیک های مختلف می تواند خطرهای بالقوه را نیز تشخیص داده و قبل از اینکه آسیبی به گوشی و اطلاعات کاربر برسانند، هشدارهای لازم را به کاربر بدهد.
نتایج به دست آمده از آنتی ویروس نورتون در اغلب موارد بسیار ایده آل بوده اند و این برنامه توانسته 100 درصد بدافزارهای آزمایشی در تست اخیر AV Comparative را به درستی شناسایی کند.
آنتی ویروس نورتون همچنین از قابلیت های ضد سرقت خوبی هم بهره مند می باشد که امکان قفل دستگاه، پاک کردن اطلاعات آن و تعیین موقعیت گوشی را از راه دور و از طریق سرویس پیام کوتاه مهیا میکند.
تنها محدودیتی که در نسخه رایگان نورتون وجود دارد فقدان قابلیت اسکن صفحات وب است. با وجود اینکه کماکان می توانید با استفاده از ابزار جستجوی امن نورتون تا حدودی از ورود به وبلاگ سایت های خطرناک جلوگیری کنید اما برای بهره مندی از فناوری قدرتمند SafeWeb نورتون باید نسخه پولی یا پریمیوم آن را خریداری کنید.
لینک دانلود از گوگل پلی و کافه بازار
5. Sophos Mobile Security
یک بسته امنیتی کامل بدون هیچگونه آگهی درون برنامه ای یا محدودیتی
کمپانی Sophos یکی از شرکت های امنیتی نام آشنا و با سابقه است که از سال 1985 مشغول توسعه برنامه های آنتی ویروس می باشد. با اینکه اغلب تولیدات این شرکت برای استفاده در مراکز تجاری و صنایع مختلف طراحی شده اما برخی از محصولات نیز به صورت رایگان در اختیار عموم کاربران اعم از عادی و حرفه ای قرار گرفته و می توانید از آن ها استفاده کنید.
اپلیکیشن Sophos Mobile Security یک آنتی ویروس کامل و قدرتمند برای گوشی های اندرویدی است که بدون هیچگونه تبلیغات آزاردهنده، محدودیت های نرمافزاری و درخواست مکرر برای ارتقاء به نسخه پولی، امنیت کاملی را برای گوشی به ارمغان می آورد.
ابزارهای مقابله با بدافزار در این آنتی ویروس شامل اسکن خودکار اپلیکیشن ها در هنگام نصب آن ها و همچنین امکان زمانبندی اسکن اپلیکیشن ها و فایل های موجود در حافظه داخلی گوشی است. نتایج به دست آمده توسط Sophos تقریبا در تمامی تست ها خوب و قابل قبول بوده و به عنوان مثال در تست های AV Test و AV Comparative این آنتی ویروس قدرتمند توانسته 100 درصد بدافزارهای نمونه را شناسایی کند.
این آنتی ویروس در زمینه محافظت صفحات وب هم عملکرد بسیار خوبی دارد و با قابلیت مسدود سازی هوشمند آدرس های آلوده و همچنین اسکنر ایمن کدهای QR قادر است شما را از ورود به سایت های خطرناک محافظت کند.
اپلیکیشن Sophos با دارا بودن مجموعه کاملی از ابزارهای امنیتی شما را از دیگر برنامه ها بی نیاز کرده و امنیت کاملی را برای گوشی تان به ارمغان خواهد آورد. از جمله ابزارهای موجود در این برنامه آنتی ویروس به این موارد میتوان اشاره کرد: قابلیت ضد سرقت و کنترل از راه دور از طریق پیامک، محافظت از اپلیکیشن های حساس از طریق اختصاص پسورد، ارائه توصیه های امنیتی و محافظتی لازم به کاربر، محافظت در برابر اسپم ها به جهت جلوگیری از تماس های ناخواسته، مدیریت پسورد سازگار با KeePass، و یک حالت ویژه برای نظارت و کنترل همزمان تمامی دستگاه هایی که به Sophos مجهز شدهاند.
آنتی ویروس Sophos Mobile Security با استفاده از پایگاه داده خود که هر روز یکبار به روزرسانی میشود، اقدام به شناسایی ویروس ها و بدافزارها کرده و بدین ترتیب گوشی شما حتی در برابر جدیدترین ویروس ها هم محافظت خواهد شد. البته روش آپدیت روزانه در مقابل ویژگی استفاده از پایگاه داده ابری که در آنتی ویروس هایی مانند Bitdefender به کار گرفته می شود، نسبتا ضعیف تر بوده و در شناسایی ویروس های جدید ممکن است کمی تأخیر داشته باشد.
لینک دانلود از گوگل پلی و کافه بازار
من از Dr.web استفاده میکنم.
و هرچی برنامه ایرانی دان میکنم همش ویروس!!
مراقب برنامه های ایرانی باشیم…..