6 راه برای جلوگیری از همگام‌سازی گوشی با حساب کاربری گوگل

آیا شده هنگام آغاز به کار با یک گوشی اندرویدی جدید ببینید که تمام مخاطبان‌تان در گوشی جدیدتان وارد شده‌اند؟ شاید در ابتدا کمی گیج‌کننده باشد ولی دلیل ساده‌ای دارد. اگر با حساب کاربری گوگل خود وارد گوشی جدیدتان شده‌اید تمام مخاطبان حساب کاربری‌تان به گوشی‌ جدیدتان اضافه می‌شوند. در این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم که چطور بدون چنین همگام‌سازی (sync یا سینک) ناخواسته‌ای، حساب کاربری خود را به گوشی اضافه کنید.

حتی زمانی که حساب کاربری شخص دیگری را به گوشی‌تان اضافه کنید مخاطبان آن‌ها به گوشی‌تان اضافه می‌شوند. مشکل این است که گرچه گوگل به شما این امکان را می‌دهد که همگام‌سازی مخاطبان‌تان را متوقف کنید، ولی فقط بعد از شروع همگام‌سازی است که می‌توانید این کار را انجام دهید. به این ترتیب چنین امکانی عملاً استفاده‌ای ندارد. به طور خلاصه نمی‌توانید انتخاب کنید چه چیزهایی با حساب کاربری گوگل‌تان همگام‌سازی شوند.

در این مقاله به شما می‌گوییم چطور مانع از همگام‌سازی حساب کاربری گوگل‌تان شوید. بگذارید ابتدا به بررسی کامل این مشکل بپردازیم.

مشکل همگام‌سازی گوگل چیست؟

وقتی حساب کاربری گوگل را به گوشی اندرویدی‌تان اضافه می‌کنید، چه حساب اصلی و چه حسابی فرعی‌تان باشد، همه‌ی اطلاعات حساب کاربری‌تان با گوشی همگام‌سازی می‌شود. برای نمونه شاهد همگام‌سازی ایمیل‌ها، مخاطبان، عکس‌های گوگل فوتوز، تقویم، گوگل درایو و غیره خواهید بود. گوگل به شما حق تصمیم‌گیری نمی‌دهد. بیشتر کاربران از حساب‌های کاربری مختلفی استفاده می‌کنند تا این اطلاعات را از هم جدا کنند و همگام‌سازی همه‌ی این اطلاعات در گوشی اندرویدی‌تان مانع از چنین عملکردی می‌شود.

6 راه برای جلوگیری از همگام‌سازی حساب کاربری جدید در گوگل
صفحه‌ی Sync account در بخش تنظیمات حساب کاربری گوگل

ممکن است دلایل مختلفی برای عدم تمایل به همگام‌سازی اطلاعات حساب‌های کاربری گوگل وجود داشته باشد. برای نمونه شاید کسی دوست نداشته باشد اطلاعات تمام حساب‌های کاربری گوگل خود را در ترکیب با هم ببیند.

همینطور وقتی اپلیکیشنی را می‌خرید و می‌خواهید برای نمونه آن را روی گوشی کودک‌تان نصب کنید یکی از راه‌ها این است که حساب کاربری گوگل خود را روی آن گوشی اضافه کنید. ولی با انجام چنین کاری تمام اطلاعات شخصی‌تان از جمله مخاطبان، ایمیل‌ها و غیره در گوشی کودک‌تان همگام‌سازی می‌شوند. این موضوع از نظر حریم شخصی و امنیتی مشکل بزرگی است.

برای اجتناب از بروز این مشکلات باید حساب کاربری گوگل‌تان را بدون همگام‌سازی اضافه کنید. بگذارید ببنیم چنین کاری چطور انجام می‌پذیرد.

1. به سرعت همگام‌سازی را غیر فعال کنید

همانطور که پیش از این گفتیم گوگل به شما اجازه‌ی انتخاب نمی‌دهد و نمی‌توانید مشخص کنید که می‌خواهید چه چیزهایی را اضافه و کدام‌ها را حذف کنید. فقط بعد از همگام‌سازی مخاطبان می‌توانید این کار را انجام دهید که احمقانه است.

برای اجتناب از همگام‌سازی اطلاعاتی مانند مخاطبان باید به سرعت پس از افزودن حساب کاربریتان، همگام‌سازی را غیر فعال کنید. این کار را اینطور انجام دهید:

گام 1: حساب کاربری گوگل‌تان را به گوشی اضافه کنید. در مرحله‌ی آخر و پس از وارد کردن رمز عبورتان به سرعت گوشی را وارد حالت پرواز کنید. پیشنهاد می‌کنم که این کار را هر چه سریع‌تر و در کمتر از چند ثانیه انجام دهید.

6 راه برای جلوگیری از همگام‌سازی حساب کاربری جدید در گوگل

گام 2: پس از ورود به حالت پرواز، به صفحه‌ی حساب کاربری اضافه شده‌تان در Settings > Accounts بروید.

6 راه برای جلوگیری از همگام‌سازی حساب کاربری جدید در گوگل

گام 3: حساب کاربری گوگل‌تان را انتخاب کنید. سپس Account sync یا Sync account را انتخاب کنید.

6 راه برای جلوگیری از همگام‌سازی حساب کاربری جدید در گوگل

6 راه برای جلوگیری از همگام‌سازی حساب کاربری جدید در گوگل

گام 4: گزینه‌هایی را که دوست ندارید همگام‌سازی شوند غیرفعال کنید.

6 راه برای جلوگیری از همگام‌سازی حساب کاربری جدید در گوگل

گام 5: سپس حالت پرواز را خاموش کنید. با اینکار دوباره به اینترنت وصل می‌شوید و همگام‌سازی فقط برای گزینه‌هایی که انتخاب کرده‌اید انجام می‌شود.

2. غیر فعال کردن اپ‌ها

مشکل داده‌های شما در گوگل این است که حتی اگر همگام‌سازی را غیرفعال کنید، همانطور که در قسمت قبلی این کار را انجام دادیم، اپ‌ها باز هم به اطلاعات حساب کاربری گوگل شما دسترسی دارند.

برای نمونه اگر همگام‌سازی جیمیل را غیر فعال کنید می‌بینید که دیگر نوتیفیکیشنی در این زمینه دریافت نمی‌کنید. ولی اگر اپ جیمیل را باز کنید متوجه می‌شوید که همه‌ی ایمیل‌های شما همگام‌سازی شده‌اند و فقط نوتیفیکیشن‌هایشان را دریافت نمی‌کنید و هر ایمیل جدیدی به طور خودکار وارد جیمیل‌تان می‌شود.

اگر نمی‌خواهید این اپ‌ها به اطلاعات شخصی‌تان دسترسی داشته باشند می‌توانید آن‌ها را غیرفعال کنید. غیرفعال کردن اپ‌ها به این معنی است که دیگر در فهرست اپ‌ها و صفحه‌ی خانه قابل مشاهده نیستند. البته که اگر این کار را بکنید دیگر نمی‌توانید در آن گوشی با حساب‌های کاربری دیگر هم از این اپ‌ها استفاده کنید. اگر با این موضوع مشکلی ندارید به شیوه‌ی زیر این کار را انجام دهید.

گام 1: در گوشی‌تان به Settings و سپس Apps & notifications یا Apps بروید.

6 راه برای جلوگیری از همگام‌سازی حساب کاربری جدید در گوگل

گام 2: Gmail یا اپ دیگری را که می‌خواهید غیرفعال کنید انتخاب کنید.

6 راه برای جلوگیری از همگام‌سازی حساب کاربری جدید در گوگل

گام 3: گزینه‌ی Disable را بزنید.

نکته: برای فعال کردن دوباره‌ی اپ همین کارها را انجام دهید و در گام آخر Enable را انتخاب کنید.

3. استفاده از چند حساب کاربری

اگر می‌خواهید اطلاعات دو حساب کاربری گوگل‌تان را جدا از هم نگاه دارید و به همین دلیل همگام‌سازی را متوقف کرده‌اید، می‌توانید این کار را با ایجاد حساب کاربری جدیدی در گوشی اندرویدی‌تان انجام دهید. گیج نشوید.

تمام گوشی‌های اندروید امکان استفاده‌ی چند کاربره را در خود دارند که به کاربران اجازه می‌دهد فضای مخصوص حساب کاربری خود را در گوشی داشته باشند و دیگران به اطلاعات شخصی‌شان دسترسی نداشته باشند.

گرچه چنین راه حلی کامل نیست می‌توانید زمانی از آن استفاده کنید که می‌خواهید گوشی‌تان را در اختیار کودک‌تان بگذارید. اینکه فضای جدایی با حساب کاربری گوگل دیگری در اختیارشان بگذارید زندگی‌تان را آسان‌تر می‌کند و البته که می‌توانید از روش اول‌مان برای متوقف کردن همگام‌سازی استفاده کنید.

برای افزودن کاربر به گوشی‌تان به Settings > System > Multiple users بروید و Add user را انتخاب کنید.

6 راه برای جلوگیری از همگام‌سازی حساب کاربری جدید در گوگل

4. از Second Space در MIUI استفاده کنید

اگر گوشی‌تان مجهز به MIUI (می‌یوآی، فیرم‌ور مخصوص شرکت شیائومی) است خوش‌شانس هستید. در MIUI می‌توانید بدون به‌اشتراک‌گذاری داده‌هایتان اپ‌هایتان را به اشتراک بگذارید. می‌توانید با استفاده از قابلیت Second Space این کار را انجام دهید. این امکان به جای امکان multiple users در گوشی‌های دیگر طراحی شده است.

وقتی می‌خواهید اپ‌های خریداری شده‌تان را با کودکان‌تان به اشتراک بگذارید می‌توانید از این قابلیت استفاده کنید. به Settings گوشی‌تان بروید و Second Space را انتخاب کنید. سپس باید اپ‌های این فضای دوم را انتخاب کنید. داده‌های شما در اپ‌های انتخاب شده و همچنین اپ‌های دیگر همگام‌سازی نمی‌شوند.

(تصویر)

5. از Family Sharing در گوگل پلی استفاده کنید

گاهی اوقات دوست داریم داده‌هایی را که از گوگل پلی خریده‌ایم به اشتراک بگذاریم که می‌توانند شامل اپ‌ها، فیلم‌ها، بازی‌ها، سریال‌ها و غیره باشند. برای این کار معمولاً حساب کاربری گوگل خود را در گوشی شخص دیگری وارد می‌کنیم که در این حالت همه چیز همگام‌سازی می‌شود.

به عنوان راه حلی جایگزین می‌توانید از Family Sharing در گوگل پلی استفاده کنید. این امکان به شما اجازه می‌دهد محتوای خریداری شده‌تان را با 5 عضو خانواده‌تان به اشتراک بگذارید و هر کس می‌تواند از حساب کاربری گوگل خود استفاده کند.

با گوگل یا بی گوگل؟!

زندگی بسیار آسان می‌شد اگر گوگل گزینه‌هایی برای فعال یا غیرفعال کردن همگام‌سازی در زمان افزودن حساب کاربری جدید گوگل تعبیه می‌کرد. اگر چنین انتخابی داشتیم دیگر نیازی نبود که از این راه‌حل‌ها استفاده کنیم. متأسفانه چنین امکانی وجود ندارد و امیدواریم گوگل متوجه این موضوع شود و آن را رفع کند.

آخرین اخبار تکنولوژی را در وب سایت دیجی رو دنبال کنید
منبع guidingtech
مطالب مرتبط

دیدگاه خود را ثبت کنید