ماه گذشته و در پی انتشار گزارشهایی در مورد امکان شنود مکالمات کاربران توسط گوشیهای آیفون یا سایر ابزارهای هوشمند تولید شده توسط اپل مانند بلندگوهای هوشمند، کمیته انرژی و بازرگانی ایالات متحده با ارسال نامهای به این شرکت خواستار ارائه توضیحاتی در این باره شد. حال، این غول تکنولوژی به نامه مذکور پاسخ داده و اعلام نموده که گوشیهای آیفون مکالمات افراد را شنود نکرده و در ضمن گفتههای کاربران نیز به هیچ وجه در اختیار افراد یا شرکتهای شخص ثالث قرار نمیگیرد. اپل در جوابیهای که منتشر کرده، اشاره نموده است که این شرکت به مشتری به دید یک کالا نگاه نمی کند و مدل تجاری اپل به هیچ وجه بر پایه جمعآوری اطلاعات شخصی کاربران برای استفاده در حوزههایی مانند تبلیغات، نبوده است.
در نامه اول که توسط قانونگذاران ارسال شده بود، آنها به طور خاص اشاره کرده بودند که گزارشهای منتشر شده نشان می دهند برنامههای شخص ثالث میتوانند به برخی دادههای دستگاهها دسترسی داشته باشند؛ دادههایی که به نظر میرسد جمعآوری آنها با به زبان آوردن کلماتی خاص مانند Hey, Siri یا OK Google یا Hey, Alexa آغاز می شود. پیش از این و در جریان رسوایی شرکت فیسبوک در سوء استفاده از اطلاعات شخصی کاربران، یکی از سناتورها از مارک زاکربرگ پرسیده بود که آیا شرکت متبوع وی از طریق میکروفون گوشیهای هوشمند به مکالمات افراد گوش میدهد یا نه، که وی در پاسخ گفته بود: نه. زاکربرگ، اینگونه صحبتها را ناشی از تئوری توطئه خوانده و اشاره کرده بود که اپلیکیشن فیسبوک به هیچ وجه جاسوسی کاربران را نمی کند.
مانند فیسبوک، اپل هم شنود مکالمات روزمره افراد را انکار می کند. به گفته این شرکت، سیستم تشخیص گفتار آیفون تنها به دو کلمه یعنی Hey Siri حساس است و با شنیدن این دستور صوتی فعال می شود. هنگامی که دستیار صوتی فعال می شود، بررسی می کند که آیا کاربر واقعاً قصد استفاده از آن را دارد یا نه، و هر چیزی که از آن بپرسید، به یک شناسه دستگاه تصادفی ربط داده می شود و نه آی دی اپل شما. علاوه بر این، شما می توانید شناسه دستگاه تصادفی را با خاموش و روشن کردن سیری و دیکشنری، تغییر دهید.
اپل در جوابیه خود همچنین توضیح می دهد که اطلاعات موقعیت مکانی افراد را چگونه مدیریت می کند. به گفته مدیران این شرکت، هیچ سابقهای از موقعیت مکانی افراد بر اساس نام یا اپل آی دی آنها ثبت نمی شود و اینکه اپل از اطلاعات مکانی افراد برای ارائه تبلیغات هدفمند استفاده نمی کند. این غول تکنولوژی اشاره کرده که تصمیم گیری در مرود ثبت اطلاعات موقعیت مکانی به خود کاربر واگذار شده و تمامی برنامهها نیز موظف شدهاند در هنگام نصب، از کاربران بپرسند که مایل به دریافت موقعیت مکانی توسط برنامه هستند یا نه.
اپل در بخش دیگری از نامه خود اشاره کرده که “ما معتقدیم حفظ حریم خصوصی یکی از حقوق بنیادی افراد است و به همین منظور محصولات و خدمات خود را به نحوی طراحی می کنیم که جمع آوری دادههای مشتریان به حداقل برسد.” همچنین اشاره شده که اپل هیچ نظارتی بر آنچه که توسعه دهندگان با داده های مشتریان خود انجام می دهند نداشته و نمیتواند داشته باشد و امکان جلوگیری از انتقال چنین دادههایی نیز وجود ندارد.