بالاخره پس از مدت ها انتظار گوشی گیمینگ ایسوس راگ فون 2 (Asus ROG Phone II) با صفحه نمایش 120 هرتزی و 10 بیتی HDR معرفی شد و قصد دارد تجربه بازی با موبایل را به یک سطح بالاتر ارتقاء دهد. ایسوس برای این گوشی لوازم جانبی متعدد و متنوعی در نظر گرفته و برای ارائه بهترین تجربه گیمینگ برای کاربران، با شرکت های مطرح بازیساز نیز همکاری نزدیکی داشته است. در ادامه با معرفی ایسوس راگ فون 2 با دیجی رو همراه باشید.
ایسوس در طراحی راگ فون 2 سعی کرده تا هم علاقه مندان بازی را کاملاً راضی کند و هم برای کسانی که به دنبال یک گوشی قدرتمند و رده بالا هستند اما علاقه ای به بازی ندارند، یک محصول ایده آل ارائه کند. برای همین و به منظور راضی کردن هر دو طیف از کاربران، دو رابط کاربری برای راگ فون 2 طراحی شده که به دلخواه می توان یکی از آن ها را انتخاب کرد. یکی از این رابط های کاربری به نسخه خام اندروید نزدیک بوده و دیگری نیز مختص گیمرها طراحی شده و ROG UI نام دارد.
ماهیت دوگانه این گوشی در سبک طراحی آن نیز کاملاً مشهود است. عرض بدنه راگ فون 2 برابر 78 میلی متر است که برای کار کردن یک دستی کاملاً مناسب بوده و زحمتی برای کاربر ایجاد نمی کند. اما در عین حال، ایسوس با بهینه سازی های خوبی که انجام داده، استفاده از گوشی در حالت افقی را نیز در بهترین حالت خود و کاملاً لذت بخش کرده است.
صفحه نمایش امولد 6.59 اینچی راگ فون 2 دارای ریفرش ریت 120 هرتزی بوده و میزان تأخیر آن نیز تنها 1 میلی ثانیه است (امکان استفاده از حالت 60 هرتزی و 90 هرتزی هم وجود دارد). سنسور لمسی این گوشی دارای نرخ نمونه برداری 240 هرتزی بوده و به لطف بهینه سازی های خوبی که بر روی هسته اندروید انجام شده، ایسوس ادعا می کند که توانسته تأخیر لمسی آن را از آیفون 10 اس مکس نیز کمتر کند. گوشی های آیفون در این زمینه همواره از سرعت بیشتری نسبت به گوشی های اندرویدی برخوردار بوده اند.
رزولوشن صفحه نمایش راگ فون 2 برابر 2340 در 1080 پیکسل بوده (با نسبت تصویری 19.5:9) و همان طور که گفتیم از فناوری HDR ده بیتی پشتیبانی می کند. محدوده نمایش رنگ این صفحه نمایش از DCI-P3 نیز فراتر رفته (108 درصد) و از دقت بسیار بالایی در نمایش رنگ ها برخوردار است.
ایسوس در این گوشی گیمینگ از لانچر بازی اختصاصی خود به نام Armoury Crate استفاده کرده که برای کسانی که تجربه کار کردن با سخت افزاری این شرکت را دارند، آشنا خواهد بود. این لانچر به کاربر اجازه می دهد تا تنظیمات مورد نظر خود را برای هر بازی به صورت جداگانه تعریف کنند. به عنوان مثال می توان تعیین کرد که یک بازی خاص در حالت 120 هرتزی اجرا شده و مود حداکثر کارایی X-mode برای آن فعال باشد. بک برنامه اختصاصی دیگر به نام Game Genie هم وظیفه مدیریت بخش هایی مانند اعلانها، تماس های ورودی و قفل کردن میزان روشنایی صفحه در یک حد مشخص را بر عهده دارد.
برای ارائه بهترین تجربه گیمینگ، دو بلندگوی استریو با پشتیبانی از فناوری DTS:X Ultra در جلوی بدنه تعبیه شده که می توانند صدای چند کاناله را شبیه سازی کنند. ایسوس با بهبودهایی که در این بلندگو انجام داده، میزان بلندی صدای آن را نسبت به نسخه اول راگ فون تا 2.5 برابر بیشتر کرده است.
دکمه های AirTrigger هم نسبت به نسخه اول بهبود یافته تر شده است. در واقع دیگر لازم نیست انگشت خود را هر بار از روی آن ها بردارید، بلکه مانند دکمه های بالایی دسته های کنسولی می توانید انگشت خود را بر روی آن ها قرار داده و در مواقع لزوم دکمه ها را فشار دهید. در ضمن، این دکمه ها در راگ فون 2 از یک جسچر جدید هم پشتیبانی می کنند.
ایسوس برای راگ فون 2 دو موتور لرزشی هم در نظر گرفته که یکی در سمت راست و دیگری در سمت چپ بدنه تعبیه شده است. این موتورها در بازی هایی مانند آسفالت 9 قادر به تولید بازخوردهای لرزشی جهتی بوده و لذت بازی را چند برابر می کنند. این موتورهای لرزشی توسط دکمه های AirTrigger هم مورد استفاده قرار می گیرند و کاری می کنند که کاربر در هنگام لمس این دکمه ها حس فشردن دکمه های فیزیکی و واقعی را داشته باشد. ایسوس با بهینه سازی هایی که انجام داده موفق شده میزان تأخیر در بازخورد لمسی این را برای دکمه های AirTrigger به 20 میلی ثانیه برساند، یعنی در واقع بین لمس کلیدها و فعال شدن موتورهای لرزشی هیچ فاصله ای احساس نخواهید کرد.
یک جک 3.5 میلی متری هدفون هم برای راگ فون 2 در نظر گرفته شده که باز هم از تأخیر بسیار کمی برخوردار بوده و صدای محیط بازی را در کمترین زمان ممکن به گوش کاربر می رساند. همچنین چهار میکروفون در قسمت های مختلف گوشی تعبیه شده تا در هر شرایطی که آن را در دست بگیرید، صدای شما با بالاترین کیفیت به گوش همتیمیهایتان برسد.
همان طور که می بینید، ایسوس تمام بخش های راگ فون 2 را برای ارائه یک تجربه گیمینگ لذت بخش و وران بهینه سازی کرده است. از دیگر موارد می توان به دوربین سلفی 24 مگاپیکسلی گوشی اشاره کرد که برای استفادده در حالت افقی کاملاً بهینه شده است. همچنین آنتن راگ فون 2 به شکلی طراحی شده که دارای کمترین تأخیر در اتصال وای-فای بوده و یک اتصال پایدار را در اختیار گیمرها قرار دهد؛ چیزی که در زمان انجام بازی های آنلاین و رقابتی اهمیت بسیار زیادی دارد.
ایسوس راگ فون 2 قدرت پردازشی خود را از جدیدترین تراشه کوالکام به نام اسنپدراگون 855 پلاس می گیرد. همان طور که احتمالاً می دانید در این مدل، پردازنده گرافیکی ادرنو 640 به سرعت 675 هرتز اورکلاک شده و عملکرد آن در مقایسه با اسنپدراگون 855 حدود 15 درصد بهتر شده است. پردازنده اصلی این تراشه هم اورکلاک شده که البته میزان بهبود عملکرد چندان چشمگیر نبوده و تنها 4 درصد می باشد.
همان طور که می دانید اجرای بازی های گرافیکی و سنگین فشار زیادی به پردازنده و کل گوشی وارد می کند و به همین منظور ایسوس برای خنک نگه داشتن راگ فون 2 دریچه هایی را در داخل بدنه تعبیه کرده که گرما را از محفظه اصلی به دریچه خارجی منتقل کنند. همچنین در داخل جعبه بسته بندی گوشی نسل دوم خنک کننده ایسوس به نام AeroActive Cooler II تعبیه شده که با اتصال آن به پشت بدنه می توان دما را به میزان قابل توجهی کاهش داد. این خنک کننده در مقایسه با نسل اول سر و صدای بسیار کمتری ایجاد کرده و در هنگام انجام طولانی مدت بازی می توان به راحتی از آن استفاده کرد. البته این خنک کننده یک کارایی دیگر هم دارد و می توان به عنوان پایه نگهدارنده گوشی نیز از آن استفاده کرده و با قرار گوشی در روی میز، بازی را با یک دسته بی سیم انجام داد.
یکی دیگر از لوازم جانبی طراحی شده برای راگ فون 2، گیم پد ROG Kunai است. این طور که به نظر می رسد ایسوس در طراحی این گیم پد از کنسول نینتندو سوییچ الهام گرفته و حالت های بسیار مشابهی را نیز برای آن در نظر گرفته است.
در اولین حالت می توان دو تکه از گیم پد را مانند جوی کان های سوییچ به دو طرف گوشی وصل کرده و به عنوان یک کنسول قابل حمل از آن استفاده کرد. یا اینکه می توان این دو تکه را به همدیگر متصل کرده و به عنوان یک کنترلر بی سیم از آن بهره گرفت. در این حالت می توان از یکی از داک های WiGig ، Pro Dock یا Mobile Desktop Dock برای انتقال خروجی تصویر گوشی به تلویزیون یا مانیتور استفاده کرده و بازی را بر روی یک صفحه نمایش بزرگ تجربه کرد.
از گیم پد Kunai Gamepad می توان به همراه TwinView Dock II هم استفاده کرد. TwinView Dock II یک صفحه نمایش لمسی ثانویه را که مانند نمایشگر اصلی دارای ریفرش ریت 120 هرتزی و تأخیر 1 میلی ثانیه ای است به گوشی اضافه کند و البته یک باتری 5000 میلی آمپری جداگانه و یک سیستم خنک کننده هم برای آن در نظر گرفته شده است. ایسوس در طراحی این داک کاملاً تجدید نظر کرده تا وزن آن را کمتر کرده و تعادل بیشتری نیز به آن ببخشد. به غیر از آسفالت 9، بازی Shadowgun Legends هم از TwinView Dock II پشتیبانی کرده و می توانید از قابلیت های نمایشگر دوم در آن به شکلی کاملاً خاص و کاربردی بهره مند شوید.
حال که صحبت از باتری شد، باید اشاره کنیم که خود راگ فون 2 از یک باتری بزرگ و 6000 میلی آمپر ساعتی برخوردار است که می تواند انرژی کافی برای بازی کردن را در اختیار گوشی قرار دهد. برای اینکه ایده بهتری از میزان نگهداری شارژ این باتری داشته باشید، بهتر است بدانید که با یک بار شارژ کامل می توان 7 ساعت به صورت مداوم بازی اکشن و آنلاین PUBG را انجام داد! علاوه بر طول عمر بالا، سرعت شارژ راگ فون 2 هم بسیار بالا است. ایسوس یک شارژر سریع 30 واتی موسوم به ROG HyperCharge برای این گوشی طراحی کرده که از کابل 3A استاندارد استفاده می کند. همچنین راگ فون 2 از فناوری Quick Charge 4.0 نیز پشتیبانی می کند.
از آنجا که دوربین پشتی گوشی برای گیمرها از کمترین اهمیت برخوردار است، به طور مفصل به این بخش نپرداختیم. اما باید اشاره کنیم که راگ فون 2 در پشت بدنه خود از همان ماژول دوربینی بهره می برد که پیش از این در ایسوس ذنفون 6 نیز به کار گرفته شده است. این ماژول دوربین از یک لنز اصلی 48 مگاپیکسلی Quad Bayer به همراه یک لنز 13 مگاپیکسلی با زاویه دید 125 درجه ای تشکیل شده و برای یک گوشی گیمینگ بسیار مناسب و کافی است. البته برخلاف ذنفون 6 هیچ خبری از مکانیزم چرخشی در دوربین نیست و همان طور که اشاره کردیم یک دوربین سلفی جداگانه 24 مگاپیکسلی هم برای راگ فون 2 در نظر گرفته شده است.