آی پینز

7 عادت بدی که همین حالا باید ترک کنید!

در مقاله امروز قصد داریم 7 عادت بدی که باید هرچه زودتر آن‌ها را ترک کنیم مورد بررسی قرار دهیم. اگر می‌خواهید ارتباطات درستی ایجاد کنید باید همین حالا انجام این عادت‌ها، رفتارها و کارهای بد را متوقف کنید. مسلماً همه ما در برهه‌ای از زندگی خود درگیر انجام حداقل یکی از این عادات و رفتارهای نادرست بوده‌ایم. در حقیقت هر کسی می‌تواند لیست زیر را به عنوان نتیجه کارنامه رفتار خود مشاهده کند. در ادامه به بررسی تک به تک این رفتارهای اشتباه می‌پردازیم.

1- به دنبال تائید گرفتن از دیگران نباشید

اولین عادت بدی که قطعاً خیلی از ما تجربه‌ کردیم، تلاش برای گرفتن تائید از اطرافیانمان است. به خاطر داشته باشید که شما باارزش و بی‌نظیرید. و اعماق درون شما از این خارق‌العاده بودن اطلاع دارد، پس همین حالا تائید گرفتن از دیگران را رها کنید.

  • ممکن است از خودتان بپرسید چرا باید این عادت را ترک کنم؟ در پاسخ باید بگوییم که این کار بی‌فایده است. اگر عمیقاً از درون احساس با ارزش بودن نکنید، هیچ عامل بیرونی نمی‌تواند در شما احساس باارزش بودن ایجاد کند. به دنبال راهی بگردید تا خودتان تأییدکننده کارهایتان باشید و به کلام دیگران متکی نباشید.

7 عادت بدی که باید ترک کنیم 1

2- به خاطر کسی که هستید عذرخواهی نکنید!

معذرت‌خواهی بسیار حائز اهمیت است و همه آدم‌ها باید به خاطر کار اشتباهی که انجام داده‌اند، عذرخواهی کنند؛ اما هیچ‌گاه نباید به خاطر کسی که هستید عذرخواهی کنید. برای بیان نظرات و افکار خود هیچ‌وقت معذرت‌خواهی نکنید. برای صداقت و اصالت خود معذرت‌خواهی نکنید و از همه مهم‌تر هیچ‌گاه برای این‌که خود واقعی‌تان هستید، عذرخواهی نکنید.

برای مثال شخصی به خاطر علاقه زیادی که به علم داشت، همیشه قبل از این‌که یکی از مطالعات علمی را عنوان کند از افراد حاضر برای علاقه‌ای که به علم داشت عذرخواهی می‌کرد. یکی از همین روزها یکی از همکارانش به او گفت: به خاطر علاقه‌ای که به موضوعات علمی داری عذرخواهی نکن، مالک و مسئول این ویژگی باش! حالا نوبت شما است تا این جمله را در زندگی خود به کار ببرید.

  • چرا؟ چون وقتی دست از عذرخواهی کردن برمی‌دارید، مالک افکار، نظرات، اعتقادات و صدای خودتان می‌شوید. برای تمرین، تمامی دفعاتی که برای موارد غیرضروری از دیگران عذرخواهی می‌کنید را به مدت یک هفته بشمارید و سپس همه آن سناریوها را مورد بررسی قرار دهید. آیا واقعاً متأسف هستید؟ یا فقط چون مضطرب بودید عذرخواهی کردید؟

7 عادت بدی که باید ترک کنیم 2

3- برتری دادن به خودتان را متوقف کنید

یکی دیگر از 7 عادت بدی که باید همین حالا رها کنید، برتری دادن به خودتان نسبت به سایر افراد است. برتری دادن درست همان لحظه‌ای است که شما ایده شخص دیگری را می‌گیرید و به آن‌ها می‌گویید که ایده بهتر و کامل‌تری از آن‌ها دارید یا از نظر قدی بلندتر و یا حتی باهوش‌تر از آن‌ها هستید. اگر به این عادت نادرست دچار هستید باید سریعاً آن را ترک کنید.

  • ممکن است بپرسید چرا ترک کردن این عادت تا به این اندازه حائز اهمیت است؟ در پاسخ باید بدانید که هیچ چیزی مثل خود برتری دادن باعث نمی‌شود تا اعتمادبه‌نفس و انرژی خود را از دست بدهید. توجه داشته باشید که برتری دادن به خود باعث تأثیرگذارتر شدنتان نخواهد بود و تنها شمارا مثل شخصی که تلاش می‌کند تا خودنمایی کند، نشان می‌دهد.

7 عادت بدی که باید ترک کنیم 3

4- بزرگ‌نمایی و اغراق نکنید

نام دیگر این عادت بدی که خیلی از ما به آن دچار هستیم، دروغ‌گویی است اما اگر بخواهیم دقیق‌تر به آن نگاه کنیم می‌توان گفت که اکثر افراد می‌کنند تا در مورد موضوعی که صحبت می‌کنند کمی اغراق و بزرگ‌نمایی را چاشنی کنند. دقت کنید که در این قسمت منظور ما اغراق بی‌ضرر در یک سناریو خوب نیست بلکه در مورد دامن زدن به شایعات، نگرانی‌ها و جلوه دادن یک شرایط به شکل درام و بیش‌ازحد بزرگ‌شده صحبت می‌کنیم.

  • چرا باید این عادت بد را کنار بگذاریم؟ غیبت به ما قدرت می‌دهد اما فقط یک دلیل برای غیبت کردن مردم وجود دارد و آن‌هم این است که اطلاع داشتن از چیزی که کمتر کسی از آن خبر داریم حس خوبی در ما ایجاد می‌کند. اما اغراق کردن و غیبت یکی از بدترین راه‌ها برای ارتباط برقرار کردن و تعامل با دیگران است چراکه شما برای خود و دیگران یک وضعیت درام ایجاد می‌کنید. نکته نهایی قابل‌توجه در این بخش این است که عینی و دقیق صحبت کنید، کمتر دروغ بگویید و غیبت کردن را رها کنید.

5- پیش‌داوری نکنید

پیش‌داوری کردن عادت بدی است که همه ما با آن مواجه شده‌ایم. جملاتی مثل: “میدانم که این موضوع اهمیتی ندارد ولی…” یا “مطمئن نیستم که این کار درسته اما…” نمونه‌هایی از پیش‌داوری و تائید صلاحیت گرفتن است. چند بار برایتان پیش آمده که داخل یک جلسه کاری یا کلاس دیده‌اید که کسی دستش را برای جواب دادن به یک پرسش بالا برده و 10 ثانیه اول جمله خود را به این شکل پیش‌داوری و تلاش برای تائید صلاحیت داشته است؟ این اتفاق بیشتر زمانی رخ می‌دهد که ما استرس این را داریم که مبادا حرفی که می‌زنیم به اندازه کافی خوب و مناسب نباشد.

  • چرا باید عادت مخرب پیش‌داوری را کنار بگذاریم؟ چون این کار نه تنها باعث تضعیف صحبت و ایده شما می‌شود (مرتبط با عادت شماره 2) بلکه باعث می‌شود تا دیگران هم خیلی به ایده شما اهمیتی ندهند. قاعده‌ای که در این موقع باید در ذهن داشته باشید این است که:

اگر مجبور شدید از جملات پیش‌داوری و تائید صلاحیت استفاده کنید، اصلاً حرفی نزنید. اگر به‌قدری مضطرب هستید که حتی نمی‌توانید مسئول و مالک جواب خودتان باشید، پس شاید هنوز جوابتان برای اشتراک‌گذاری آماده نیست.

7 عادت بدی که باید ترک کنیم 5

6- نکات منفی را پررنگ نکنید

چند بار برایتان پیش‌آمده که کسی به شما از بد بودن روزی که داشته گله کند و شما سعی در این داشته باشید که او را متقاعد کنید که شما روز بدتری را پشت سر گذرانده‌اید! تا به حال برای خودتان پیش آمده که یک خبر یا اتفاق بد برای کسی تعریف کنید و آن‌ها برای شما یک داستان “بدتری” را تعریف کنند؟ پر رنگ کردن نکات منفی درست نقطه مقابل تعریف و برتری دادن به خود است. اگر کسی روز بدی را پشت سر گذاشته، بدون این‌که نیاز باشد داستان بدتری را برایش تعریف کنید، سعی در درک کردن او داشته باشید.

  • ممکن است از خودتان بپرسید که چرا این موضوع عادت بدی تلقی می‌شود؟ در پاسخ باید بدانید که وقتی نکات منفی زندگی خود را در مقابل نگرانی‌ها و دغدغه‌های زندگی دیگران پررنگ می‌کنید در واقع عواطف و احساس آن‌ها را نادیده گرفته‌اید. انجام این کار نه تنها باعث ایجاد احساس بدتری در آن‌ها می‌شود بلکه شما فرصت برقراری یک ارتباط را از دست خواهید داد؛ چراکه با این کار به جای این‌که شخص مقابل برایتان احساس ناراحتی کند، به خاطر این‌که موضوعی که برایش حائز اهمیت بوده نادیده‌گیری شده احساس بد و ناراحتی بیشتری نسبت به خود خواهد داشت.

7 عادت بدی که باید ترک کنیم 6

7- تظاهر نکنید

تظاهر کردن عادت بدی است که همه ما چه در خود و چه هنگام مواجهه با دیگران متوجه آن شدیم. همین حالا از خودتان بپرسید که آیا تا به حال تظاهر به چیزی که نیستید کرده‌اید. این تظاهر کردن وقتی که کنار افراد خاصی هستید اتفاق می‌افتد؟ چه شرایط و مکانی باعث ایجاد احساس کم ارزشی در شما می‌شود؟ به دنبال دلیل این‌که چرا احساس ناکافی بودن می‌کنید، بگردید. از عوامل تحریک و ایجاد حس کم‌ارزشی خلاص شوید. از این لحظه به بعد به مکان‌هایی که باعث می‌شود مجبور به تظاهر کردن بشوید، نروید چراکه شما باید در قبال کسی که هستید احساس مسئولیت و مالکیت داشته باشید.

  • چرا؟ چون وقتی‌که شما مالک خود واقعیتان باشید، سایر افراد نیز به شما احترام می‌گذارند و حقیقی بودن وجودتان تبلور می‌کند. زمانی که تظاهر به کسی که نیستید می‌کنید، فرصت این‌که بتوانید به صورت حقیقی با فرد دیگر ارتباط برقرار کنید را از دست خواهید داد.

سؤال اصلی اینجاست که چرا ما درگیر عادت بدی که باعث ایجاد احساس بد درونی شده و نتایج نامطلوبی را در پی دارد می‌شویم؟ دلیل همه‌ آن‌ها به یک کلمه ختم می‌شود و آن هم ارزشمندی درون یا خود ارزشمندی است. وقتی ما احساس کنیم که لایق عشق، توجه و ارتباطات مؤثر نیستیم برای ثابت کردن خود شروع به تظاهر به چیزی که نیستیم و برتری دادن به خود برای گرفتن تائید از اطرافیانمان می‌کنیم. همیشه به خاطر داشته باشید که شما ارزشمند هستید و فقط باید علت آن را درون خود بیابید.

7 عادت بدی که باید ترک کنیم 7

چالش نهایی

برای رهایی از عادت بدی که زندگی‌مان را فراگرفته و پی بردن به ارزش درونی خود باید با یک چالش روبه‌رو شوید و آن هم این است که:

سه مورد از نکاتی که درباره خودتان، بیشتر از هر چیزی به آن افتخار می‌کنید را بنویسید

این موارد می‌تواند مهارت، اخلاق و منش، اتفاقات گذشته و یا چیزهایی که در زندگی‌تان هستند، باشند. نکات بارز، موفقیت‌ها یا دستاوردهای زندگی خود را که به آن افتخار می‌کنید را یادداشت کنید تا سرنخی برای دست یافتن به ارزش درونی شما باشد. به فهرستی که نوشتید، نگاه کنید و بدانید که شما مالک تمام این موارد هستید و این سرآغاز جاری شدن حس ارزشمندی در وجودتان خواهد شد.

منبع Science of People
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها