دانلود یک برنامه اندرویدی معمولا فرآیندی ساده است، تنها کافیست تا اپلیکیشن مورد نظر خود را در پلی استور پیدا کرده و سپس با لمس دکمه سبز “نصب” دانلود را آغاز کرده و منتظر بمانید تا عملیات نصب کامل شود. در سمت مقابل، حذف نرم افزارها از این سیستم عامل نیز کار چندان پیچیدهای نیست. با این حال، به عنوان یک کاربر اندرویدی هر از گاهی ممکن است با برنامههایی مواجه شوید که هیچ تمایلی برای حذف شدن نداشته و در مقابل این دستور شما مقاومت میکنند! این مشکل ممکن است علل مختلفی داشته باشد و برای همین تاحدودی نیازمند دانش نرم افزاری است. از آنجا که اغلب کاربران ممکن است دانش کافی برای ریشهیابی مشکل و حذف اپلیکیشن مورد نظر خود را نداشته باشند، در این مطلب تصمیم گرفتیم تا به چند راهکار اصلی در این خصوص بپردازیم. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
در اغلب موارد، مشکل حذف نشدن برنامهها به یکی از دو علت زیر رخ میدهد:
علت اول: برنامه به عنوان مدیر (administrator) تنظیم شده است
بهتر است بدانید که همه برنامههای اندرویدی از نظر میزان دسترسی به سیستم برابر نیستند. بعضی از این اپلیکیشنها نیاز به هیچ گونه امتیاز خاصی ندارند، در حالی که تعدادی دیگر از برنامهها نیازمند دسترسی به توابع خاص و پایگاههای داده گوشی شما دارند تا بتوانند به درستی کار کنند. در این بین برخی از برنامهها حتی نیاز به دسترسیهای مدیر دارند، مانند برنامههایی که برای ثبت رمز عبور، قفل یا باز کردن گوشی و ردیابی موقعیت مکانی آن مورد استفاده قرار میگیرند. در مورد این دسته از برنامهها، بدون لغو مجوز دسترسی مدیریتی اپلیکیشن قادر نخواهید بود آن را حذف کنید.
برای غیرفعال کردن دسترسی مدیریتی برنامه، ابتدا باید به منوی تنظیمات گوشی (Settings) مراجعه کنید. در این منو گزینهای تحت عنوان «امنیت» (Security) را پیدا کرده و سپس در این قسمت وارد بخش «مدیران دستگاه» (Device Administrators) شوید. البته توجه داشته باشید که در برخی گوشیها مانند گوشیهای سامسونگ، این گزینه با مراجعه به بخش “قفل صفحه نمایش و امنیت” (Lock Screen and Security) و سپس “تنظیمات امنیتی دیگر” (Other security settings) قابل دسترسی است. به هر حال اگر نتوانستید این گزینه را پیدا کنید، میتوانید از کادر جستجوی تعبیه شده در منوی تنظیمات استفاده کنید. پس از اینکه وارد این بخش شدید، ببینید آیا برنامه مورد نظر شما تیک خورده است یا نه. اگر برنامه دارای تیک است، تیک آن را بردارید. حالا با خیال راحت میتوانید به بخش مدیریت برنامهها مراجعه کرده و اپلیکیشن را از گوشی خود حذف کنید.
علت دوم: اپلیکیشن مورد نظر یکی از برنامههای پیش فرض گوشی یا بخشی از سیستم عامل آن است
یکی از مشکلاتی که اغلب کاربران گوشیهای اندرویدی با آن روبرو هستند این است که شرکت سازنده یا اپراتوری که گوشی را در اختیار آنها قرار داده، معمولاً تعدادی برنامه پیش فرض را بر روی گوشی نصب کردهاند که امکان حذف آنها نیز به روش معمول وجود ندارد. زیرا در واقع شرکت، این برنامه را به عنوان بخشی از سیستم عامل گوشی تعریف کرده است.
برای خلاص شدن از شر این برنامهها چندین روش مختلف وجود دارد. راحتترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که به جای حذف برنامه، آن را غیرفعال کنید. با این کار عملکرد برنامه به کلی متوقف شده و نخواهند توانست از منابع سیستم استفاده کند. برای غیر فعال کردن برنامهها میتوانید به منوی مدیریت اپها در تنظیمات گوشی مراجعه کرده و با لمس نام برنامه، گزینه Disable یا Turn off را در تنظیمات آن انتخاب کنید. خوبی این روش این است که اگر بعداً به هر دلیلی خواستید دوباره از برنامه استفاده کنید، میتوانید دوباره با مراجعه به همین بخش، آن را فعال کنید.
همان طور که گفتیم برای حذف برنامههای پیش فرض گوشی راههای دیگری مانند روت کردن گوشی هم وجود دارد که البته به علت باطل شدن گارانتی گوشی و مشکلاتی که ممکن است ایجاد کنید، این روش را پیشنهاد نمیکنیم.