گوگل برای اولین بار در سال 2011 کروم بوک را معرفی کرد، کروم بوک ها در واقع لپتاپ هایی هستند که از سیستم عامل کروم استفاده میکنند و ویژگی خاص این دستگاه این است که در واقع این لپتاپ ها در درجه اول برای استفاده در حین اتصال به اینترنت طراحی شدهاند و اکثر برنامهها و دیتاهای آن در فضای ابری قرار دارند.
از سال 2011 تا کنون کروم بوک مسیر طولانیای در جهت پیشرفت طی کرده است تا جاییکه انتظار میرود میزان تولید و عرضه این دستگاه در سال جاری نسبت به سال 2015 با رشد 18% ای همراه باشد و درحالیکه بازار کامپیوترهای شخصی رو به افول است، کروم بوک ها یکی از معدود نقاط این بازارند که همچنان سیر صعودی دارند. از سایر بخشهایی که در این بازار همچنان روند رو به رشد خود را حفظ کردهاند میتوان به کامپیوترهای شخصی مخصوص بازی و دستگاههای 2 کاره ویندوزی اشاره کرد.
در سال 2015 در مجموع 6.5 میلیون دستگاه کروم بوک در سراسر جهان عرضه شد و در حال حاضر انتظار میرود این رقم در سال جاری به 7.5 تا 8 میلیون دستگاه برسد. در سه ماهه نخست امسال، 1.65 میلیون نسخه از این دستگاه روانه بازار شد و هنوز آماری از تعداد کروم بوک عرضه شده در سه ماهه دوم سال 2016 منتشر نشده است. با وجود این افزایش اما این لپتاپ های مبتنی بر کروم تنها بخش کوچکی از بازار کامپیوترهای شخصی را تشکیل میدهد و انتظار میرود در سال 2016 در مجموع 290 میلیون دستگاه در این بازار عرضه شود.
طبق گزارش شرکت تحقیقات تکنولوژی Gartner، انتظار میرود فروش خوب کروم بوک در آمریکای شمالی همچنان ادامه داشته باشد، جاییکه 90% کروم بوک های سال گذشته در آن عرضه شد. کروم بوک در سایر نقاط جهان مانند آسیا، آمریکای جنوبی و آفریقا در مقایسه با آمریکای شمالی فروش خوبی ندارد، که علت آن بیشتر به دلیل مشکلات ارتباطی در این مناطق است چراکه برای استفاده از تمام پتانسیلهای این دستگاه نیاز به دسترسی کامل به اینترنت است. کروم بوک ها همچنین در مناطق خارج از شمال آمریکا به آسانی در دسترس نیستند که این نیز میتواند یکی از عوامل فروش کم این محصول در سایر نقاط جهان باشد. با این حال هنوز میتوان امیدوار بود کروم بوک در بازارهای دیگری نظیر استرالیا و نیوزلند نیز پیشرفت داشته باشد و به نظر میرسد مردم این کشورها به تازگی در حال آشنایی با مفاهیم و امکانات کامل این دستگاه اند.
به دلیل قیمت پایین و وزن کم کروم بوک، استفاده تحصیلی یکی از مهمترین موارد استفاده از این دستگاه به شمار میرود و دانشجویان و مراکز تحصیلی بخش عظیمی از خریداران این دستگاه را تشکیل میدهند. البته کروم بوک قادر نیست در تمام جهات جایگزین امکانات لپ تاپهای ویندوزی باشد به ویژه در بخش استفاده تجاری که بیشتر صاحبین کسب و کار ترجیح میدهند برنامههای خود را به صورت آفلاین اجرا کنند.
در همین رابطه گوگل قصد دارد به زودی پشتیبانی از اجرای برنامههای اندرویدی را به کروم بوک اضافه کند، اگرچه تمامی مدلها قادر به استفاده از این ویژگی نخواهند بود اما باید منتظر ماند و دید آیا این قابلیت جدید میتواند تاثیری در فروش بیشتر این محصول داشته باشد.