مطمئناً همهی ما فیلمهای زیادی دربارهی دایناسورها دیدهایم. از دایناسورهای وحشی و خشن گرفته تا دایناسورهای مهربانی که با دیدن فیلم آرزو میکردیم که کاش منقرض نشده بودند! در ادامه ۳۸ دانستنیشگفت انگیز دربارهی دایناسورها آورده شده که پیشنهاد میکنیم آنها را از دست ندهید چون چیزهای جذاب و جدیدی دربارهی آنها خواهید فهمید که تابحال نمیدانستید! پس با دیجی رو همراه باشید!
۱. دایناسورها خزندگانی هستند که از حدود ۲۳۰میلیون تا ۶۵میلیون سال پیشبر روی زمین میزیستهاند.
۲. دایناسورها در عصری از کرهی زمین که مزوزوئیک نامیده میشود میزیستهاند. آنها در هر سه دورهی این عصر یعنی تریاس، ژوراسیک و کرتاسه حضورداشتهاند.
۳.جمجمهی دایناسورها حفرههایی داشته که باعث سبکتر شدن جمجه میشده است. بعضی از آنها جمجمههایی بهاندازهی یک ماشین داشتهاند.
۴. دانشمندان تخمین میزنند که هزارگونه دایناسور غیر پرنده با ۵۰۰ سردهی متفاوت وجود داشتهاند. آنها بر این باورند که هنوز دایناسورهای بسیاری کشف نشدهاند و شاید عدد سردهها به ۱۸۵۰ برسد.
۵. دایناسورها در تمام قارهها، حتی قطب جنوب زندگی میکردهاند.
۶. نام مستعار کلرادو، استگوزاروس است چراکه اولین فسیل استگوزاروس ها در آنجا پیدا شد.
۷. برخی از دایناسورهای گیاهخوار باید روزانه حدود ۱ تن غدا میخوردند.
۸. بااینکه مردم عموماً تصور میکنند که دایناسورها خیلی غولپیکر بودهاند، اما آنها اغلب هماندازهی انسانها یا کوچکرتر بودهاند. دانشمندان بر این باورند که چون فسیل شدن استخوانهای بزرگ راحتتر است و ما عموماً این استخوانها را پیداکردهایم باور عموم این است که آنها حتماً خیلی غولپیکر بودهاند وگرنه بعضیهایشان در حد و اندازهی یک مرغ بودهاند!
۹. بعضی از دایناسورها دمی به بلندی ۴۵ فوت داشتهاند. اکثر دایناسورها دمهای بلندی داشتهاند که به آنها در حفظ تعادل هنگام دویدن کمک میکرده است.
۱۰. دایناسورها بر اساس استخوان لگنشان به ۲ دسته تقسیم میشوند. پرنده کفلان و خزنده کفلان. استخوانهای لگن خزنده کفلان همه به سمت عقب و فقط یکی به سمت جلو بوده است و استخوان لگن پرنده کفلان تماماً به سمت عقب بودهاند. دانشمندان بر این باورند که پرندگان امروزی از دایناسورهای خزنده کفلان تکاملیافتهاند.
۱۱. کلمهی «دایناسور» اولین بار توسط یک دیرینهشناس انگلیسی در سال ۱۸۴۳ ابداع شد. این کلمه یونانی است و به معنای مارمولک وحشتناک است و این وحشتناک بیشتر تاکید بر جثهی آنها دارد نه بر ترسناک بودنشان!
۱۲. اولین دایناسورهایی که در دوران تریاس و حدود ۲۳۰میلیون سال پیش وجود داشتند، کوچک و سبکوزن بودند. دایناسورهای بزرگتر در عصرهای ژوراسیک و کرتاسه پدید آمدند.
۱۳. دایناسوری که طولانیترین اسم را دارد میکروپاکیسفالوسور (مارمولک کوچک با سر ضخیم) است. فسیل این نوع دایناسور عموماً در چین یافت شده است.
۱۴. دایناسورها حدود ۱۶۵میلیون سال ساکن زمین بودهاند. انسانها فقط ۲میلیون سال است که بر زمین حضور دارند.
۱۵. بسیاری از دانشمندان بر این باورند که یک شهابسنگ عظیم ۶۵.۵میلیون سال پیش به شبهجزیرهی یوکاتان مکزیک اصابت کرده و باعث انقراض دایناسورها شده است. آنها بر این باورند که قطر این شهابسنگ ۶ مایل بوده و حفرهای بهاندازهی ۱۲ مایل ایجاد کرده است. احتمالاً این شهابسنگ نیروی عظیمی به پوستهی زمین وارد کرده و امواج لرزهای حاصل از آن در کل دنیا پراکندهشده است و این موضع باعث شده که هیچ حیوان دیگری بر روی خشکی، بهجز یک نوع سگ بزرگ، باقی نماند. هرچند حیواناتی مثل عروس دریایی، ماهیها، عقربها، پرندگان، حشرات، مارها، لاکپشتها، مارمولکها و تمساحها هم جان سالم به دربردهاند.
۱۶. هیچکس دقیقاً نمیداند که طول عمر دایناسورها چقدر بوده است. بعضی دانشمندان عقیده دارند که بعضی از آنها ۲۰۰ سال هم عمر میکردند.
۱۷. دانشمندان برای این انقراض بزرگ نظریههای متفاوتی دارند. برخی بر این باورند که پستانداران کوچک از تخمهای دایناسورها تغذیه میکردند و این باعث کم شدن و انقراض آنها شده است. بعضی دیگرها فرضیههای مانند اینکه بدن دایناسورها نسبت به مغزشان خیلی بزرگتر شده بوده، نبودن غذای کافی و تغییرات آب و هوایی را عنوان میکنند.
۱۸. بزرگترین تخم دایناسورها در حدود یک توپ بسکتبال بوده است.
۱۹. بیشتر دایناسورها گیاهخوار بودهاند.
۲۰. استگوزاروس ها کمترین نسبت مغز به حجم بدن را داشتهاند. بدن آنها هماندازهی یک ون اما مغز آنها بهاندازهی یک گردو بوده است.
۲۱. بعضی از بومیان آمریکا فکر میکردند که اسکلت دایناسورها متعلق به اجداد گاومیشهاست. انگلیسیها هم در ۳۰۰ سال پیش فکر میکردند که این اسکلتها مربوط به فیلها یا انسانهای غولپیکر هستند.
۲۲. اولین شواهد ثبتشده از کشف یک استخوان احتمالی مربوط به دایناسورها به ۳۵۰۰ سال پیش و در چین میشود. در آن زمان آنها نمیدانستند دایناسور چیست، به همین دلیل فکر میکردند که چیزی که پیداکردهاند مربوط به اژدهاست.
۲۳. بیشتر دایناسورهای گیاهخوار استخوانهای توخالی داشتهاند، به همین دلیل آنقدر که به نظر میآیند سنگین نیستند. این ویژگی در پرندگان هم وجود دارد.
۲۴. دایناسورهای گیاهخوار کوچک احتمالاً باهوشترین دایناسورها بودهاند.
۲۵. مغز نوزاد انسان از مغز دایناسورهای بالغ بزرگتر است. والها و دلفینها بزرگترین مغز را در بین حیوانات دارند.
۲۶. بیشتر دایناسورهای گوشتخوار بر روی ۲ پا حرکت میکردند. این باعث میشد سریعتر حرکت کنند و دستهایشان برای گرفتن طعمه آزاد باشد. اکثر دایناسورهای گیاهخوار هم بر روی ۴ پایشان حرکت میکردند تا بتوانند وزن سنگینشان را جابهجا کنند. بعضی از آنها میتوانستند مدت کوتاهی را بر روی دو پا بایستند.
۲۷. احتمالاً بعضی از دایناسورها پوستهای رنگی داشتهاند، اما دانشمندان هنوز از این قضیه مطمئن نیستند. چون احتمالاً اکثر آنها پوستهایی به رنگ سبز یا قهوهای داشتهاند تا بتوانند راحتتر در میان گیاهان و درختان پنهان شوند.
۲۸. دایناسورها اغلب سنگهای بزرگ میبلعیدند. این سنگها در معدهشان میماند و به هضم غذا کمک میکرد.
۲۹. سوروپادها بلندقدترین حیوانات تاریخ بودهاند. بعضیهایشان حتی ۲ برابر یک زرافه قد داشتهاند.
۳۰. برخی دانشمندان بر این باورند که تیرانوسو رکس ها میتوانستند با سرعت ۲۸ کیلوتر در ساعت بدوند. برخی هم بر این باورند که آنها اصلاًنمیتوانستند بدوند، چون خیلی بزرگ بودهاند!
۳۱. دایناسورها مکانیسمهای دفاعی متفاوتی داشتند. گوشتخوارها دندانهای تیزی داشتهاند، گیاهخواران شاخهای بلند یا قسمتهای تیزی داشتهاند، دیگر دایناسورها هم با صفحات استخوانی پوشیده شده بودند.
۳۲. همهی دایناسورها تخمگذاری میکردهاند. حدود ۴۰ نوع تخم دایناسور متفاوت کشفشده است.
۳۳. خزندگان و پرندگان امروزی فقط یک منفذ برای ادرار، مدفوع و تولیدمثل دارند. دانشمندان بر این باورند که دایناسورها هم به همین شکل بودهاند. بااینحال احتمالاً برخی دایناسورها هم آلت تناسلی داشتهاند درست مانند برخی از پرندگان. آنها بر این باورند که اندام تناسلی یک تیرانوسورکس نر احتمالاً ۱۲ فوت بوده است.
۳۴. مانند پرندگان و خزندگان امروزی، دایناسورها هم لانه میساخته و تخمگذاری میکردهاند. حتی برخی از آنها به بچههایشان غذا داده و از آنها مراقبت میکردهاند.
۳۵. دایناسورهایی که در نزدیکی آب زندگی میکردهاند، بهترین فسیلها را از خودشان بهجای گذاشتهاند.
۳۶. بسیاری از دانشمندان بر این باورند که پرندگان از دایناسورها هستند و بنابراین دایناسورها منقرض نشدهاند.
۳۷. بزرگترین خزندهی پرنده اکلواتلوس بود. طول بالهای او به ۱۲ متر میرسید.
۳۸. کوچکترین تخم دایناسوری که تابحال پیداشده ۳ سانتیمتر طول و ۷۵ گرم وزن داشته و مشخص نیست که متعلق به کدام گونه است.
سلام لطفا امکان دانلود بازی رو بزارید
با سلام
منظور شما از امکان دانلود بازی چیست؟